Az állatoknak is van lelkük!

Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat életét mentette meg, amelyekről a hagyományos orvoslás hívei már lemondtak.

Dr. Németh József leginkább elkezelt, visszatérő bajoktól szenvedő állat életét mentette már meg. Elmondása szerint nincs titok, egyszerűen ő nem csak a tüneteket, hanem a kiváltó okokat kezeli.

„A szokványos akadémiai orvoslásban a kórokozó alapú szemlélettel elváltozott szöveti formákat, testi bajokat keresnek labordiagnosztikával és képalkotó eljárásokkal. (ultrahang, rtg, ct) A diagnózisoknak megfelelően pedig a protokolláris gyógyítás útvesztőiben a sebészeti beavatkozások, antibiotikumos terápiák, szteroidos, hormonhatású szerek alkalmazásával igyekeznek a betegséget meggyógyítani.

Én egyszerűen a jelen állapotát nézem az állatnak. Összességében a betegség tüneteit, az állat alkatát, meghatározó életkörülményeit. Hosszasan beszélgetek a gazdával, akár az állat egész életéről. A „gyökerekből”indulunk ki, és lassan haladunk a megoldás felé. Hosszú évek tudása és tapasztalata alapján választok megfelelő szert a homeopátiás gyógyszerkincsből” – magyarázta a szakember.

Patadoki azt is hozzátette, hogy sok olyan gazdaságban, ahol az élelmiszertermelés bio, vagy organikus alapokon folyik, az állatok homeopátiás kezelése hatékony és kíméletes módszer a hozzáértő szakember kezében. Cserébe nem elhanyagolható módon kémiai és antibiotikum szermaradványoktól mentes élelmet kapunk. Azonban úgy gondolja, a legfontosabb feladat az állatok egészségének megőrzése lenne.

„Ezerszer könnyebb fenntartani az egészséget, mint a betegséget meggyógyítani, ami sok idő és rengeteg pénz. Ehhez azonban egyfajta szemléletváltás szükséges: az állatoknak egyszerűen meg kell teremteni a méltóságos életet, ha jól élnek, akkor kevésbé betegszenek meg.” – tette hozzá dr. Németh.