2019. Március 27., Szerda

Magányos szívű Patkányok

E-mailNyomtatásPDF

Szeptember 7-én jelenik meg digitálisan, és 14-én fizikai formában is a Paddy and the Rats negyedik stúdióalbuma, mely a Lonely Hearts’ Boulevard címet kapta.

„Nem tagadom, hogy hatással volt a címre a Green Day (Boulevard of Broken Dreams) és a Beatles (Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band) is, amivel arra szerettünk volna utalni, hogy többet kísérletezünk ezen a lemezen, mint az eddigieken, ahogy azt a nagy példaképeink is sokszor tették.” - mondja a címről Paddy, a frontember. – „Elég sötét hangulatúak lettek a dalszövegek, tele fájdalommal, magánnyal, küzdelemmel, kétségekkel és emiatt úgy éreztem, hogy olyan címet kell adni a lemeznek, ami ezt jól érzékelteti.”

Az új dalok azért túlnyomó részt a megszokott Paddys hangzást hozzák, de néhány dal eltér a többitől.
„Az elmúlt években elég sok newfolk, folk pop előadót hallgattam, mint a Mumford and Sons, Passenger, Lumineers, akik nagy hatással voltak rám és gondolom emiatt is kezdtem el hasonló jellegű dalokat is írni. Ez alapvetően szólólemeznek indult a patkányok mellett, de amikor megmutattam a többieknek a dalokat, azt mondták, szívesen játszanának ilyen nótákat is és tudnak vele azonosulni.” – mesél Paddy.

A lemez munkálatai három stúdióban folytak: a dobot Törökbálinton, a Supersize Recordingban, a többi hangszert és a vokálokat a saját stúdiójukban, a Nordic Music Studioban vették fel Pesten. A keverés pedig Érden történt a Supersize Productionban Varga Zoli keze alatt, akinek a nevéhez a Tankcsapda, a Depresszió vagy a Road lemezek fűződnek.

„A dalok folyamatosan íródtak az elmúlt 3 évben, turnén, otthon, stúdióban. Márciusban kezdtük a felvételeket és az volt a cél, hogy májusra befejezzük, de a sok koncert és utazás miatt nem tudtunk a tervezett ütemben haladni. Ezért inkább úgy láttuk jónak, ha elhalasztjuk a megjelenést szeptemberre, ami jó döntésnek bizonyult, mert így nyugodtan be tudtuk fejezni a dalokat és mindegyik olyan lett, ahogy azt elterveztük.” – mondja Paddy.

A Lonely Hearts’ Boulevard megjelenés előtt 3 napig csak a Deezeren volt meghallgatható, ahol 1 nap után a toplista élére ugrott. A lemez már megvásárolható az alábbi linkeken:

iTunes: https://itunes.apple.com/…/lonely-hearts-boule…/id1035250363
Deezer:
http://www.deezer.com/album/11122246
Spotify:
https://open.spotify.com/album/5KDrxcuKcd213lUP8jYFx6
Tidal:
http://listen.tidal.com/album/50734209

Google Play:
https://play.google.com/store/music/album?id=Bpvofkre64gbzasqqdvxiwxnzs4&tid=song-Tix4t2734tvln6zurhaamfxainm&hl=hu
Korlátlanzene:
http://www.korlatlanzene.hu/artist/?b234695_Lonely_Hearts__Boulevard
 


Címkék: album | hírek | paddy and the rats | zene

Share/Save/Bookmark