PC Pult - Online

2017. Január 17., Kedd

Hírek / Újdonságok

Bemutatkoztak a Telenor Accelerate győztes startupjai

E-mail Nyomtatás PDF

Magyarország első vállalati akcelerációs programjának lezáró eseményén, a Demo Day-en a Telenor Accelerate győztes startupjai először mutatták be projektjeik a nyilvánosság előtt a hazai és nemzetközi piacra való belépés reményében. Az eSports Horizon, a Musicating (KODA), a Moow, a Tickething, valamint a Zyntern számára a legizgalmasabb szakasz csak most kezdődik, hiszen mindazt a tudást, amelyet az elmúlt 3 hónap alatt szereztek, ezután kezdik el hasznosítani.

Címkék: hírek | startup | telenor | telenor accelerate

Bővebben...

„Csodatévő pap” a Xerox visszatérő sztárja

E-mail Nyomtatás PDF

Új időszámítás kezdődött idén januártól a Xerox-nál. Mostantól a 11 milliárdos, a digitális nyomtatás terén vezető technológiai vállalat arra fókuszál, hogy megújítsa a módját annak, ahogy a világ kommunikál, kapcsolatot teremt és dolgozik. Ennek megfelelően készítette el a cég az innovatív megoldásait, szolgáltatásait bemutató reklámfilmjét, amely ismerős alapokon nyugszik, de jövőbe mutató tartalommal bír.

A Xerox megbízásából negyven évvel ezelőtt, 1977-ben elkészült a vállalatot népszerűsítő reklámfilm, a Dominik testvér. Ebben a kódexmásoló szerzetes hívja segítségül a technikát, amikor 500 példányban kell sokszorosítania a friss kéziratot. A Xerox nyomtatón ezt a feladatot villámgyorsan megoldja és büszkén adja át az eredetivel mindenben megegyező másolatokat a kolostor vezetőjének. Ez a hirdetés akkoriban óriási sikert aratott. A reklámtörténetbe is úgy vonult be, mint minden idők egyik leghíresebb Super Bowl reklámja.

Címkék: hírek | reklámfilm | xerox

Bővebben...

Egy tipp, amivel 7 nap ingyenes és korlátlan Hipernet elérést aktiválhatnak a Telenor kártyás ügyfelei

E-mail Nyomtatás PDF

A feltöltőkártyás előfizetők hét napig korlátlanul és forgalmi díj nélkül mobilinternetezhetnek a Telenor Hipernet hálózatán, ha 2017. január 25-éig bármekkora összeget feltöltenek egyenlegükre, és a feltöltést igazoló SMS-re válaszul elküldik a Hipernet szót. A havidíjas előfizetőket kedvezményes készülékárak várják a Telenor Blue tarifacsomagokkal.

Az év végi ünnepi időszakban rekordmennyiséget mobilinterneteztek a Telenor ügyfelei. Karácsony három napján korlátlan adatforgalommal volt elérhető a Hipernet, és a közel kétmillió felhasználó mintegy 700 terabájtos adatforgalmat generált. Ez 30%-os növekedést jelent a megelőző év ingyenes karácsonyi forgalmához viszonyítva.

Címkék: adatforgalom | hipernet | hírek | internet | telenor

Bővebben...

Tulajdonosváltás az Invitel Csoportnál

E-mail Nyomtatás PDF

Az Invitel Csoport többségi tulajdonosa megállapodást írt alá a cégcsoport részvényeinek eladásáról a China-CEE Fund-dal, amelynek befektetési tanácsadója a budapesti irodával is rendelkező CEE Equity Partners. A tranzakció a szükséges részvényesi és versenyhatósági hozzájárulások megszerzését követően zárul.

Az Invitel Csoportnak két zászlóshajója van, a lakossági és kisvállalati telekommunikációs piacot kiszolgáló Invitel Távközlési Zrt. és a vállalati IT és telco piacon tevékenykedő Invitech Solutions Zrt.

Címkék: hírek | invitel

Bővebben...

A PayPal és az Ipsos előrejelzése szerint a magyarok idén 19%-kal többet fognak vásárolni külföldi webshopokban

E-mail Nyomtatás PDF

Megjelent a PayPal és az Ipsos éves nemzetközi e-kereskedelmi jelentése1. A belföldi és a határon átnyúló online vásárlási szokásokat vizsgáló, 32 országban több mint 28000 résztvevő válaszait elemző kutatás bemutatja a globális e-kereskedelem legfrissebb trendjeit, továbbá tartalmazza a legfrissebb információkat a magyarok online vásárlási szokásairól. Az e-kereskedelemi szektor világszerte töretlenük bővül, az Ipsos előrejelzése szerint Magyarországon 2017-ben az online költések összvolumene 10%-kal fog nőni.

Címkék: felmérés | hírek | paypal | vásárlás | webshop

Bővebben...

Gamerek kérték: új Dell modellek PC-játékhoz

E-mail Nyomtatás PDF

A Dell megerősítette jelenlétét a PC játékok piacán a különböző szinteken játszó és eltérő árkategóriák iránt érdeklődő gamerek számára kifejlesztett Alienware és Inspiron játékrendszerek megjelenésével. Az új Inspiron modellek kedvező áron biztosítják azt a teljesítményt, amit a legnépszerűbb számítógépes játékok manapság megkövetelnek, és mintegy kiegészítik az Alienware által 20 éve képviselt szakértelmet.

Címkék: dell | gaming | hírek | inspiron | laptop

Bővebben...

A Huawei fogyasztói üzletága 178 milliárd jüan éves bevételre számít 2016-ra

E-mail Nyomtatás PDF

A Huawei fogyasztói üzletága ismertette a 2016-os pénzügyi eredményeivel kapcsolatos várakozásait, amely szerint az üzletág 178 milliárd kínai jüan bevételre számít. Ez az előző évhez képest 42 százalékkal nagyobb bevételt jelent, ezzel a vállalat az egymást követő ötödik évben folytatja a növekedést.

Címkék: bevétel | hírek | huawei

Bővebben...

Félmilliárd forint zsarolóvírusra

E-mail Nyomtatás PDF

A hazai vállalatok az elmúlt két évben félmilliárd forintot fizethettek ki váltságdíjként a zsarolóvírusok fejlesztőinek. Egy amerikai felmérés szerint a cégek nagyobb valószínűséggel engednek a zsarolásnak, mint a magánemberek.

A vírusirtó szoftvereket gyártó G Data tapasztalatai szerint átlagosan 180 ezer forint körüli összeget kell fizetniük a megzsarolt magyar vállalatoknak, amikor egy kártevő titkosítja az adatokat a számítógépeiken. Fizetés után sokan közülük (közel 70 százalék) valóban megkapják az adatok helyreállításához szükséges kulcsot, de maradéktalanul sikeres visszaállításra szinte soha nem kerül sor.

Címkék: biztonság | g data | hírek | tipp

Bővebben...

Körülölel a csatatér moraja a HyperX újtechnológiás Cloud Revolver S fejhallgatójával

E-mail Nyomtatás PDF

A kimagasló teljesítményű gamer termékeiről ismert HyperX® bemutatta eddigi legprofeszionálisabb, számítógépes játékokhoz készült mikrofonos fejhallgatóját, a HyperX Cloud RevolverTM S-t, amely Plug and Play módon biztosítja a Dolby® 7.1-es hangzást. A HyperX a Dolby Headphone® technológiát egy új USB-eszközbe rejtette, amellyel egyetlen gombnyomással érhető el a csúcskategóriás, lebilincselő hangteljesítmény. Az új, profi játékosok és e-sport-csapatok igényeire fejlesztett, prémium kategóriás fejhallgató többplatformos támogatással, 50 mm-es hangszórókkal és zajcsökkentő mikrofonnal is rendelkezik. A HyperX jellegzetes memóriahabos fülpárnája és a megújult, széles kialakítású fejpánt még kényelmesebbé teszi a játékkal töltött órákat.

Bővebben...

A Dell CES-en bemutatott újdonságai lenyűgöző látvánnyal és hangzással ejtik rabul az érzékeket

E-mail Nyomtatás PDF

Az évente megrendezett Consumer Electronics Show (CES) kiállításon a Dell ebben az évben is számos világelső innovációt mutatott be. A Dell teljes számítógép-kínálata Windows 10 operációs rendszerrel és új, 7. generációs Intel® Core™ processzorokkal rendelkezik a maximális hatékonyság és kreativitás érdekében, valamint tökéletesen valósághű látványt nyújt.

Dell Canvas – munka a gondolat sebességével
A Dell 2014-ben megjelenő okosasztal-koncepciójának továbbfejlesztett változata, a Dell Canvas új kategóriát képvisel az intelligens munkaállomások között, segíti a tartalomfejlesztők és a tervezők kreatív munkáját. A 27 hüvelykes QHD intelligens munkaállomás bármilyen szögben felállítva vagy vízszintesen egy asztalra helyezve is használható, olyan természetesen, mintha tollal írnánk egy papírra. Az érintés, a digitális tollak és totemek használatával a Dell Canvas a digitális munkafolyamat részévé teszi a rajzolást, és támogatja a közös munkát. A Microsofttal közösen fejlesztett és gyakorlatilag bármilyen Windows 10 rendszerű eszközzel kompatibilis Dell Canvas zökkenőmentesen használható az Adobe, Autodesk, AVID, Dassault Systems, SolidWorks, Microsoft és további partnerek szoftvermegoldásaival együtt, így mindenki szabadon kiélheti kreativitását.

Címkék: ces 2017 | dell | hírek | kiállítás

Bővebben...

Huawei: a jövő telefonja mesterséges intelligenciával fog működni, önmagunk kiterjesztése lesz

E-mail Nyomtatás PDF

A Huawei bemutatta a mobiltelefonok jövőjére vonatkozó vízióját a CES® 2017 szórakoztatóelektronikai kiállításon: a mesterséges intelligencia által működtetett Intelligens Telefonok koncepcióját. A rendezvényen emellett a Huawei bejelentette, hogy legújabb prémium okostelefonja, a Mate 9 az Amerikai Egyesült Államokban is elérhető lesz januártól.

Az „Intelligens Telefon”
A rendezvényen Richard Yu elmondta, hogy hamarosan a digitális eszközök egy új evolúciós korszakába lépünk – eleinte a személyi számítógépek biztosítottak számunkra információforrást, majd az internet következett, amelyen már meg is oszthattuk egymással az információt. Ma pedig egy olyan korban élünk, ahol minden digitális kapcsolatban áll – Richard Yu ezt intelligens világnak nevezi, ahol a készülékeink folyamatosan érzékelik és gyűjtik a környezetükből érkező adatokat.

Címkék: ces 2017 | hírek | huawei | kiállítás | mobil

Bővebben...

További cikkeink...

1. oldal / 227