Hírek / Újdonságok

WannaCryptor – egy kártevő különös története

E-mailNyomtatásPDF

Kétségtelen, hogy korábban már sok szó esett a WannaCryptor kártevőről (más néven WannaCry vagy WCrypt), azonban sokan azóta is lebecsülik az ezzel kapcsolatos veszélyeket, és nem tettek meg mindent a hatékony megelőzés érdekeben. Az ESET szakemberei összeszedtek néhány érdekességet, amely segíthet a WannaCryptor típusú fenyegetések kivédésében.

Címkék: biztonság | eset | hírek | kártevő | vírus | wannacryptor

Bővebben...

Testet öltött innováció: a Dell bemutatta új üzleti számítógépeit

E-mailNyomtatásPDF

Az üzleti vezetők világszerte két célt igyekeznek egyensúlyba hozni: folyamatosan zökkenőmentes, biztonságos és hatékony üzletmenetet szeretnének biztosítani, miközben kihasználják az új fejlesztések, például a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a VR/AR nyújtotta lehetőségeket. A Dell üzleti számítógépeinek portfóliója olyan új megoldásokkal bővült, amelyek bármilyen méretű vállalatnál segítenek megteremteni ezt a kényes egyensúlyt. Amellett, hogy a világ legbiztonságosabb és legjobban felügyelhető üzleti számítógépeinek számítanak, a Dell megújult üzleti termékcsaládjának tagjai intelligensebb kialakítással, jobb hatékonysággal és fenntarthatósági fejlesztésekkel érkeznek, hogy világszerte megfeleljenek a munkavállalók sokféle, egyre növekvő elvárásainak.

Címkék: dell | hírek | számítógép

Bővebben...

A kompakt elegancia és a térkitöltő hangzás találkozása

E-mailNyomtatásPDF

A Technics a müncheni High-End audiotechnikai kiállításon leplezte le az új OTTAVA™ S SC-C50 prémium minőségű, vezeték nélküli hangfalrendszert. Az OTTAVA™ S SC-C50 olyan akusztikai technológiákat sorakoztat fel, amelyek kompakt kialakításukkal együtt figyelemre méltóan széles hangtérben nyújtanak tiszta hangzást. Szobakalibrációs technológiájának köszönhetően a hangfalak otthona bármely pontján elhelyezhetők, ahol élvezni kívánja a zenét.  A különböző streaming szolgáltatásokkal kapcsolatos teljes kompatibilitásának, a hangvezérlésnek és a különböző zeneforrások integrációjának köszönhetően igazán magas szintű, vezeték nélküli zeneélményt nyújt.

Címkék: hangfalrendszer | hírek | ottava | panasonic

Bővebben...

Kisvállalkozásoknak kedvez a Telenor új, rugalmas üzleti tarifáival

E-mailNyomtatásPDF

Több újdonsággal is kedvez a Telenor két új üzleti tarifacsaládjával a vállalkozásoknak, hogy minél inkább üzletmenetükre szabhassák előfizetéseiket. A Telenor MyBusiness Flexi tarifák között bármikor rugalmasan és díjmentesen válthatnak, akár kisebb csomagra is. A Telenor MyBusiness Manager tarifákkal korlátlan belföldi beszélgetést és mobilinternet egyaránt igénybe vehetnek. Emellett megnövelt adatkeret, egyszerre lejáró hűségidő, és összevonható készülékkedvezmények jellemzik az új csomagokat.

Címkék: hírek | tarifacsomag | telenor

Bővebben...

A cyberbullying és az adatvédelem témái érdeklik leginkább a Netbiztos pályázat diákújságíróit

E-mailNyomtatásPDF

Az internet izgalmas lehetőségeket nyújt a gyerekeknek, de nagyon fontos, hogy már fiatalon megtanulják, hogyan lehet kellő odafigyeléssel és tájékozottsággal elkerülni a veszélyes helyzeteket. A Telenor a DUE Médiahálózat idei Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján ismét díjazta azokat a diákújságírókat, akik ötletes videókkal hívták fel társaik figyelmét a biztonságos internethasználat témájára.

Címkék: hipersuli | hírek | netbiztos pályázat | telenor

Bővebben...

Az Oracle tovább erősít az autonóm Cloud Platform szolgáltatásokban

E-mailNyomtatásPDF

Az Oracle korábbi terveivel összhangban, amely szerint az Oracle Cloud Platform összes szolgáltatását autonóm – önvezérlő – funkciókkal vértezi fel, a vállalat most bejelentette az Oracle Autonomous Analytics Cloud, az Oracle Autonomous Integration Cloud és az Oracle Autonomous Visual Builder Cloud szolgáltatások elérhetőségét. Az új generációs PaaS szolgáltatások beépített mesterséges intelligenciát (AI) és a gépi tanulási algoritmusokat alkalmaznak, a kulcsfontosságú operatív feladatok automatizálása révén pedig a felhasználók csökkenthetik költségeiket, a kockázati tényezőket, növelhetik az innovációs erejüket, valamint jövőbe tekintő elemzésekhez juthatnak.

Címkék: hírek | oracle

Bővebben...

Új szerb TV-csomag érhető el Európában a Telekom Srbija és a SES Video révén

E-mailNyomtatásPDF

A Telekom Srbija és a SES Video friss terjesztési szerződésének értelmében a két vállalat új TV-csomagot indít Európában a keleti 23,5 fokos műholdas pozíción keresztül.

A SES által ma bejelentett többéves megállapodás értelmében a Telekom Srbija az ASTRA 3B műhold kapacitását bérli az új televíziós csatornacsomag kábel-, valamint IPTV hálózatokra történő továbbításához elsősorban Szerbiába, Horvátországba, Bosznia-Hercegovinába, Szlovéniába, Macedóniába, valamint Montenegróba. Az új tévés csomag kezdetben 7 TV-adót tartalmaz majd, köztük az Agro TV, a Film Klub, a Kitchen TV, a Star TV, valamint a Zenska TV adását. További három csatorna pedig idén nyáron kerül majd be a csomagba.

Címkék: hírek | ses | ses video

Bővebben...

Örökítse meg a kalandok legjavát 4K videón és 4K fotón, a legmostohább vadonban is

E-mailNyomtatásPDF

A Panasonic ma mutatta be új, strapabíró, hordozható fényképezőgépét, amelyet kifejezetten a szabadtéri kalandokhoz terveztek. A LUMIX FT7 víz- (akár 31 m mélységig) és ütésálló (akár 2 m esés) is. Új élőképes keresőjével (LVF), 20,4 megapixeles képérzékelőjével és 28 mm-es széles látószögével, valamint 4,6x optikai zoomjával az FT7 bárhová követi a kalandvágyókat földön, vízen és levegőben egyaránt.

A strapabíró, fagy- (akár -10°C-ig) és nyomásálló (akár 100 kgf-ig), ugyanakkor kompakt kialakítás megdöbbentően sok csúcstechnológiás fényképészeti megoldást rejt, hogy egy pillanat se vesszen el a fantasztikus búvárkalandból, a lélegzetelállító, 360 fokos símutatványból vagy a tajtékzó, azúrkék alagútban sikló szörfös száguldásból. A szikláktól a dzsungelen át egy gyors vizes csobbanásig minden megörökíthető 4K és Full HD felbontásban.

Címkék: fényképezőgép | hírek | lumix ft7 | panasonic

Bővebben...

Eljött a digitális nyomdatermékeknél is az irizáló színek és speciális díszítések világa

E-mailNyomtatásPDF

A fénymásolót, a lézeres nyomtatást és az „igény szerinti nyomtatást” feltaláló cég egy újabb nyomdászati elsőséget mondhat ezentúl magáénak: a nyomtatási folyamat során immár egyaránt adott a gyors sebesség, az egy meneten belüli akár 6 szín nyomtatása, és mindez úgy, hogy a négy alapszín mellé egyidejűleg akár különböző rétegekben kombinálva használhatunk két speciális tonert. A Xerox Iridesse™ Production Press az egyetlen olyan nyomdagép, mely képes fémes arany és ezüst speciális toner, CMYK (négyszínnyomás) és clear lakk hatású szárazfestékek egy folyamatban való használatára, mely a nyomdáknak azonnali versenyelőnyt jelent az egyre inkább növekvő digitális nyomdaiparban.

Címkék: hírek | nyomtató | xerox

Bővebben...

Dell Technologies World 2018: új lendület a modern adatközpontokban és a munkavégzésben

E-mailNyomtatásPDF

Michael Dell, a Dell Technologies elnök-vezérigazgatója nyitotta meg az informatika világának egyik legrangosabb eseményét, a Dell Technologies World 2018 konferenciát. A rendezvényre körülbelül 14 ezer látogatót vártak, és további 35 ezren követték élőben a virtuális Dell Technologies World közvetítéseit és letölthető videóit, hogy megtapasztalják, elképzeljék és megvalósíthassák a digitális jövőt. Az eseményen a vállalat körvonalazta üzleti szempontból legfontosabb prioritásait, illetve bemutatta hogyan bővítette az iparágban legátfogóbbnak és leginnovatívabbnak számító termékkínálatát, amely a peremhálózatokat, központi rendszereket és a felhő alapú számítástechnikát egyaránt lefedi.

Címkék: dell | hírek

Bővebben...

A Fitbit legújabb okosórája, a Fitbit Versa megérkezett Magyarországra

E-mailNyomtatásPDF

A Fitbit, a viselhető fitnesz eszközök piacvezető márkája a mai napon bejelentette, hogy legújabb okosórája, a Fitbit VersaTM már kapható a márka nagyobb kiskereskedelmi partnereinél Magyarországon is. A Versa a Fitbit legkönnyebb fém okosórája kényelmes kialakításával, akár több mint 4 napos üzemidővel1, a felhasználók körében népszerű okos funkciókkal, fejlett egészség és fitnesz megoldásokkal inspirál arra, hogy mindenki a legtöbbet hozza ki életéből – ráadásul teszi mindezt elérhető áron.

Címkék: fitbit versa | hírek | okosóra

Bővebben...

1. oldal / 271