2019. Augusztus 23., Péntek

Íme a 2019-es Red Bull Air Race versenynaptár!

E-mailNyomtatásPDF

2019-ben a Red Bull Air Race világbajnoki címéért folytatott küzdelem nyolc lenyűgöző helyszínen zajlik majd, kezdve a már megszokott kedvencekkel, a csúcsponton pedig egy olyan országban, amely első alkalommal látja vendégül a futamot. 2019. február 8-9-én újra felbőgnek a motorok a szezon első helyszínén.

A világ 14 legjobb versenypilótája, köztük az új világbajnok cseh Martin Šonka egész szezonon átívelő szikrázó hadjáratra készül a világbajnoki cím megszerzéséért. A mezőny február 8-9-én, a hagyományosan Abu-Dzabiban (Egyesült Arab Emírségek) megrendezett szezonnyitón rajtol el, majd a sorozat egy hamarosan publikus európai helyszínen folytatódik.

A szezon előrehaladtával a 370 km/órás sebességgel száguldó verseny az oroszországi Kazanyba települ, immár harmadik alkalommal.  Ezután a nyári időszak klasszikusa, Budapest következik, ahol 25 méteres légikapuk emelkednek a Duna vízszintje fölé. Szeptemberben a futam visszatér a japán rajongókhoz Csibába, a repülőgépek pedig Ázsiában maradnak egészen a szezon hatodik megmérettetéséig, amelynek helyszíne egyelőre meglepetés.

A rivalizálás várhatóan az Indianapolis Motor Speedway-en rendezett utolsó előtti futamnál fog igazán kiéleződni, ahol a pilóták ismét azért küzdenek majd, hogy a pálya történetének legjobbjai közé kerüljenek, valamint megkaparintsák a világbajnokság egyre fogyó pontjait.

A szezon fináléjában olyan izgalmak várhatók, mint még soha, ugyanis a 2019-es Red Bull Air Race világbajnokát a verseny történetének egy teljesen új helyszínén, Szaúd-Arábiában koronázzák meg.

2019-es Red Bull Air Race versenynaptár
Február 8-9.:                Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek
Időpont hamarosan       Európa
Június 15-16.:               Kazany, Oroszország
Július 13-14.:                Budapest, Magyarország
Szeptember 7-8.:          Csiba, Japán
Időpont hamarosan       Ázsia
Október 19-20.:             Indianapolis, Egyesült Államok
November 8-9.:             Szaúd-Arábia

A Red Bull Air Race Világbajnoksággal kapcsolatos legfrissebb hírekért és jegyinformációkért látogasson el a www.redbullairrace.com oldalra.


Címkék: hírek | red bull | red bull air race | sport

Share/Save/Bookmark