Game of Thrones: Genesis - mit várhatunk a játéktól?

Game of Thrones: Genesis

Már a könyvek is hatalmas rajongótábort hoztak a Game of Thrones-nak, de az HBO új sorozata révén George R. R. Martin fantasy világa még szélesebb körben vált ismertté. A show ugyan a könyvsorozat első részének címét kapta, az A Song of Fire and Ice ötödik kötete, mely A Dance with Dragons címmel idén nyáron jelenik meg. 

A sorozatot már hatalmas érdeklődés fogadta a bemutatása előtt, ezért talán nem is annyira meglepő, hogy videójáték formájában is visszaköszön majd a történet. A Cyanide Studio által fejlesztett Game of Thrones: Genesis nem az első kötet történéseit, hanem az azokhoz vezető 1.000 évet mutatja majd be.

Regis Robin, a stúdió munkatársa elárult pár titkot a készülő játékról:

Az ötlet közel hét éve született meg, amikor olvastam a könyveket, valamint a Fantasy Flight táblás játékot játszottuk. Azonban a projekt az évek során számos fejlődésen ment keresztül, miközben a stúdió növekedett, és kiadtunk pár játékot. Ami lényeges különbséget jelenthet a többi valós idejű stratégiával szemben, hogy itt nem egyszerű építs és hódíts játékmenetet kap majd a játékos: számos különböző politika és ebből kifolyólag rengeteg eltérő megoldás adatik meg a kalandoroknak.

Game of Thrones: Genesis

A könyvekben rengeteg karakter található, akiknek a története párhuzamosan halad, egyszerre fejlődnek. Ezt a játékban úgy oldottuk meg, hogy bizonyos események nyitottak lesznek, míg a kulcsfontosságúak mindenképp bekövetkeznek. Minden egyes sztroi külön fejezetet kap, a hangsúlyosabbak, mint például az Aegon’s Conquest több fejezetet is kapott.

Szerencsére a játék készítése során maga George R. R. Martin is a segítségünkre volt, aki nem csak forgatókönyvíró, de rendelkezik tapasztalattal egy médium másikba való átdolgozásával kapcsolatban is. Nem utolsó sorban pedig a játékok területén is igen jól tájékozott és gyakorlott. Mi elmondtuk neki, mit szeretnénk, ő pedig teljesen szabad kezett adott nekünk. Természetesen a kész, eladásra szánt verzióba neki is lesz beleszólása.

A történet Nymeria partraszállásával kezdődik majd, és Robert lázadásával ér vége. Sajnos lesznek hiányosságok a történetben, mert bár Westeros gazdag múlttal rendelkezik, nincs mindenhez és mindenkihez elég adatunk, hogy komplett történelmet írhassunk. Vélhetően a jövőben újabb történetek lesznek majd elérhetőek letölthető tartalmak formájában.

Mind egy-, ileltve több játékos módban a különböző házak vezéreként játszhatunk majd. Választhatunk a Stark, a Lannister, Arryn, stb... házai közül. Számos különböző egység áll majd a rendelkezésünkre: katonai, gazdasági, és alvilági emberek segítik majd a munkánkat. A fő cél, hogy minél nagyobb presztizst szerezzünk, és ezáltal az Iron Throne-ra ülhessünk, megnyerve gyakorlatilag a játékot. A presztizs fő forrása a városokkal és kastélyokkal kötött szövetságek száma, ám számos apróbb dolog is segíteni fog minket a trónra kerülés során. A játék folyamatosan zajlik majd, így a játékosnak mindig figyelnie kell, mi folyik körülötte. Minden család rendelkezni fog különleges egységgel, melyek egyedi képességekkel bírnak majd.

Kampány módban, mely Westeros történelmén vezet keresztül 20 fejezet lesz játszható. A linearitásból következik,, hogy a karakter halálával a sztori véget ér, azonban az utolsó mentéstől újra megpróbálhatjuk majd a feladatot. Szóló és többjátékos módban ha elesünk, a földjeink felett az uralmat az ellenfelek veszik át.

Game of Thrones: Genesis

A játék elsősorban nem a harcra, vagy a nyersanyagok gyűjtögetésére és a katonák tömeggyártására alapul majd. A fő hangsúlyt a taktika kapja, ahol a cél, hogy az egységeinkkel túljárjunk az ellenfelünk eszén. Természetesen kell majd nyersanyagokat gyűjteni, és új egységek előállítására is lesz lehetőség, de nem a legerősebb, hanem a legokosabb játékos lesz majd a győztes.

A kampány során, ahogy halad a játékos, egyre újabb és újabb egységek válnak elérhetővé számára. Lehetőség lesz továbbá egységek fejlesztésére is, például az assassin megtanulhatja a mérgezést, melynek segítségével áldozata a tett helyszínétől akár kilóméterekre harap csak a fűbe.

Multiplayer esetén lehetőség lesz az egyes házak összefogására is a nagyobb cél elérése érdekében, de a Game of Thrones szellemét követve bárki elárulhatja szövetségesét bármikor. A csaták különböző méretű térképeken zajlanak majd.

A jelenleg csak PC-re fejlesztett játék várhatóan 2011 negyedik negyedében kerül majd a boltok polcaira.