2019. Január 20., Vasárnap

Új ultra telefotó zoom objektívvel a kiváló minőségű képekért

E-mailNyomtatásPDF

A Panasonic bemutatja a legújabb cserélhető telefotó objektívjét, a LEICA DG VARIO-ELMARIT 50-200mm / F2.8-4.0 ASPH-t (35 mm-es egyenérték: 100–400 mm), a LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 sorozat harmadik tagját.

Az új LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 sorozat gyújtótávolsága az ultraszéles látószögtől a szuper telefotóig terjed. Ezzel kivételes képminőséget nyújt mind fotók, mind videók készítésekor, miközben a kamera mérete kompakt marad. Valamennyi objektívet Panasonic Nano Surface Coating védőréteg-technológiával látták el, amelynek célja, hogy minimálisra csökkentse a szellemképek megjelenését és a becsillanást. Az objektívek robusztus, por- és fröccsálló kialakítással rendelkeznek, sőt, még fagyállók is -10°C-ig. Így még zord körülmények között is megfelelnek a profi felhasználók igényeinek. A sorozat másik előnye, hogy objektívjeivel kiváló minőségű videókat lehet rögzíteni.

Az új LEICA DG VARIO-ELMARIT 50-200mm / F2.8-4.0 ASPH. zoomtartománya 100 mm-től 400 mm-ig terjed (35 mm-es egyenérték). A F2.8-4.0 nagy sebességű teljesítménye jól használható a mindennapi fotóhelyzetek széles skáláján, a vadvilágtól a beltéri sportokon át a portréfotózásig.

A POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer – optikai képstabilizátor) hatékonyan küszöböli ki a kézremegés hatását, így még állvány nélkül is könnyű fényképezni. A megfelelő Panasonic LUMIX DSLM (digitális cserélhető objektíves tükör nélküli) fényképezőgépekre rögzítve az objektív Dual I.S.1 és Dual.I.S.22 képstabilizátorokat alkalmaz.

Az objektív 15 csoportba rendezve összesen 21 elemet tartalmaz, többek között kettő UED (Ultra Extra-low Dispersion – ultra extra-alacsony szórású) lencsét, kettő ED (Extra-low Dispersion – extra-alacsony szórású) lencsét, valamint kettő aszférikus lencsét. A lencsék hatékony felhasználásával kiküszöbölhető a szférikus torzulás, valamint a kromatikus aberráció, ezáltal magas felbontás és éles kontraszt érhető el a kép közepén és sarkán egyaránt.

A maximum 240 fps-es érzékelőmeghajtóval teljes mértékben kiaknázható a fényképezőgép nagy sebességű és nagy pontosságú Contrast AF funkciója, amely segít a remegés csökkentésében is. Fontos megemlíteni, hogy az új objektív kiemelkedően teljesít videofelvételeknél.  A belső fókuszmeghajtó rendszer által biztosított csendes működés mellett a rekeszállítás micro-step meghajtója segítségével a fényképezőgép zökkenőmentesen alkalmazkodik a fényváltozáshoz zoomolás vagy svenkelés közben. Az optikai kialakítás kivételes baricentrikus stabilitást szavatol, így zoomolás során minimalizálja a képeltolódást. Az AF-követés teljesítménye is nőtt zoomoláskor, a fókuszbeállítás céljából történő nagy sebességű képkocka-elemzésnek köszönhetően.

Az ND, PL vagy egyéb szűrőkkel (67mm) rugalmasabbá válik az objektív használata, a szűrők a fotósok és videósok kreatív és hasznos eszközeivé válhatnak. Továbbá az 1.4x DMW-TC143 telekonverter 560 mm-re (35 mm-es egyenérték), a 2.0x DMW-TC20*3 telekonverter pedig 800 mm-re (35 mm-es egyenérték) tolja ki a fókusztávolságot a még közelibb felvételekhez.

Fényes, fémes fekete színükkel stílusosan illeszkednek a LUMIX G tükör nélküli digitális (DSLM) fényképezőgépekhez.

A LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 sorozat három kiváló objektívje teljesen lefedi a 16–400 mm-es tartományt (35 mm-es egyenérték) – LEICA DG VARIO-ELMARIT 8-18mm / F2.8-4.0 ASPH. (H-E08018), LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-60mm/F2.8-4.0 ASPH. (H-ES12060) and LEICA DG VARIO-ELMARIT 50-200mm / F2.8-4.0 ASPH. (H-ES50200), a sokoldalú felhasználásért és a kiváló képminőségért.


1 Dual I.S. használható a LUMIX GX9, GX8 és a GX80/85 fényképezőgépekkel
2 Dual I.S.2 használható a LUMIX G9, GH5, G80/G81/G85 fényképezőgépekkel
3 külön megvásárolható tartozékként értékesítve

A kialakítás és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.
•A LEICA a Leica Microsystems IR GmbH bejegyzett védjegye
•Az ELMARIT a Leica Camera AG bejegyzett védjegye


Címkék: fényképezés | hírek | objektív | panasonic

Share/Save/Bookmark