Már Amerikában is elérhető a Google Music match szolgáltatás

E-mailNyomtatásPDF

Google Music

A Google Music talán egyetlen hátulütője, hogy a zenét fel kell tölteni. Ez még önmagában nem is jelentene akkora gondot, hiszen a ma elérhető internetkapcsolatok segítségével gyakorlatilg nem fogjuk megérezni, miközben a több tízezer zeneszám a felhőbe masírozik. Azonban ha lossless formában tartjuk a nagy részét, akkor az egész pakk átesik egy valós idejű konvertáláson, ami már észrevehetően visszafogja a teljesítményt.

A briteknél a megjelenéssel egy időben a Google Matching is működésbe lépett, amely valamilyen szinten hasonlít az iTunes Matchre (gondolom én). A dolog lényege, hogy amikor a klienst rászabadítjuk a zenét tartalmazó mappára nem kezd el vadul feltölteni. Helyette a kiolvasott adatok alapján elkezdi keresgélni a szervereken az adott dalt és amennyiben megtalálja máris hozzáadja a 320kbps-es MP3 formátumot a kollekciónkhoz.

Természetesen ha nem nyert a dolog akkor továbbra is a feltöltés lép életbe, de igen nagy a vlószínűsége, hogy a gyűjtemény bő 90%-át ezáltal nem kell majd feltölteni. Természetesen a 20.000 zeneszámhoz a fel nem töltött, de a Google által már tárolt dalok is hozzátartoznak, tehát a gyűjtemény maximális mérete nem fog nőni.

Azt egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy ha korábban proxyn keresztül regisztráltunk akkor nálunk is működik-e a dolog, de nagy valószínűséggel igen.


Címkék: google | hírek | music | music matching | play

Share/Save/Bookmark