Google Music Explorer: hasonló előadók pár kattintásra

E-mailNyomtatásPDF

Google Music Explorer

A Last.FM - vagy épp a What.CD - rengeteg funkciója közül az egyik személyes kedvencem a hasonló előadók megjelenítése volt: egyszerű, jól látható módon látható, hogy kinek a művei nyerik majd el a tetszésemet nagy valószínűséggel. Egyszerű és hatékony módja a repertoár bővítésének, amely mostantól a Google Play Store Music részlegén is elérhető a felhasználók számára - Androidon.

Sajnos azonban az egyik szemem sír, a másik üveg esete áll fenn: a Google még az Android 4.2 hivatalos megjelenése előtt engedélyezte rengeteg felhasználó részére a funkciót, azonban ehhez kell az is, hogy az adott országból el lehessen érni a Play Store Music részlegét. Ami természetesen Magyarországon (szintén) nem elérhető. Mindenesetre tetszik a dolog, ezért bemutatom ígyis-úgyis.

A Miki egér fejre kattintva feljön egy gráf, ahol a buborékokon keresztül haladva eljuthatunk az általunk éppen szimpatikusnak tartott előadóhoz hasonló művészelhez, akikből újabb utak ágaznak el, és így tovább:

Magát a funkciót valószínűleg egy Market Enablerhez hasonló hackkel elő lehet hozni, de a Play Store a magyarországi bankkártyákat vissza fogja dobni fizetéskor, szóval vásárolni nem fogunk tudni.

Európa egyes országaiban november 13-ától lesz elérhető a Play Music teljes funckionalitásában, és bízom benne, hogy hamarosan hazánkban is elérhető lesz.


Címkék: google | hírek | music | play store | zene

Share/Save/Bookmark