A Panasonic két fényképezőgépet is fejleszt vadonatúj, cserélhető objektíves tükör nélküli Full-Frame fényképezőgép kínálatához

E-mailNyomtatásPDF

A Panasonic Corporation kifejlesztette két első, 35 mm-es Full-Frame képérzékelővel rendelkező modelljét cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgép kínálatához: a LUMIX S1R-t és S1-et. Az új készülékek tartalmazzák a világ első1 4K 60p/50p videorögzítő funkcióját és a Dual I.S. képstabilizáló rendszert. A LUMIX S sorozat részeként a Panasonic 2019 elején kívánja őket bevezetni a nemzetközi piacon.

A megalapítása óta eltelt 100 év során a Panasonic mindig azon dolgozott, hogy az igényeket kiszolgálva javítsa fogyasztói életminőségét a Föld minden pontján. A Panasonic 2008-ban mutatta be a LUMIX G1-et, a világ első2 digitális, cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépét, amivel a vállalat új fotózási kultúrát kívánt teremteni a digitális korszakban. Tíz évvel később a Panasonic továbbra is az iparág élén jár olyan innovációkkal, mint a világ első3 4K videorögzítést támogató fényképezőgépe vagy a Dual I.S. képstabilizáló rendszerrel rendelkező fényképezőgépek, amelyek egyesítik a fényképezőgép vázban és az objektívben található képstabilizálást.

Az elmúlt években, ahogy egyre gyorsult a telekommunikációs adatátvitel sebessége és nőtt a videomegosztás népszerűsége a közösségi oldalakon, egyre többen kezdték el élvezni a fotók és videók készítését, és egyre sokoldalúbb kifejezésformák jelentek meg a tartalomkészítésben. Az új igények kielégítéséhez új típusú fényképezőgépre van szükség, ami átlépi a hagyományos fotók és videók határait.

A Panasonic ennek megfelelve olyan digitális, cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépek fejlesztésén dolgozik, amelyek lehetőséget adnak a felhasználók számára a páratlan kifejezőerővel bíró fotók és videók készítésére. A vállalat a LUMIX S sorozat részeként mutatja majd be ezeket a fényképezőgépeket, egyedi értéket nyújtva azok számára, akik magasabb szintre kívánják emelni fotó és videó tartalmaik kifejezőerejét. A fényképezőgépek rendelkeznek a professzionális fotózáshoz és videokészítéshez elengedhetetlen felhasználóbarát működéssel és teherbírással, és ezen felül tartalmazzák mind azt a Panasonic technológiát, amelyet a vállalat több mint egy évszázados szórakoztatóelektronikai tapasztalatával és az elmúlt egy évtizedben végzett digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgép-fejlesztéssel elért, beleértve a kép- és jelfeldolgozó technológiákat, az optikai és hőelvezető technológiákat, valamint további innovációkat. Mindezek együtt új értéket teremtenek a fotózásban és a videokészítésben a felhasználók számára.

Az új fejlesztésű LUMIX S1R és S1 főbb funkciói:

  1. Új fejlesztésű 35 mm-es Full-Frame képérzékelő és képfeldolgozó processzor a nagy felbontású vizuális kifejezőképess maximalizálása érdekében. (valós pixelszám: kb. 47 millió képpont az S1R-ben és 24 millió az S1-ben)
  2. A világ első1 Full-Frame, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépei, amelyek támogatják a 4K 60p/50p videofelvételt.
  3. A világ első1 Full-Frame fényképezőgépei, amelyek Dual I.S. (kettős képstabilizálás) technológiával rendelkeznek, hogy a sötét környezetben vagy távoli témákról készített felvételekhez se legyen szükség állvány használatára.
  4. A Panasonic fényképezőgépeknél először alkalmazott két darab XQD- vagy SD-memóriakártya fogadására képes foglalat és strapabíró, három tengelyben elforgatható LCD-kijelző segíti az egyszerű használatot és támogatja a professzionális fotózást és videokészítést.
  5. A Leica L bajonett lehetővé teszi a Leica Camera és Sigma partnerek4 által gyártott L bajonettes cserélhető objektívek használatát, ami tovább növeli a kifejezőerő kiteljesedését.

A Panasonic tovább bővíti a LUMIX S sorozattal kompatibilis objektívjeinek választékát, amelyekből 2020-ig több mint tíz új terméket fog bemutatni köztük 50 mm/F1.4 fix fókuszú objektívet, 24-105 mm standard zoom objektívet és 70-200 mm teleobjektívet is.

A LUMIX G sorozat mikro négyharmados, digitális, cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépeihez a Panasonic megkezdte a LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25 mm F1.7 objektív fejlesztését, amely a világon elsőként5 lesz képes 1.7 maximális rekeszértékkel zoomolni a teljes tartományban. Ráadásul a professzionális fotósok számára Japánban, tavaly április 1-jén indított ügyféltámogatási szolgáltatás még ebben a pénzügyi évben Európában és az Egyesült Államokban is elérhető lesz.

A prémium, cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépek közé tartozó LUMIX GH5, G9 és GH5S – amelyek 2017 óta egymás után jelentek meg – mára nagy elismerést vívtak ki a professzionális és a komoly amatőr felhasználók között a világ minden pontján, képminőségüknek és az élet pezsgő és gyönyörű pillanatainak megörökítéséhez nyújtott teljesítményüknek köszönhetően. Ez a siker annak is köszönhető, hogy a Panasonic a világon elsőként6 támogatta a 4K 60p/50p videofelvételt, és a világ leggyorsabb autofókusz7 funkcióját nyújtotta a vállalat saját fejlesztésű DFD (Depth From Defocus) technológiájával. A Panasonic folyamatosan új lehetőségeket kínál és új értékeket teremt a felhasználók számára a kompakt kialakítású, de mégis nagy teljesítményt nyújtó LUMIX G sorozat, egyedi fejlesztéseivel, mint ám mindeközben a professzionális igényeket is kiszolgálja a Full-Frame LUMIX S sorozattal és az egyre nagyobb lefedettséget biztosító ügyféltámogatási rendszerrel. Ezeken a lépéseken keresztül a Panasonic elősegíti egy új fotózási és videokészítési kultúra kialakulását.

A fentiekben bemutatott fényképezőgépek és objektívek megtekinthetőek lesznek a Photokina 2018 kiállításon.8


1 A világ első Full-Frame, digitális, cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépe, amely támogatja a 4K 60p/50p videofelvételt. A világ első Dual I.S. képstabilizáló rendszere a Full-Frame szenzorral szerelt digitális cserélhető objektíves fényképezőgépek vonatkozásában értendő. A németországi, 2018. szeptember 25-i bejelentés idején, a Panasonic adatai alapján.
2 Digitális, cserélhető objektíves fényképezőgépek vonatkozásában értendő. 2008. szeptember 12-i állapot szerint, a Panasonic adatai alapján.
3 A GH4 volt képes elsőként 4K videót rögzíteni a digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépek között (2014. február 7-i állapot), a GX8 pedig elsőként rendelkezett Dual I.S. funkcióval a digitális, cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépek között (2015. július 16-i állapot) a Panasonic adatai alapján.
4 L bajonett szövetség (L-Mount Alliance): stratégiai együttműködés a Leica Camera, a Panasonic és a SIGMA között” (2018. szeptember 25-i, németországi bejelentés)
5 Cserélhető objektívek vonatkozásában digitális, cserélhető objektíves fényképezőgépek használata esetén értendő. A németországi, 2018. szeptember 25-i bejelentés idején, a Panasonic adatai alapján.
6 Digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépként. 2017. január 4-i állapot a Panasonic adatai alapján.
7 Digitális, cserélhető objektíves fényképezőgépként. 2017. november 8-i állapot a Panasonic adatai alapján.
8 A Photokina a világ egyik vezető szakkiállítása a fotográfiai és képalkotási iparág számára (2018. szeptember 26. és 29. között rendezik Németországban, a kölni Koelnmesse területén).

A Leica a Leica Microsystems IR GmbH bejegyzett védjegye.
A SUMMILUX és az L-Mount (L bajonett) a Leica Camera AG bejegyzett védjegye.


Címkék: fényképezőgép | hírek | lumix | panasonic

Share/Save/Bookmark