A Google felhő alapú zenei szolgáltatást készül indítani

E-mailNyomtatásPDF

Google Music

A Google, az Amazon nyomában lépve szigorúan, szintén online zenei szolgáltatást készül felfedni a nagyközönség számára, írja a Wall Street Journal. Hasonlóképpen a például szolgáló Amazonhoz, a Google sem a nagy zenei kiadók támogatásával fogott a projektbe, hiszen a muzsika ilyen jellegű tárolása és használata bőven érdekütközést eredményez.

A Wall Street Journal által idézett források szerint. a keresőóriás igyekszik felzárkózni az internetes vállalatok következő generációjához, melyek a zene tárolásához és hallgatásához olyan szolgáltatásokat kínálnak, mely körülbelül úgy működik, mint egy távoli hard drive.

A licenszek hiánya jelen esetben pedig csak egyet jelent: a Google nem lesz jogosult a szolgáltatás kereteiben a zene árusítására. Ehelyett lehetővé teszi felhasználóinak, hogy saját dalaikat, szerzeményeiket feltöltsék és szabadon engedjék az Android készülékek és a weboldalak között. A kalózkodás és visszaélés elkerülésére azonban a felhasználók nem tölthetik le, csak hallgathatják a zenét.

Amennyiben hihetünk az All Things D forrásának, a szolgáltatás Bétája már ma rajtol, ám a részvétel kizárólag meghívásos alapon történik. A teszt során a felhasználóknak első körben 20.000 zeneszám ingyenes feltöltésére lesz lehetőségük.

Ha viszont arról van szó, hogy mégis a zenei kiadókkal kell tárgyalni, feltehetően még a Google sem lesz olyan szerencsés, mint az Apple saját online zenei szolgáltatásuk körülményeinek megteremtésében. Belsős információk szerint a technikai hátteret illetően már minden elkészült, csupán néhány hónap kérdése és a szolgáltatás valóban működni fog.


Címkék: google | hírek | music

Share/Save/Bookmark