2018. Július 21., Szombat

A Canon továbbfejlesztette háromdimenziós gépi látást használó szoftverét

E-mailNyomtatásPDF

Megérkezett a Canon 3D Machine Vision Recognition Software 2.0.0-ás verziója, amely három Machine Vision rendszer modell, a (2015 augusztusától kapható) RV1100, RV300 és RV500 számára készült képfelismerő szoftver frissítése.

A gyártó 3D Machine Vision rendszereit alkatrészek háromdimenziós felismerésére lehet használni. A termék az érzékelőt magába foglaló 3D Machine Vision fejegységből és az érzékelt adatokat feldolgozó 3D Machine Vision nevű szoftverből áll. Ipari robotokkal kombinálva a 3D Machine Vision lehetővé teszi a gyártósorok alkatrész-ellátó folyamatának teljes automatizálását, hiszen a technológia segítségével a robotok vonalkódok vagy egyéb azonosítók használata nélkül is képesek felismerni különböző alkatrészeket.

A 3D Machine Vision System 3 tagja eltérő felhasználásra készült, különböző távolságból, eltérő méretű területeken képesek térben felismerni az alkatrészeket. Ehhez a feladathoz a vizsgált területen lévő tárgyakra egy speciális mintát vetítenek, amely a gépi felismeréshez szükséges, és amelynek során egy 3D-s CAD-modellhez hasonlítja a fizikailag létező alkatrészeket az eszköz. Az alkatrészek beazonosítása típustól függően csupán 1,8-2,5 másodpercet vesz igénybe. Mindegyik típus 200 különböző alkatrész felismerésére képes 0,1-0,5 milliméteres pontossággal.

A Canon tapasztalatai szerint az automatikus gyártás iránti megnövekedett igény nyomán világszerte egyre nagyobb a kereslet az olyan technológiai megoldások iránt, amelyek lehetővé teszik például a raklapokon véletlenszerűen felhalmozott alkatrészek kiválogatását. Erre a feladatra teszi alkalmassá a most megjelent szoftverfrissítés a Canon 3D Machine Vision rendszereit.

Az új szoftverrel az ügyféligényeknek megfelelően a lapos kivitelű és magasfényű alkatrészekkel bővült a kiválogatható alkatrész-típusok köre, elősegítve az automata gyártósorok továbbfejlesztését. Ezenkívül, a 3D Machine Vision most már támogatja a robotkarokkal könnyebben hozzáférhető, egy oldalon nyitott raklapok illetve a mérettartományt meghaladó méretű1 raklapok használatát is. Ezzel a funkcióval a gépi látást használó technológiát széles körben alkalmazhatják, elektronikai és autóipari gyártók is.

Korábban ahhoz előzetesen magának a robotkarnak a mozdulatait kellett bekalibrálni, hogy képes legyen kiemelni egy alkatrészt. Az új szoftverfrissítéssel erre már nincs szükség, a mozdulatokat egy számítógépen be lehet programozni a robotkar használata nélkül.

A Canon szoftverének friss változata 2017 júliusától érhető el, emellett a 2017 júliusától kezdődően vásárolt RV1100, RV300 és RV500 modellekben már a frissített verzió lesz alapból telepítve.

További információk a 3D Machine Vision rendszerekről az alábbi oldalon olvashatók:
http://www.canon-europe.com/3d-machine-vision-system/


1 Az RV1100 Measurement Field Expansion Option használata esetén (amelyet augusztus elejétől lehet külön megvásárolni) a mérettartomány 71,4%-kal megnő az alábbi méretekre, a raklap nagyságától függően:
Szélesség-növelési lehetőség: 1300mm (függőleges és vízszintes) illetve 600mm (mélység).
Mélység-növelési lehetőség: 1160mm (függőleges és vízszintes) illetve 900mm (mélység).

Támogatott rendszerek: Microsoft Windows 7 Professional 64 bit SP1, Microsoft Windows 7 Professional Sp1 for Embedded Systems 64 bit, Microsoft Windows 8.1 Professional 64 bit SP1.

 


Címkék: canon | gépi látás | hírek | szoftver

Share/Save/Bookmark