Megszületett a tökéletes pizza
Bár már napok óta Budapest legjobb gyros-áról szeretnék írni, valahogy mindig közbe jön valami (egyébként tényleg a Hegedűs Gyula utcai étteremben a legjobb, mint azt valamelyik blogon olvastam - de erről mjad később). A sors iróniája, hogy pont pizzát ettem ebédre, erre szembe jött a hír, hogy tudósok elkészítették a világ legegészségesebb olasz ételét, amelyet akár napi három étkezésként is fogyaszthatunk. Anélkül, hogy káros lenne az egészségünkre.
Mert ugye köztudott, hogy a pizza bár finom és legszívesebben egész nap azt ennénk, állítólag egészségtelen is. Még ha ennek nem is hiszünk, azért jó tudni, hogy létezik egy extra egészséges pizza is. Már csak a KFC-s csirkéket kellene C-vitaminon nevelni, és tényleg tökéletes étrenden élnénk. Na de nézzük, mégis miben van a vitamin. Figyelem, aki továbbra is szeretne ugyanúgy nézni a 32 centiméter átmérőjű tömör boldogságra, az itt hagyja abba az olvasást.
A tészta egyik alapanyaga tengeri moszat. Ez az eredeti 40%-os sótartalmat egészen 3.5%-ra csökkenti, emellett jódot, B12 vitamint, és mindenféle jót tartalmaz. És az íze is jó, állítólag. A paradicsomszósz is kapott egy kis pirospaprika dúsítást, csak hogy legyen benne extra C-vitamin. Emellett minden pizza tartalmaz extra magnéziumot, káliumot, folates-t és A vitamin (bye-bye répa).
Mindezt összegezve megkapjuk, hogy egy felnőtt számára a napi szénhidrát, zsír, protein, kalória és nyomelem szükséglet egyharmadát fedezi minden egyes pizza. Vagyis, ha reggelire, ebédre és vacsorára is megeszünk egyet-egyet, teljesen egészségesek leszünk.
És hogy milyen az íze? A 100 megkérdezett tesztalany mindegyike azt mondta, hogy jobban ízlett neki, mint a fagyasztott. Angliában már idén kapható lesz, kétféle feltéttel, majd a későbbiekben további változatokban is.