Mass Effect mozi - The First Contact War

 Mass EffectHa hihetünk az IMDBpro (az IMDB fizetős verziója) információinak, akkor kiderült, hogy miről fog szólni a Mass Effect mozifilm, ezzel véget vetve a sok hónapos találgatásoknak. Ennek alapján a készítők nem a Mass Effect első részét vagy a komplett Mass Effect trilógiát akarják megfilmesíteni – elég nagy valószínűséggel ez bukó vállalkozás is lenne, hiszen játékosonként eltérő, hogy kicsoda is Shepard vagy hogyan is tervezi megmenteni a galaxist.

Előzményfilmet kapunk minden valószínűség szerint, méghozzá a Szövetség történetének egy fontos eseményét / pofonját fogja feldolgozni a mozi. Azt, amit a Felismerés regény is mindössze néhány oldalban, az Evolution képregény pedig egyetlen füzetben érintett csak: a turiánokkal vívott Kapcsolatfelvétel Háború történéseit.

Az IMDBpro-ra feltöltött rövid szinopszis szerint:

Az emberiség ősi, idegen technológiát fedez fel, amellyel lehetővé válik a fénynél gyorsabb utazás. Az eltárolt koordinátákat követve az emberiség találkozik egy ellenséges idegen fajjal, a turiánokkal.

A forgatókönyvet Mark Protosevich írja, az ő nevéhez fűződik az I am Legend vagy épp a Thor mozifilm, tehát egy igazi hollywoodi veteránnal van dolgunk. Producerként Avi Arad működik közre, aki egyebek mellett az igen sikeres Iron Man képregény-filmet gyártotta.