A Viszkis (16) - heti filmbemutató

A héten végre a mozikban az év legjobban várt magyar filmje, A VISZKIS! Antal Nimród, a Kontroll rendezője végre Hollywood után ismét itthon forgatott. A legendás rabló, Ambrus Attila történetének felhasználása alapján maga a rendező írta a fikciós elemekkel tűzdelt, igaz történet alapján készült forgatókönyvet. Az ízig-vérig akciódús film főszerepeiben igazi friss arcokat láthatunk. A címszereplőt Szalay Bence kelti életre, az őt üldöző rendőr szerepében pedig Schneider Zoltán brillírozik.

A film előjátszásoknak köszönhetően már szerda estétől látható országszerte a kiválasztott mozikban, sőt angol feliratos változat is elérhető a filmből.

A film díszbemutatóját tegnap este tartották Budapesten, ahol megjelentek A VISZKIS készítői és szereplői, valamint a hazai filmes világ színe-java. A közönség soraiban izgulta végig a filmet az est házigazdája Juszt László, a főszereplők, Szalay Bence, Schneider Zoltán, Móga Piroska és Klem Viktor, a film zeneszerzője Yonderboi,  író-rendezője Antal Nimród, valamint producerei Hutlassa Tamás és Hutlassa Barnabás. A premieren tiszteletét tette többek között Till Attila, Majka, Weisz Fanni, Fluor Tomi és Diaz, valamint az igazi Viszkis, Ambrus Attila is.

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit.
Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője… míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel.
Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával…

Egy izgalmas élet látványos, vad üldözésekkel, akciójelenetekkel teli története – úgy, ahogy csak az immár legendás Kontroll és a Predators – Ragadozók rendezője, Antal Nimród tudja elmesélni.

Főszereplők: Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán, Klem Viktor, Gazsó György Operatőr: Szatmári Péter - Zene: Yonderboi - Látvány: Hujber Balázs
Vágó: Kovács Zoltán - Producer: Hutlassa Tamás
Írta és rendezte: Antal Nimród

Mozibemutató: 2017. november 23.
Színes magyar akciófilm
Játékidő: kb. 126 perc
Gyártó: Film Force Team
Korhatár: 16
Facebook:
https://www.facebook.com/aviszkisrablo