Nikita

E-mailNyomtatásPDF

NikitaA The CW egyik idei újoncával kezdtem meg az őszi felvonást. Hatalmas volt körülötte a hype, ráadásul a producerek között ott találhatjuk McG-t is, aki többek között a Supernatural-hoz is adja a nevét, valamint a Chuck pilotot is rendezte. Általában nem támasztok nagy elvárásokat egy újonc elé, de a Nikita-tól többet vártam.

Nem volt rossz, ezt szeretném leszögezni az elején. Bár az első húsz percben kicsit összeszedetlennek, esetlennek érződött, a végére összeállt azért. Ami mindenképp nagy pozitívum, hogy Nikita nem egy női Jack Bauer. Tudja, mit akar, de érződik a karakteren, hogy kijött a gyakorlatból, valamint különösebb terve sincs. Mindig szeretem látni, ha a főhős hibázik, illetve nem egyszeémlyes világmegváltó hadsereg. Bár talán itt már kicsit túlzásba vitték néha. Voltak nagyon nagy bakijai, amiket egy jól képzett bérgyilkos szerintem követ el, még akkor sem, ha három éve nincs az iparban. Nem tudom, még nem teáztam eggyel sem.

Senki ne számítson a fél világot romba döntő robbanásokra, valamint Neo-t megszégyenítő karate bemutatókra. Ez kicsit hiányzott nekem személy szerint, valamint a "klasszikus", előre megtervezett, pontos gyilkosságok. De mint korábban már írtam, nincs előre elkészített terv, valamint Nikita hibázik is. Viszont a szállodai jelenetnél az egyik ügynök tőre az tetszett, már-már majdnem kárpótolt mindenért.

Bár a cliffhanger annyira nem volt meglepő, én kíváncsian várom, hogyan alakul a sorozat. Nikita karaktere rengeteg irányba fejlődhet, ami mindenképp pozitívum, valamint sok lehetőség van kettős ügynökökre és keresztbe átverésekre. Részemről egy 6 pontot adok a pilotnak, mivel lassúnak, és sok helyen kicsit összeszedetlennek éreztem.


Címkék: kritika | nikita | sorozat | vélemény

Share/Save/Bookmark