:: PC Pult - Online :: Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/ Fri, 17 Nov 2017 23:24:09 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu Az Igazság Pillanata http://pcpult.hu/film/megneztuk/az-igazsag-pillanata.html http://pcpult.hu/film/megneztuk/az-igazsag-pillanata.html Bár még mindig nem tökéletes, a Justice League (Az Igazság Ligája) folytatja azt az utat, amire a DC Extended Universe a Wondar Womannel rátért. Szemben a Batman v Superman sötét, komor, borongós világával - amely egyébként a mai napig egy kiváló adaptációja Frank Miller: The Dark Knight Returns-ének - egy sokkal könnyedebb, összeszedettebb filmmel kelti életre a nagy vásznon is DC legikonikusabb hőseit.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Györkei Zoltán) frontpage Thu, 16 Nov 2017 14:40:27 +0000
Az év applikációja lett a Telenor MyTV http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/az-ev-applikacioja-lett-a-telenor-mytv.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/az-ev-applikacioja-lett-a-telenor-mytv.html A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által meghirdetett Az Év Honlapja pályázaton Az Év applikációja kategóriájának nyertese a Telenor MyTV online tévészolgáltatás lett.

November 15-én tizenhatodik alkalommal rendezték meg az online marketingkommunikációs szakma legrangosabb hazai eseményét, Az Év Honlapja pályázatot, amelynek szakmai zsűrije huszonnyolc kategóriában díjazta a legjobb hazai internetes fejlesztéseket.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) frontpage Fri, 17 Nov 2017 12:33:01 +0000
Idén is tarol a Simple http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/iden-is-tarol-a-simple.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/iden-is-tarol-a-simple.html 2017-ben is Minőség Díjjal jutalmazták az OTP Mobil fejlesztését az Év Applikációja kategóriában. Jelenleg több mint 390 000 regisztrált felhasználója van az integrált alkalmazásnak és másfél milliónál is több tranzakciót bonyolítottak vele indulása óta. Idén szeptembertől pedig már mindenki, banktól függetlenül használhatja a Simple applikációban lévő mobilfizetési megoldást.

Pár órával az után, hogy az OTP Bank három díjat is nyert a Mastercard Év Bankja díjátadóján (Az év bankja, Az év leginnovatívabb bankja, Az év lakossági mobil- és online-banki eszköze)  a Magyar Marketing Szövetség által delegált szakmai zsűri 2016 után idén is a Simple by OTP alkalmazást tüntette ki Minőség Díjjal az Év Applikációja díjért folyó versenyben.  A címre olyan alkalmazások pályázhattak, amelyek mobil eszközökről bárhol elérhető funkcióikkal segítik a felhasználók mindennapi életét. A zsűri elsősorban az innováció, a funkcionalitás és felületek kezelhetősége szempontjából mérlegelte a versenyre nevezett megoldásokat.

]]>
pcpult@pcpult.hu (OTP Mobil) frontpage Fri, 17 Nov 2017 11:02:59 +0000
Smart Black Friday a Miotól http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/smart-black-friday-a-miotol.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/smart-black-friday-a-miotol.html Black Friday alkalmából 35-50% kedvezménnyel kínálja autós navigációit, fedélzeti kameráit, aktivitásmérőit és futóóráit, valamint MioSMART otthonfelügyeleti megoldásait a Mio. A műholdas navigációiról közismert márka idén is számos újdonsággal jelentkezett. Érdemes szétnézni a csúcskategóriás, könnyen kezelhető okoseszközök között, ha biztonságos, de egyszerű megoldásokat keresünk stílusos kivitelben.

Egészségprogram okosan
A Mio MiVia Essential 350 aktivitásmérő az életmód-váltók ideális okoseszköze. Abban segít, hogy napi tevékenységeinket megtartva, apróbb változtatásokkal tudjunk jobban figyelni az egészségünkre. Ez az első, beépített EKG-érzékelővel rendelkező aktivitásmérő csuklópánt, amely az innovatív NASA EMD technológiát használja. Pontosságban túltesz az optikai pulzusmérőkön: egy mindössze 2–10 másodperces méréssel feltérképezi az egészségi állapotunkat, majd mélylégzést tanít, számlálja a lépéseinket és monitorozza az alvásunkat is, hogy a változás biztosan megtörténjen.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Mio) frontpage Thu, 16 Nov 2017 17:26:32 +0000
A drónoknak épít hálózatot a Huawei http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-dronoknak-epit-halozatot-a-huawei.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-dronoknak-epit-halozatot-a-huawei.html A Huawei Wireless X Labs bejelentette a Digitális Égbolt (Digital Sky Initiative) kezdeményezést, amelynek elsődleges célja az alacsony légtér hálózati lefedettségének növelése. A vállalat ezzel kívánja ösztönözni a drónalkalmazások fejlesztését és az alacsony légtér digitális gazdaságának megteremtését. A Huawei szerint azok a drónok, amelyek mobil kommunikációs hálózatokra kapcsoltak, jobban repülnek, hatékonyabban dolgoznak, és ésszerűbben ki tudják használni a légteret. A kezdeményezés első lépése, hogy fejlett tesztkörnyezetet teremtsen a drónalkalmazásoknak a 300 méter alatti légtérben.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) frontpage Thu, 16 Nov 2017 13:13:05 +0000
Ilyen volt a 25. VOLT [VIDEÓ] http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/ilyen-volt-a-25-volt-video.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/ilyen-volt-a-25-volt-video.html Negyedszázados történetének legvonzóbb fesztiválját hozta idén a jubileumi Telekom VOLT Fesztivál. Voltak teltházas napok, látogatói csúcs, egy extra nap a Petőfi Zenei Díjjal, Linkin Park, Imagine Dragons, Martin Garrix, Ellie Goulding és sokan mások. Emlékezzünk csak! Hat nap majd' hat percben, s valahol mi is benne vagyunk: https://youtu.be/TlwKQ1-pNVs

]]>
pcpult@pcpult.hu (VOLT) frontpage Thu, 16 Nov 2017 11:13:15 +0000
Az Igazság Ligája (12) - heti filmbemutató http://pcpult.hu/film/friss-hir/az-igazsag-ligaja-12-heti-filmbemutato.html http://pcpult.hu/film/friss-hir/az-igazsag-ligaja-12-heti-filmbemutato.html A héten összeáll a nagy csapat a mozikban! Jön AZ IGAZSÁG LIGÁJA! Az elmúlt évek legnagyobb sikereit a szuperhősökről szóló filmek hozták, és ez köztük is a legnagyobb – elképesztő gárda jött össze, és hihetetlen kép- és hang-, kaland- és trükkorgia fogja elkápráztatni nézőit. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot) és Superman (Henry Cavill) már nem ismeretlen a filmes közönség számára és most a csapat tovább bővül! Az új filmben bemutatkozik Aquaman (Jason Momoa), Kiborg (Ray Fisher) és Flash (Ezra Miller) is, hogy teljes legyen a liga!

]]>
pcpult@pcpult.hu (InterCom) frontpage Wed, 15 Nov 2017 19:05:50 +0000
Korlátlan élményt és extra időt ad karácsonykor a Telenor http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/korlatlan-elmenyt-es-extra-idot-ad-karacsonykor-a-telenor.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/korlatlan-elmenyt-es-extra-idot-ad-karacsonykor-a-telenor.html Az emberek többségének legnagyobb problémája a karácsonyi készülődésben, hogy úgy érzik, semmire nincs idejük. Ezért a Telenor most időt ad: Hello Telenor csomagjával szolgáltatásainak legjavát, azaz korlátlan belföldi mobilinternetet, hanghívást és SMS-ezét kínál 3 hónapon keresztül havi 5990 Ft-ért. A korlátlan Telenor-élményt kipróbáló ügyfeleknek elegendő ezután, mobilozási szokásaikat megismerve meghozni hosszú távú döntésüket, hogy milyen tarifa illik hozzájuk leginkább.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) frontpage Wed, 15 Nov 2017 12:14:26 +0000
Hatalmasat robbant az LTE-hálózatok forgalma – Mi történik 5 év múlva az okosgépek további terjedésével? http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hatalmasat-robbant-az-lte-halozatok-forgalma-mi-tortenik-5-ev-mulva-az-okosgepek-tovabbi-terjedesevel.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hatalmasat-robbant-az-lte-halozatok-forgalma-mi-tortenik-5-ev-mulva-az-okosgepek-tovabbi-terjedesevel.html Az Oracle kiadta az Oracle Communications LTE Diameter Signaling Index című legújabb jelentését, amely az LTE-hálózatokon történő Diameter-alapú jeltovábbítás robbanásszerű növekedésének folytatódására hívja fel a figyelmet. A jelentés célja, hogy segítséget nyújtson a kommunikációs szolgáltatók, hálózati mérnökök és vezetők számára a jeltovábbítási kapacitás következő öt évben várható növekedésének tervezéséhez. A Diameter protokoll használatával történő jeltovábbítás terjedését az okostelefonok széles körű elterjedése, valamint a dolgok internetének (Internet of Things) növekvő népszerűsége táplálja. A jelentés szerint pedig a jövőben sem várható lassulás.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Oracle) frontpage Tue, 14 Nov 2017 13:12:39 +0000
Okos, és sosem pihen. Mi az? http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/okos-es-sosem-pihen-mi-az.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/okos-es-sosem-pihen-mi-az.html Minden cégvezető egyik rémálma az áramkimaradás egy dolgos, sűrű napon. Az irodában békésen folyik a munka, fontos üzleti tranzakciók futnak a számítógépeken, amikor hirtelen elmegy az áram. A szünetmentes tápegységekkel (UPS) természetesen elegendő időt lehet nyerni az eszközök biztonságos kikapcsolásához, azonban ezek megfelelő működtetéséhez és felügyeletéhez is szükség van szakértelemre és erőforrásra, ami a legtöbb kis- és középvállalatnál nem áll helyben rendelkezésre. Ilyen helyzetben nagy előnyt jelent, ha a szünetmentes tápegységeket távolról, a felhőből is lehet felügyelni. Így azok akkor is mindig tökéletesen működnek, ha a cégnél nincs folyamatosan jelen informatikai szakember.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Schneider Electric) frontpage Tue, 14 Nov 2017 10:59:25 +0000