:: PC Pult - Online :: Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/ Sat, 24 Mar 2018 23:44:07 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu Különleges ajánlattal indul az új Xperia csúcskészülékek bevezetése http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/kulonleges-ajanlattal-indul-az-uj-xperia-csucskeszulekek-bevezetese.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/kulonleges-ajanlattal-indul-az-uj-xperia-csucskeszulekek-bevezetese.html Elindult a Sony Mobile Communications („Sony Mobile”) a Mobil Világkongresszuson (MWC) 2018. február 26-án bemutatott csúcskészülékeinek magyarországi előrendelése. A megújult külsejű, a Sony innovációk legjavát hordozó Xperia XZ2 és XZ2 Compact zászlóshajók az okostelefonos szórakozás korlátlan lehetőségét kínálják: a készülékek Motion Eye™ kamerája a világon elsőként2 képes 4K HDR videók és Full HD, másodpercenként 960 képkockát rögzítő szuperlassított felvételek rögzítésére; az egyedülálló Dynamic Vibration System rezgési funkció új fejezetet nyit az okostelefonos tartalomfogyasztásban; míg a makulátlan felhasználói élmény érdekében mindkét modell Qualcomm® Snapdragon™ 845 Mobil platformmal rendelkezik.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Sony) frontpage Fri, 23 Mar 2018 12:35:48 +0000
Fitbit Blaze: a couch potato halála [GALÉRIA] http://pcpult.hu/it-technologia/hardver/fitbit-blaze-a-couch-potato-halala-galeria.html http://pcpult.hu/it-technologia/hardver/fitbit-blaze-a-couch-potato-halala-galeria.html A FitBit két évvel ezelőtt, 2016-ban mutatta be a Blaze névre keresztelt activity trackerét, amely az általánosan megszokott csuklópánt helyett valódi óra formát kapott: ez nem csak esztétikailag teszi vonzóbbá, de a funkcionalitást is jelentősen bővíti, valamint számomra a viselése is sokkal kényelmesebb volt hosszú távon, mint a karpereceké. Nézzük tehát, hogy mit tud az amerikai cég első igazán okos activity trackere.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Györkei Zoltán) frontpage Wed, 21 Mar 2018 12:00:00 +0000
Újabb 5 helyszín fellépőit jelentette be a Fishing on Orfű http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/ujabb-5-helyszin-fellepoit-jelentette-be-a-fishing-on-orfu.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/ujabb-5-helyszin-fellepoit-jelentette-be-a-fishing-on-orfu.html Az erdei, a vízi, a színházi és a tánchelyszín mellett egy meglepetéshelyszínt is bejelent a fesztivál. Kispál András és Lovasi András nem ugyanazon a színpadon lép fel, az erdőben játszik Kiss Tibi, Beck Zoli és Bérczesi Robi is, az Anna & the Barbies, a Csaknekedkislány, Szeder és a Ricsárdgír pedig vízre száll.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Fishing on Orfű) frontpage Thu, 22 Mar 2018 10:57:15 +0000
Továbbra is fertőznek a rejtett kriptovaluta bányász kártevők http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/tovabbra-is-fertoznek-a-rejtett-kriptovaluta-banyasz-kartevok.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/tovabbra-is-fertoznek-a-rejtett-kriptovaluta-banyasz-kartevok.html Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2018. februárjában a következő 10 károkozó terjedt a legnagyobb számban.

A Top10 listát változatlanul hatalmas fölénnyel a JS/CoinMiner trójai vezeti. A JS/CoinMiner olyan szkript, amely a felhasználó tudta nélkül képes a kriptográfiai valuták bányászatára. A kártevő segítségével észrevétlenül Feathercoin, Litecoin vagy Monero bányászatra használják az áldozat számítógépének erőforrásait, és az érintett felhasználók nagy száma miatt a támadók ezzel jelentős bevételekre tehetnek szert. A weboldalak megfertőzésével ugyanis egyszerűbben lehet sok felhasználót elérni, mint az áldozatok gépeit egyenként megfertőzni.

]]>
pcpult@pcpult.hu (ESET) frontpage Thu, 22 Mar 2018 08:52:45 +0000
A HyperX magasabb frekvenciájú modulokkal bővíti FURY és Impact DDR4 memóriáit http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-hyperx-magasabb-frekvenciaju-modulokkal-boviti-fury-es-impact-ddr4-memoriait.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-hyperx-magasabb-frekvenciaju-modulokkal-boviti-fury-es-impact-ddr4-memoriait.html A HyperX®, a Kingston® Technology Company, Inc. gaming divíziója magasabb frekvenciaszintű memóriamodulok bevezetését jelentette be a HyperX® FURY DDR4 DIMM és HyperX® Impact DDR4 SODIMM termékcsaládoknál. Mindkét termék automatikus plug-and-play memória-tuningot tesz lehetővé. A FURY DDR4 jelenleg 3466 MHz1-ig, az Impact DDR4 pedig 3200 MHz-ig konfigurálható. Mindkét termékcsalád kapható különálló modulként vagy készletben (8-64 GB).

]]>
pcpult@pcpult.hu (HyperX®) frontpage Wed, 21 Mar 2018 10:40:16 +0000
Már Magyarországon is kapható a Huawei új tabletje http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/mar-magyarorszagon-is-kaphato-a-huawei-uj-tabletje.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/mar-magyarorszagon-is-kaphato-a-huawei-uj-tabletje.html Március 20-tól Magyarországon is elérhető lesz a Huawei legújabb tabletje, a MediaPad M5. A 2K kijelzővel felszerelt készülék 10.8 hüvelykes méretben, LTE-, valamint Wifi-képes verziókban kerül a hazai boltok polcaira. A táblagép egyik különlegessége, hogy négy darab, 3D hatású sztereó hangszórót kapott, így lenyűgöző hangzást kínál a zene, a filmek és a videójátékok szerelmeseinek. A MediaPad M5 két típusa 139 990 és 154 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron lesz kapható.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) frontpage Tue, 20 Mar 2018 17:36:58 +0000
A Xerox és az EFI együttműködése a nyomtatás következő generációjának alapjait teremti meg http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-xerox-es-az-efi-egyuttmukodese-a-nyomtatas-kovetkezo-generaciojanak-alapjait-teremti-meg.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-xerox-es-az-efi-egyuttmukodese-a-nyomtatas-kovetkezo-generaciojanak-alapjait-teremti-meg.html A Xerox és az EFI (Electronics For Imaging) februárban mutatta be az új Fiery® DFE-t, azaz nyomtatásvezérlő szerverét, mely új és igen hasznos lehetőséget biztosít a nyomdák számára az értéknövelt nyomtatás területén. Segítségével elérhetővé váltak az olyan egyedi és különleges applikációk, melyek akár fémes (arany, ezüst), vagy clear lakk hatású szárazfestékeket használnak.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Xerox) frontpage Tue, 20 Mar 2018 13:33:52 +0000
Megvan a legjobb magyar fotó a Sony World Photography Awards-on http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/megvan-a-legjobb-magyar-foto-a-sony-world-photography-awards-on.html http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/megvan-a-legjobb-magyar-foto-a-sony-world-photography-awards-on.html A Sony World Photography Awards bejelentette, hogy az idei évben Radisics Milán nyerte a Sony World Photography Awards magyar Nemzeti díjat.

Radisics Milán a fotózás mellett budapesti székhelyű reklámügynökségének kreatív vezetőjeként dolgozik. Radisics egy képből álló, “People swirling on an ice court” című pályamunkáját egy szakértői bizottság választotta meg a legjobbnak.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Sony) frontpage Tue, 20 Mar 2018 12:03:13 +0000
Hogyan beszéljünk a gyerekekkel az internetről? http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hogyan-beszeljunk-a-gyerekekkel-az-internetrol.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hogyan-beszeljunk-a-gyerekekkel-az-internetrol.html Kifejezetten szülőket célzó kiadványt tett elérhetővé a Telenor, melynek célja, hogy segítse őket abban, hogyan közelítsék meg az internetezés témakörét a gyermekeikkel való beszélgetések során. A „Hogyan beszéljük a gyerekekkel az internetről?" című kiadvány, amely ingyenesen letölthető a Hipersuli honlapjáról, pedagógusok számára is hasznos útmutató lehet.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) frontpage Tue, 20 Mar 2018 10:03:53 +0000
Tarolt a nyúl a mozikban! http://pcpult.hu/film/friss-hir/tarolt-a-nyul-a-mozikban.html http://pcpult.hu/film/friss-hir/tarolt-a-nyul-a-mozikban.html Nyúl Péter mindenkinél gyorsabb: elsőként ért a célba, és könnyedén elfoglalta a heti hazai mozis toplista első helyét. Az angol animációs vígjátékot több mint 80 ezren nézték meg a hosszú hétvégén. A Beatrix Potter legendás meséi alapján készült, de alaposan modernizált történet meg őrizte angolos báját és megújult karaktereivel több generációt is képes volt megnevettetni, így aztán különösen sokan váltottak rá jegyet.

]]>
pcpult@pcpult.hu (InterCom) frontpage Tue, 20 Mar 2018 07:11:24 +0000