:: PC Pult - Online :: Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/ Wed, 17 Jan 2018 01:08:06 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu A Turla csoport kelet-európai diplomatákat támad hamis Adobe Flash telepítőket alkalmazva http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-turla-csoport-kelet-europai-diplomatakat-tamad-hamis-adobe-flash-telepitoket-alkalmazva.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-turla-csoport-kelet-europai-diplomatakat-tamad-hamis-adobe-flash-telepitoket-alkalmazva.html Az ESET új kártevőt azonosított, amelyet a hírhedt Turla csoport használ politikai szervezetek elleni támadásra a kelet-európai régióban. Az ESET szakembereinek felfedezése szerint az új vírus egy Adobe weboldaláról származó hamis szoftvernek álcázva magát próbálja rávenni az áldozatokat a kártevő telepítésére, amelynek célja a személyes adatok megszerzése.

]]>
pcpult@pcpult.hu (ESET) frontpage Tue, 16 Jan 2018 12:54:52 +0000
Mi a közös Winston Churchillben, Frank Sinatraban és Hillary Clintonban? http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/mi-a-kozos-winston-churchillben-frank-sinatraban-es-hillary-clintonban.html http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/mi-a-kozos-winston-churchillben-frank-sinatraban-es-hillary-clintonban.html Sir Winston Churchill, Frank Sinatra és Hillary Clinton mind koruk meghatározó alakjai, azonban nem csak kiemelkedő személyük köti őket össze. Kevesen tudják, de van még valami, ami közös a brit államférfiben, a 20. század egyik legnagyobb zeneművészében és az egykori First Lady-ben, mégpedig a whiskey iránti rajongás. Nem egy hosszú napjuk végét aranyozta be évtizedekkel ezelőtt ugyanúgy, mint manapság egy-egy pohár az aranyló italból. Íme, néhány impozáns név, akiket a whiskey is inspirált korábban és napjainkban.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Jack Daniel’s) frontpage Tue, 16 Jan 2018 11:33:20 +0000
Itt a mophie juice pack Galaxy Note 8-ra! http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/itt-a-mophie-juice-pack-galaxy-note-8-ra.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/itt-a-mophie-juice-pack-galaxy-note-8-ra.html Az USA legnagyobb példányszámban eladott akkumulátoros mobiltokjait gyártó mophie új modellel bővítette a Samsung Galaxy Note 8 készülékkel kompatibilis termékeinek kínálatát.  A mophie juice pack akkumulátoros okostelefon kiegészítő egy kompakt, hordozható megoldás, ami gyakorlatilag bármilyen vezeték nélküli töltőállomással működik, beleértve a repülőtereken, kávézókban, autókban található töltőpontokat.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Mophie) frontpage Mon, 15 Jan 2018 14:50:20 +0000
LUMIX GH5S - előrendelés 5 év garanciával! http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/lumix-gh5s-elorendeles-5-ev-garanciaval.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/lumix-gh5s-elorendeles-5-ev-garanciaval.html Már előrendelhető a legújabb Panasonic fényképezőgép. Tájékozódjon róla, hogyan lehet Ön is az első vásárlók között, akik ráadásul 5 év garanciát kapnak a fényképezőgépre.

Nagyon egyszerűen élhet ezzel az ajánlattal.
1. Rendelje elő a Lumix GH5S fényképezőgépet az alábbi viszonteladók egyikétől!
2. A fényképezőgép átvétele után a https://lumix-gh5s.eu honlapon található űrlap kitöltésével regisztrálja a terméket 2018. március 31-ig.
3. A regisztrációs folyamat befejezése és az adatok hitelesítése után az 5 éves garanciáról szóló tanúsítványt PDF formátumban, e-mailen küldjük el Önnek.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Panasonic) frontpage Mon, 15 Jan 2018 13:22:57 +0000
Hódít a hibrid informatika http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hodit-a-hibrid-informatika.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hodit-a-hibrid-informatika.html A hibrid informatika fogalma már nem újkeletű a szakmai berkekben, a valódi üzleti előnyt eredményező alkalmazása azonban még jókora megmérettetések elé állítja a cégeket. A Gartner jelentése szerint a felhőszolgáltatások növekedése és a hagyományos adatközponti szolgáltatások kiszervezésének csökkenése a hibrid infrastruktúra-szolgáltatások felé mozdítja el a piacot, melynek következtében 2020-ra a szervezetek 90 százaléka fog hibrid infrastruktúrákat használni. A Schneider Electric a 451 Research vállalat közreműködésével nemrég készített új tanulmánya a nagyvállalatok hibrid IT környezeteit vizsgálja, hogy jobb rálátást biztosítson az aktuális iparági trendekre. A kutatás a nagyvállalatok tapasztalatait mutatja be a gyorsan fejlődő hibrid IT és egyéb innovatív technológiák alkalmazásával kapcsolatban, így azokat az iparág más szereplői felhasználhatják saját hibrid hálózataik hatékony kezeléséhez.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Schneider Electric) frontpage Mon, 15 Jan 2018 12:03:23 +0000
Whiskys finomságok téli depresszió ellen http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/whiskys-finomsagok-teli-depresszio-ellen.html http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/whiskys-finomsagok-teli-depresszio-ellen.html Bár a klasszikus, kandalló mellett bóbiskolós, az ablakon keresztül havas fenyvesekre kikandikálós téli estek még váratnak magukra, a szürke, esős napokat is érdemes romantikus bekuckózással befejezni. Ebben pedig a takarónk és kedvenc könyvünk mellett nem is lehetne jobb partnerünk, mint egy-egy különleges, téliesített whisky-költemény, ami garantáltan felmelegít és az ízlelőbimbóinkat sem hagyja hidegen. Teremts meghitt hangulatot Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövetének receptjeivel!

]]>
pcpult@pcpult.hu (The Famous Grouse) frontpage Mon, 15 Jan 2018 10:41:46 +0000
Fontos információ az internet áfacsökkenésről a Telenor ügyfeleinek http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/fontos-informacio-az-internet-afacsokkenesrol-a-telenor-ugyfeleinek.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/fontos-informacio-az-internet-afacsokkenesrol-a-telenor-ugyfeleinek.html A tavalyhoz hasonlóan 2018-ban is átadjuk ügyfeleinknek az áfacsökkentés árelőnyét. Az internet szolgáltatások általános forgalmi adó mértéke 2018.01.01-től 18%-ról 5%-ra módosul, és az ezzel elérhető árelőnyt a Telenor az előfizetőinek átadja, miután tarifáink és szolgáltatásaink nettó díjai nem emelkedtek.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) frontpage Fri, 12 Jan 2018 13:54:07 +0000
„Nem csak egy dokumentumkezelő vállalat vagyunk” http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/nem-csak-egy-dokumentumkezelo-vallalat-vagyunk.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/nem-csak-egy-dokumentumkezelo-vallalat-vagyunk.html Sikeres évet zárt 2017-ben a Xerox. A vállalat vezérigazgatója, Jeff Jacobson szerint a tavaly bevezetett 29, felhő-kapcsolattal, termelékenységet támogató funkciókval, és tablet-szerű kezelőfelülettel felszerelt ConnectKey® kompatibilis nyomtató, illetve multifunkciós berendezés számos új üzleti lehetőséget nyitott meg előttük, aminek köszönhetően jelentősen erősödtek az A3-as és az A4-es készülékeik piaci pozíciói. „Ezzel a Xerox egy új korszakba lépett, és követve a munkahelyeket érintő változásokat, egy olyan, a mobil- és felhő technológiájú környezethez illeszkedő, applikációkhoz való hozzáféréssel rendelkező munkahelyi asszisztenciát ellátó portfóliót épített, amely alkalmazkodik a jövő elvárásaihoz, az egyre gyorsuló fejlődéshez.” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Xerox) frontpage Fri, 12 Jan 2018 11:48:43 +0000
Kriptobányász trójai lett az év végi toplistás http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/kriptobanyasz-trojai-lett-az-ev-vegi-toplistas.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/kriptobanyasz-trojai-lett-az-ev-vegi-toplistas.html Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit. 2017 utolsó hónapjában a Top10 listát ezúttal utcahosszal a JS/CoinMiner trójai vezeti. A JS/CoinMiner olyan szkript, amely a felhasználó tudta nélkül képes a kriptográfiai valuták bányászatára. A kártevő segítségével észrevétlenül Feathercoin, Litecoin vagy Monero bányászatra használják az áldozat számítógépének erőforrásait, és az érintett felhasználók nagy száma miatt a támadók ezzel jelentős bevételekre tehetnek szert. A weboldalak megfertőzésével ugyanis egyszerűbben lehet sok felhasználót elérni, mint az áldozatok gépeit egyenként megfertőzni.

]]>
pcpult@pcpult.hu (ESET) frontpage Thu, 11 Jan 2018 12:47:18 +0000
Bárhol, bármikor viselhető vezeték nélküli, zajszűrős sportfejhallgatók http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/barhol-barmikor-viselheto-vezetek-nelkuli-zajszuros-sportfejhallgatok.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/barhol-barmikor-viselheto-vezetek-nelkuli-zajszuros-sportfejhallgatok.html A Sony három új, vezeték nélküli sportfejhallgatóját a mindig mozgásban lévő, pörgős és a divatot kedvelő zenerajongóknak fejlesztette ki. Ezek a kiváló minőségű, teljes értékű sportfejhallgatók egyaránt használhatók a dinamikus kardióedzéseken, az energizáló jógaórákon és bármely hétköznapi tevékenység során.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Sony) frontpage Thu, 11 Jan 2018 10:39:57 +0000