:: PC Pult - Online :: Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/ Wed, 26 Jul 2017 09:08:15 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu Már csak 24 lány versenyez a Miss Balaton 2017 címért http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/mar-csak-24-lany-versenyez-a-miss-balaton-2017-cimert.html http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/mar-csak-24-lany-versenyez-a-miss-balaton-2017-cimert.html Ismét gyönyörű lányok érkeztek Balatonfüredre, hogy a Miss Balaton 2017 második castingján bebizonyítsák, ott a helyük az augusztusi döntőn. Ez alkalomra az első fordulóról továbbjutott 24 versenyző volt hivatalos, akik több körben is a zsűri elé álltak. Epres Panni, Iszak Eszti, Dukai Regina és Seres Attila most sem csak a külső adottságokat pontozta, ezúttal a lányok királynői rátermettségét is próbára tették.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Miss Balaton) frontpage Wed, 26 Jul 2017 08:44:14 +0000
2018-ban visszatér a magyar HBO kultsorozata http://pcpult.hu/sorozat/friss-hirek/2018-ban-visszater-a-magyar-hbo-kultsorozata.html http://pcpult.hu/sorozat/friss-hirek/2018-ban-visszater-a-magyar-hbo-kultsorozata.html Július 23-án megkezdődtek az Aranyélet új évadának forgatási munkálatai.

A magyar HBO sorozata HBO GO-n is elérhető első két évada azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az amerikai sorozatokat megidézően látványos és izgalmas történet valójában a sokaknak ismerős ügyeskedő, boldogulni próbáló magyar kisember figuráját mutatta be. A harmadik évad még a korábbiaknál is többet vállal: felidézi, értelmezi, és olykor kiforgatja az elmúlt évek jó néhány közéleti eseményét, miközben olyan húsbavágó és aktuális kérdésekre keresi a választ,  minthogy áthidalható-e a generációk közt húzódó szakadék, vagy hogy összeegyeztethető-e a mai Magyarországon a család és a karrier, a hatalom és a tisztesség.

]]>
pcpult@pcpult.hu (HBO) frontpage Tue, 25 Jul 2017 19:43:05 +0000
Trónok harca 7. évad - Július 30-án érkezik az új évad szinkronos változata http://pcpult.hu/sorozat/friss-hirek/tronok-harca-7-evad-julius-30-an-erkezik-az-uj-evad-szinkronos-valtozata.html http://pcpult.hu/sorozat/friss-hirek/tronok-harca-7-evad-julius-30-an-erkezik-az-uj-evad-szinkronos-valtozata.html Már csak pár nap, és a hét királyságban élők ismét magyarul szólalnak meg!

Július 30-án, vasárnap 21:55-kor érkezik a 7. évad első epizódjának szinkronos verzió, amelyben már a jól megszokott hangon szólalnak meg a szereplők. A hétvégi bemutatót követően - ahogy az eddigi években is -, mindig két héttel a premier után érkezik a magyar verzió, amelyek vasárnaponként lesznek láthatóak az HBO-n illetve az HBO GO oldalán is.

]]>
pcpult@pcpult.hu (HBO) frontpage Tue, 25 Jul 2017 13:07:15 +0000
Back in black – Új színben jelent meg a Genesis népszerű széke http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/back-in-black-uj-szinben-jelent-meg-a-genesis-nepszeru-szeke.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/back-in-black-uj-szinben-jelent-meg-a-genesis-nepszeru-szeke.html A játékosoknak szánt termékek többsége más területeken is kiváló választás lehet, ugyanakkor az élénk színek és vad formák nem mindig állják meg a helyüket a gamer szobán kívül. A Genesis gamer székeinek kényelmét és kiváló ár/érték arányát sokan nem csak játék közben szeretnék kihasználni, illetve a játékosok egy része sem a színorgiát kedveli, a kéréseket pedig meghallgattuk.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Genesis) frontpage Tue, 25 Jul 2017 09:29:58 +0000
A MOL Nagyon Balaton és az M2 Petőfi TV bemutatja: Kompkoncertek a Balaton közepén http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/a-mol-nagyon-balaton-es-az-m2-petofi-tv-bemutatja-kompkoncertek-a-balaton-kozepen.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/a-mol-nagyon-balaton-es-az-m2-petofi-tv-bemutatja-kompkoncertek-a-balaton-kozepen.html Három igazán különleges produkció részesei lehetnek, akik részt vesznek a Balaton közepén megrendezett kompkoncertek valamelyikén. A MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat népszerű programja idén mindhárom koncertjével újat mutat: egy világsztárral, Stereo MC's-zel, egy családi koncerttel, az Alma együttessel és egy különleges rockkoncerttel, a Tankcsapda bulijával futnak ki a kompok Tihanyból.

]]>
pcpult@pcpult.hu (MOL Nagyon Balaton) frontpage Tue, 25 Jul 2017 07:37:43 +0000
Július végén a csatahajóké a főszerep a DoQ-n http://pcpult.hu/film/friss-hir/julius-vegen-a-csatahajoke-a-foszerep-a-doq-n.html http://pcpult.hu/film/friss-hir/julius-vegen-a-csatahajoke-a-foszerep-a-doq-n.html Július utolsó hetében legendás csatahajókkal jelentkezik a DoQ – a U.S.S. Eagle 56 és A Missouri csatahajó című dokumentumfilmek a tengeri monstrumok izgalmas világát tárják fel a nézők előtt. Bepillantást nyerhetünk az 51 évet szolgált Missouri életébe, amely az utolsó amerikai haditengerészeten épült csatahajó volt, de a több évtizedes rejtélyről is lehull a lepel: vajon a U.S.S. Eagle 56 baleset vagy szándékos támadás következtében süllyedt el?

]]>
pcpult@pcpult.hu (DoQ) frontpage Tue, 25 Jul 2017 06:43:35 +0000
Online is pörögnek a nyári slágertermékek http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/online-is-porognek-a-nyari-slagertermekek.html http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/online-is-porognek-a-nyari-slagertermekek.html A kitartó nyári hőség hatására az online boltokban is többszörösére nőtt egyes szezonális termékek forgalma. A vásárlókat főként a strandruházat, a kerti bútorok és a medencék vonzzák, de jól pörögnek a grillezés és a sátorozás kellékei is – derül ki a Vatera adatelemzéséből. A klímák és a hűtők iránt valamivel visszafogottabb a kereslet, ezekből a nagyobb beruházást jelentő termékekből pedig inkább a használtat viszik, amelyek a jobb ár-érték arányt kínálnak. Az online piactér adatai alapján úgy tűnik, hogy a legjobban Budapest és Szeged készült fel a nyárra: a legtöbb vásárló ezekről a településekről érkezett idén júliusban.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Vatera) frontpage Mon, 24 Jul 2017 13:03:39 +0000
Klubkoncerttel tér vissza a Dürer Kertbe az Anti-Flag http://pcpult.hu/kulvilag/zene/klubkoncerttel-ter-vissza-a-durer-kertbe-az-anti-flag.html http://pcpult.hu/kulvilag/zene/klubkoncerttel-ter-vissza-a-durer-kertbe-az-anti-flag.html A legendás punk banda augusztus 22-én tér vissza Budapestre, hogy No Gods, No Masters turnéjukon felforgassák a Dürer Kertet.

A pittsburghi banda 1993-ban lépett ki az amerikai punk-rock színtérre, azóta írják őszinte, zúzós és elgondolkodtató dalaikat. A négyes ugyanis a kezdetek óta kiáll és felszólal a rasszizmus, a szexizmus és a homofóbia ellen is, legutóbbi lemezükön pedig a két évvel ezelőtti American Springen minden eddiginél erősebben szólnak társadalomkritikus dalaik. Elnökválasztás, osztályharcok, drón támadás és háborúellenes számok szólalnak meg a tőlük megszokott kreatív és okos neo-punk „ritmusban.”

]]>
pcpult@pcpult.hu (Press) frontpage Mon, 24 Jul 2017 11:38:15 +0000
Az amerikaiak vittek mindent az első orosz Red Bull Air Race futamon http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/az-amerikaiak-vittek-mindent-az-elso-orosz-red-bull-air-race-futamon.html http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/az-amerikaiak-vittek-mindent-az-elso-orosz-red-bull-air-race-futamon.html Kirby Chambliss visszatért – három héttel budapesti győzelme után hétvégén újra sikerült a leggyorsabbnak lennie a Red Bull Air Race történetének első oroszországi futamán. A Kazanyban megrendezett versenyen második lett a kanadai Pete McLeod, a bronzérmet pedig a szintén amerikai Michael Goulian vihette haza.

A változó időjárás ellenére 90.000 nézőt vonzott a hétvégén Kazanyba a világ leggyorsabb motorsport sorozata, a Red Bull Air Race. Idén először szerepelt orosz helyszín a versenynaptárban. A papírforma a budapesti versenyhez hasonlóan most is elmaradt, hiszen a bajnoki címre legnagyobb eséllyel pályázó Joshide Muroja, a csehek tehetsége, Martin Sonka és a címvédő német, Matthias Dolderer mind kiestek már a 14-es fordulóban. Helyüket az élen három észak-amerikai pilóta vette át – Kirby Chambliss 58.378-as idejétől a kanadai, Pete McLeod 0.747 századdal maradt le egy kétmásodperces büntetés miatt, így az amerikai zsinórban második futamgyőzelmét szerezte meg az idei szezonban. Harmadik helyen a szintén amerikai Michael Goulian végzett, aki nyolc éve nem állt dobogón, nem csoda hát, hogy extázisban locsolta a pezsgőt pilótatársaira a vasárnapi eredményhirdetéskor.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Red Bull) frontpage Mon, 24 Jul 2017 10:14:22 +0000
Már az első százban a Huawei a Fortune 500 listán http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/mar-az-elso-szazban-a-huawei-a-fortune-500-listan.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/mar-az-elso-szazban-a-huawei-a-fortune-500-listan.html A Huawei idén első alkalommal került a Fortune 500 lista első 100 helyezettje közé. A vállalat 78,51 milliárd dolláros bevételével a július 20-án napvilágot látott összesítés 83. helyére került, amely jelentős előrelépés a tavalyi 129-hez képest.

A „legfőbb lista” néven is emlegetett Fortune 500 listát évente készíti el a Fortune magazin a világ legnagyobb cégeit rangsorolva. A lista bevétel és haszon alapján értékeli a vállalatokat, más listákhoz képest jobban fókuszálva azok méretére.

A Huawei márka értékét a világ számos más hitelminősítő intézete és neves márkaérték listája is elismeri, például a Huawei volt az egyetlen kínai vállalat, mely a Forbes 2017-es legértékesebb vállalatokat összegző listájára felkerült; 49. lett a BrandZ Top 100 Legértékesebb Vállalat listáján; valamint az előző évhez képest 7 hellyel jutott feljebb, és ezzel a 40. helyre került a Brand Finance 2017 Global 500-as, legértékesebb vállalatokat rangsoroló listáján.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) frontpage Mon, 24 Jul 2017 08:43:27 +0000