:: PC Pult - Online :: Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/ Sun, 15 Jul 2018 20:52:49 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu Figyelem: újabb e-mail hullámot indítottak hamis számlabekérőkkel a Telenor nevében http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/figyelem-ujabb-e-mail-hullamot-inditottak-hamis-szamlabekerokkel-a-telenor-neveben.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/figyelem-ujabb-e-mail-hullamot-inditottak-hamis-szamlabekerokkel-a-telenor-neveben.html Ügyfélvisszajelzések alapján derült ki, hogy július 12-én újabb, hamis számlaértesítőt tartalmazó e-mail hullám indult magyarországi e-mail címekre, azaz nem kizárólag a Telenor ügyfelei érintettek. A Telenor saját hálózatán már elérhetetlenné tette a csalók által használ weboldalt, és kéri az embereket, hogy amíg nem győződnek meg egy számlabekérő e-mail hitelességéről, ne kattintsanak a benne szereplő hivatkozásokra – amelyek jellemzően a vállalat weboldalának megnyitását ígérik. Bármilyen kétely esetén forduljanak szolgáltatójuk ügyfélszolgálatához.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) frontpage Fri, 13 Jul 2018 15:38:15 +0000
Mindeközben az EFOTT-on... http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/mindekozben-az-efott-on.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/mindekozben-az-efott-on.html Dub FX közönségbarátkozása és szuperhangulatos koncertje után Jessie J robbantott egy nagyot a velencei EFOTT-on: interaktív showjával belopta magát a szívekbe. Az idei fesztiválra hatalmas az érdeklődés, a jegyek rekordszámban fogynak, a külföldi előadók közül pénteken John Newman, szombaton Lost Frequencies, vasárnap pedig a Volbeat teszi fel az i-re a pontot.

]]>
pcpult@pcpult.hu (EFOTT) frontpage Fri, 13 Jul 2018 11:04:26 +0000
Közép-Kelet-Európa legjobb mobilfotósát keresi a Huawei és a National Geographic http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/kozep-kelet-europa-legjobb-mobilfotosat-keresi-a-huawei-es-a-national-geographic.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/kozep-kelet-europa-legjobb-mobilfotosat-keresi-a-huawei-es-a-national-geographic.html Elstartolt a nemzetközi okostelefon-fotós verseny, a Next Image Mobile Photography Contest idei szériája, amelyre első alkalommal Magyarországon is lehet nevezni.  A rangos megmérettetésen – melyet a Huawei és a National Geographic idén második alkalommal szervez meg Európában – a versenyzők 6 kategóriában küzdhetnek meg egymással a „2018 Legjobb Okostelefon Fotósa” címért. A rangos nemzetközi zsűriben Tomasz Lazar, World Press Photo győztes fotográfus mellett többek közt helyet kapott a Huawei P20 szériájának arca, Gal Gadot is.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) frontpage Thu, 12 Jul 2018 12:16:30 +0000
Katasztrófafilm a levegőben a Szigeten http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/katasztrofafilm-a-levegoben-a-szigeten.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/katasztrofafilm-a-levegoben-a-szigeten.html Bár világsztárok felhozatalában idén sem szűkölködik a Sziget, érdemes időnként fejest ugrani az egyéb programok örvényébe is. Minden évben az egyik legnagyobb látványosság a Nagy Utcaszínház, mely idén az angol Wired Aerial Theatre: As the World Tipped című lenyűgöző előadása lesz.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Sziget) frontpage Thu, 12 Jul 2018 10:08:25 +0000
Itt a nyár legcoolabb édessége, a Hipernet ízű fagyi http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/itt-a-nyar-legcoolabb-edessege-a-hipernet-izu-fagyi.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/itt-a-nyar-legcoolabb-edessege-a-hipernet-izu-fagyi.html A mobilnet színtelen, szagtalan, megfoghatatlan – de nem a Telenornál! A szolgáltató Hipernet hálózatába idén nyáron nemcsak gigabájtokban, hanem fagylalt formájában is bárki belekóstolhat országszerte több eseményen és fagyizóban.

„Anyu vasárnapi ebédjét még forrón posztoljuk az Instára, Viberen küldjük a nyaralós fotót a barátoknak, és a wc-n ülve olvassuk a híreket. Mobilnet nélkül el sem tudjuk képzelni az életünket, de a legtöbbünk számára mégis egy nehezen megfogható jelenségről van szó. Ezért szerettük volna még egy érzékszervvel is érzékelhetővé, pontosabban megkóstolhatóvá tenni a Telenor mobilhálózatát, a Hipernetet és az általa nyújtott élményt.  Elkészítettük hát a Hipernet ízű fagyit.” – mesélt a Telenor nyári aktivitásának hátteréről Vass Noémi, a Telenor kampányért felelős marketingkommunikációs menedzsere.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) frontpage Thu, 12 Jul 2018 08:53:41 +0000
3...2...1! Elstartolt az EFOTT http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/3-2-1-elstartolt-az-efott.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/3-2-1-elstartolt-az-efott.html Kedden délután kinyíltak a 43. EFOTT kapui, és bár ezen a napon még csak hetijegyesek léphettek a Velencén tartott fesztivál területére, azonnal több ezer fiatallal gazdagodott a tóparti helyszín. Július 10-16. között olyan sztárfellépők teszik itt tiszteletüket, mint John Newman, Jessie J, Lost Frequencies, Dub FX és a Volbeat, de természetesen minden, az egyetemisták és fiatal felnőttek körében ma népszerű hazai zenekar is színpadra áll majd: Wellhello, Halott Pénz, Kowalsky Meg a Vega, Punnany Massif, Anna & the Barbies, Majka&Curtis, Rúzsa Magdi, Tankcsapda és még sokan mások!

]]>
pcpult@pcpult.hu (EFOTT) frontpage Wed, 11 Jul 2018 13:07:16 +0000
Az emberek 93%-a elfogadná a robotoktól kapott utasításokat a munkahelyén http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/az-emberek-93-a-elfogadna-a-robotoktol-kapott-utasitasokat-a-munkahelyen.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/az-emberek-93-a-elfogadna-a-robotoktol-kapott-utasitasokat-a-munkahelyen.html Az Oracle és a Future Workplace legújabb kutatása szerint a HR vezetők és a munkavállalók készen állnak az AI használatára, azonban a vállalatok mégis sokszor kudarcot vallanak az AI bevezetése és a munkaerő felkészítése során.

Az Oracle és a Future Workplace kutatócég együttműködésében készült felmérés szerint az emberek készen állnak, hogy robotoktól fogadjanak el utasításokat. A felmérésben 1320 HR vezetőt és munkavállalót kérdeztek meg az Egyesült Államokban, az eredmények pedig azt mutatják, hogy az emberek szívesen használnának mesterséges intelligenciát (AI) a munkájuk során és tisztában vannak vele, hogy a manuális munkafolyamatok automatizációján túl milyen más előnyökkel szolgál ez a technológia. Ennek ellenére a vállalatok nem támogatják kellőképp az alkalmazottakat az AI használatában, következésképp csökkenő termelékenységgel, elavuló tudásbázissal és a munkaerő elvesztésével kell szembenézniük.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Oracle) frontpage Wed, 11 Jul 2018 11:36:54 +0000
Így roamingol a magyar http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/igy-roamingol-a-magyar.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/igy-roamingol-a-magyar.html Amikor külföldön használjuk magyar telefonszámunkat, akkor roamingolunk. Míg korábban a hanghívások tették ki a roamingforgalom nagy részét, mára a külföldi adatforgalom is dinamikusan növekszik, aminek hátterében az Európai Unión belüli kedvező roamingszabályozás és a csevegőalkalmazások elterjedése áll. De melyik országokban roamingol a legtöbbet a magyar?

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) frontpage Wed, 11 Jul 2018 07:51:10 +0000
A jövő technológiái, avagy mi jöhet az IoT és a mesterséges intelligencia után? http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-jovo-technologiai-avagy-mi-johet-az-iot-es-a-mesterseges-intelligencia-utan.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-jovo-technologiai-avagy-mi-johet-az-iot-es-a-mesterseges-intelligencia-utan.html Milyen technológiák megjelenését várhatjuk a jövőben, melyek lesznek a következő évtizedek felforgató technológiái? Egy új tanulmány szerint ilyen lesz például a négydimenziós nyomtatás, a kvantum-számítástechnika, a neuromorf rendszerek, az agy/számítógép interfész, és melyek legalább olyan forradalmi változást idézhetnek elő, mint amilyet napjainkban – például – az IoT (dolgok internete) vagy a mesterséges intelligencia hoz az üzleti világ számára.

]]>
pcpult@pcpult.hu (SAP) frontpage Tue, 10 Jul 2018 08:08:58 +0000
Sasha Baron Cohen új sorozata kizárólag az HBO GO-n! http://pcpult.hu/sorozat/friss-hirek/sasha-baron-cohen-uj-sorozata-kizarolag-az-hbo-go-n.html http://pcpult.hu/sorozat/friss-hirek/sasha-baron-cohen-uj-sorozata-kizarolag-az-hbo-go-n.html A SHOWTIME ma bejelentette Sacha Baron Cohen vadonatúj, félórás epizódokból álló vígjátéksorozatát. Az ikonikus pillanatok és provokatív figurák sokaságának megteremtésével elhíresült Baron Cohen több mint egy évtized után tér vissza a tévésorozatok világába a WHO IS AMERICA? író-rendezőjeként. Az egy éve készülő, hétrészes sorozat különféle – időnként hírhedt, időnként ismeretlen – embereket mutat be Amerika egyedülálló politikai és kulturális spektrumának különböző pontjairól. A sorozat premierje július 15-én lesz, magyar felirattal kizárólag az HBO GO-n, a többi epizód minden héten hétfőn érkezik! A tévépremier szeptember 7-én lesz az HBO3 műsorán.  David Nevins, a Showtime Networks elnök-vezérigazgatója a mai napon jelentette be a hírt.

]]>
pcpult@pcpult.hu (HBO) frontpage Tue, 10 Jul 2018 05:59:34 +0000