2018. December 17., Hétfö

Zene

A kanadai mágus visszatérő kvadrológiája

E-mailNyomtatásPDF

Devin Townsend

Európában ugyan kevésbé ismeretes Devin Townsend munkája, ám az utóbbi időben határozottan kijelenthető, hogy a kanadai mágus népszerűsége az őshazában is megugrott. Ez elsősorban korábbi formációjától, a Strapping Young Ladtől való elszakadásának, illetve az Ayreon soraiban vállalt The Human Equation (2004) zseniális alakításának köszönhető. Valószínűleg sokan emlékeznek az azóta Loser-scream-ként elhíresült pár őrületes másodpercre a Loser című trekk végén, melyen Devin magát a haragot testesítette meg.

Címkék: devin townsend | hírek | zene

Bővebben...

Újdonságok a Nuclear Blast-tól

E-mailNyomtatásPDF

Nuclear Blast

A Nuclear Blast talán mindenféle önajnározás nélkül, méltán jelentheti ki, hogy valóban Európa, de talán a világ egyik legpatinásabb, legnagyobb heavy metál kiadója, hiszen olyan nevek alkotásai mellet bábáskodott, mint a Nightwish, Avantasia, Kataklysm, Blind Guardian, Dimmu Borgir. Az Amerika és Brazília irányában rohamosan terjeszkedő német alapítású vállalat az elmúlt hónapokban sem hagyott minket hallgatnivaló nélkül:

Címkék: hírek | nuclear blast | zene

Bővebben...

Csak jövőre jön az új Evanescence album

E-mailNyomtatásPDF

EvanescenceAz Evanescence eddigi albumairól is túlzás nélkül kijelenthető, hogy milliókat mozgattak meg. Most azonban csak homályos pletykákat hallhatnak a rajongók kedvencük készülő új lemezéről. Annyi már bizonyos, hogy a korong címe The Golden Light lesz. Sőt már a borító külleme is ismeretes, melyen igazán nem meglepő módon, a tradíciókhoz hűen a szépséges énekesnő, Amy Lee igézi a hallgatóság férfi tagjait.

Bővebben...

Tristania – Rubicon (2010)

E-mailNyomtatásPDF

Tristania - Rubicon

2007 óta hosszú és alapos kivárás után végre megérkezett a hatodik Tristania album, mely az első darab az új énekesnővel, Mariangela Demurtas-val együttműködve. A régi rajongóknak minden bizonnyal azonnal szemet szúr, hogy nem csak egy változás történt a Tristania fedélzetén. 

Címkék: kritika | rubicon | tristania | zene

Bővebben...

Tarja Turunen – What Lies Beneath (2010)

E-mailNyomtatásPDF

Tarja Turunen - What Lies Beneath

A szimfonikus metál Jégkirálynőjét manapság feltehetően keveseknek kell bemutatni, hiszen jó pár évvel ezelőtti zajosra sikerült távozása a műfajalapító finn Nightwish zenekarból nem csekély média-port kavart. Tarja kiválása óta harmadjára jelentkezik szóló albummal. Az első karácsonyi dalokból álló túlnyomórészt finn nyelvű gyűjtemény után a 2007-es My Winter Strom hozta meg azonban csak a visszatérés sikerét.

Bővebben...

301. oldal / 304