Cerf, Mitiska & Jaren - Give Me A Sound (2012)

Cerf, Mitiska & Jaren - Give Me A Sound

A trió neve valószínűleg nem ismeretlen azok számára, akik rendszeresen nyomon követik a trance világát. Cerf, Mitiska és Jaren az elmúlt évek során számos neves producerrel dolgozott együtt, emellett nem egy slágerrel sikerült előállniuk. Még mielőtt a Give Me A Sound megjelent volna, napvilágot látott a Rank 1-nal közösen készített Witness, mely nem csak óriási népszerűségre tett szert, de akusztikus változatban is elkészült.

Bár maga az alap mű is kiváló, nálam az efféle átdolgozások mindig is nagy népszerűségnek örvendtek. Jaren hangja egyszerűen zseniális, és ellentétben napjaink legtöbb női hullócsillagával, neki nincs szüksége autotune-ra. Ez pedig még egy olyan szempont, amit fontosnak tartok. Persze lehet vitatkozni, hogy most tényleg nem kevernek-e bele, de amikor hallottam egy szál gitár kíséretében, nekem minden kétségem elszállt.

Maga az album igen sokrétű. Hallhatunk rajta igazi trance dallamokat, de egy kis '80-as évek beli synth-popos dal is helyet kapott. Az igazi meglepetés - számomra mindenképp - mégis az Our Neighborhood, mely egy alternatív rock szerzemény, abból is a kicsit balladaibb hangvételű. Az ember nem is számít rá, bár a vocal trance-ben a hangszerek használata egyáltalán nem szokatlan (elég, ha Armin Imagine-jére, vagy a Mirage-ra gondolunk).

Mindenesetre jó látni, hogy egy előadói albumon nem azt tapasztaljuk, hogy egyetlen stíluson belül próbálnak minél többet adni. Igen is kell egy kis kreativitás, merészség, és az csak dob a produkción, ha mernek újat és szokatlant mutatni. Arról nem is beszélve, hogy Jaren hangja kiválóan helyt állna még ebben a műfajban is.

A már jól ismert slágerek mind az album végére kerültek, így az első cirka 25 percben az új szerzeményeket élvezhetjük. És annak ellenére, hogy amerikaiak (sajnos nagyon ritkán kerül ki onnan kiemelkedő, élvezhető munka, műfajtól függetlenül), egy roppant kellemes, könnyen hallgatható anyagot sikerült készíteniük. Nem arról szól, hogy a basszussal be lehetne verni a 100-as szöget a falba, vagy az ultra-magas BPM miatt egész nap pörgünk tőle.

Nem. A Give Me A Sound pontosan arra jó, hogy kikapcsolódjunk, üljünk az asztal mögött, és munka közben jó kedvünk legyen. Kellemes, melodikus, és olyan zene, amely relaxál és pozitív érzésekkel tölti el az embert.

Az egyetlen negatívum, amit fel tudnék hozni, hogy egyelőre csak a radio edit-ek érhetőek el. Ezeken pedig erősen érezni, hogy össze lettek ollózva, valamint mindegyik rövid. Nyilván számíthatunk majd egy Extended korongra, valamint remixekre is - de mint már említettem, önmagukban is roppant kellemes és könnyen hallgatható melódiák. Én mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ebben a gatyarohasztó melegben dőljön hátra, bontson egy hideg sört, indítsa el az albumot, és relaxáljon, kapcsoljon ki ar