2019. Július 22., Hétfö

Külvilág

Boldog születésnapot Tankcsapda!

E-mailNyomtatásPDF

Öt évestől a hatvan fölöttiig minden korosztály képviseltette magát a Sziget mínusz egyedik napján a Tankcsapda 20. Szülinapi buliján. A Szigeten ezen a napon 50 ezren voltak.

A Sziget mínusz egyedik napjának estjére

 

Címkék: fesztivál | sziget

Bővebben...

Hétfőtől indul a buli!

E-mailNyomtatásPDF

Szerte a világból - összesen 41 országból - majd’ 200 külföldi fellépő érkezik az idei Szigetre, Elefántcsontparttól Ausztráliáig, Malitól Japánig, Szenegáltól Kubáig. És persze a hazai zenei élvonal, na meg a műfajok kavalkádja,

 

Címkék: fesztivál | sziget

Bővebben...

Re:pohár, sörkollektor, zöld rendőrség

E-mailNyomtatásPDF

SZINA fenntartható fesztiválozás honi népszerűsítésének élharcos fesztiválján, a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) idén már a sört - mint megannyi európai fesztiválon – visszaváltható, ún. Re:pohárból ihatják a fesztiválozók. De lesz ökoteregetés, zöld rendőrség, komposzt étkészlet, ökolábnyom mérés, fair trade kávézó, riksataxi is.

RE:POHÁR – már ismerős ez a fogalom a hazai fesztiválozók között, hisz tavaly a SZIN hozta be a köztudatba, akkor még egy vendéglátóban alkalmazva a fesztiválon. A visszaváltható pohár lényege, a környezet terhelésének csökkentése. Az, hogy szemben a hagyományos műanyag poharakkal, vagy akár a „komposztálható” poharakkal, nem keletkezik hulladék, hiszen a poharat visszaváltjuk, azt elmosva (mint akár az üvegpoharakat) újra felhasználjuk.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

SZINnel zár a nyár

E-mailNyomtatásPDF

SZINAugusztus végén végleg lezáródik az idei fesztiválnyár, és a nagy záróesemény nem más, mint a szegedi Tisza-part medencékkel tarkított partfürdőjén rendezendő Szegedi Ifjúsági Napok. A színpadokon a hazai zenei élet krémje mellett ott lesz Macy Gray, Gabriella Cilmi, a Guano Apes, a Russkaja és – mások mellett – a !Deladap. A SZIN idén már 5 naposra bővült: a mínusz egyedik napon, azaz augusztus 25-én az idén 40 éves Woodstocknak állít emléket a fesztivál

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

Woodstockra emlékeznek a SZINesek

E-mailNyomtatásPDF

SZINJimy Hendrix, Janis Joplin és a The Doors dallamai is felcsendülnek egy-egy koncert erejéig az idei – immár ötnaposra bővült - Szegedi Ifjúsági Napokon. Hazánk legnagyobb hagygyományokkal rendelkező fesztiválja a most a 40 éves Woodstockra emlékezik.

Bizonyára 10-ből nyolcan egyből rávágnák, hogy a Woodstock hamarabb volt, mint a SZIN, pedig az igazság az, hogy kicsiny hazánk ifjúsága már jól ismerte a Szegedi Ifinapokat, amikor is 1969. augusztus 15-én Bethelben megrendezésre került a háromnapos woodstocki zenei és művészeti fesztivál. A fellépők közt pedig Janis Joplin, a The Who, Joe Cocker, a Blood, Sweat & Tears, Jimi Hendrix és sokan mások, akiket a honi zenerajongók csak az Ifjúsági Magazinból ismertek.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

Rekordok és újítások a Hegyalján

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja 2009„A fesztiválszakma olyan, mint a mezőgazdaság” – kezdte Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője az idei eredmények összegzését. Bár a vihartól tartva az utolsó napra prognosztizált napjegyesek nagyjából 50 százaléka nem indult neki a bulizásnak,

 

Címkék: fesztivál | hegyalja

Bővebben...

After Sound

E-mailNyomtatásPDF

Balaton SoundTalán az időjárás volt az egyetlen, ami nem a legtöbbet nyújtotta az idei Balaton Sound Fesztiválon. Bár esőből már nem túl sok jutott szerencsére, azért az éjszakák igencsak hűvösek voltak és jól jött a táska mélyére zsúfolt melegebb holmi is, mondván arra úgysem lesz szükség, hisz nyár van! De mégsem, mert kellett az a pulcsi, sőt..

 

Címkék: balaton sound | fesztivál

Bővebben...

Látogatói rekord a bajai EFOTT-on!

E-mailNyomtatásPDF

EFOTTIdén már a Bajai Halfőző Fesztivál idejére, a mínusz negyedik napon kinyitott az EFOTT kemping, így a fesztiválozók a gasztronómia évében megismerkedhettek a tradicionális bajai halászlével is. Az EFOTT nulladik napján már borítékolható volt a siker:

 

Címkék: efott | fesztivál

Bővebben...

Nem az időjárástól volt fergeteges a Hegyalja zárónapja

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja 2009A szeles idő sem tántorította el a N.O.H.A.-t és a Basement Jaxx-et attól, hogy fellépjenek a jubiláló Hegyalja utolsó napján. A széllökések miatt a szervezők nem kockáztattak: a nagyszínpadot leállították, viszont egyetlen fontos program sem maradt el,

 

Címkék: fesztivál | hegyalja

Bővebben...

54 forint egy koncert a SZIN-en

E-mailNyomtatásPDF

SZINKi gondolná, hogy a válsággal súlytott gazdasági helyzetben Gabriella Cilmit, Macy Grayt vagy akár a Guano Apest koncertenként 54 forintért meg lehet nézni! A Szegedi Ifjúsági Napok még július 19-ig átvállalja az Áfa-növekedés különbségét, utána már egy koncert 63 forint lesz. És még egy jó hír: a SZIN, egy Woodstocknak emléket állító mínusz egyedik nappal bővülve, immár 5 napon át zárja a nyári fesztiválszezont. Július 19-ig tart a SZIN jegyelővételes szakasza, s bár időközben kis hazánkban emelkedett az Áfa-tartalom, a SZIN szervezői mégsem terhelték ezt a látogatókra.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

SZIN: A 'zöldebb fesztivál'

E-mailNyomtatásPDF

SZINEurópa legzöldebb fesztiváljai közé pályázik a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), mely az itthoni fesztiválok közt elsőként tűzte zászlajára a fenntartható fejlődés illetve az ökotudatos életmód népszerűsítését.

A Greener Festival egy not-for-profit szervezet, melynek célja, hogy segítse világszerte a zenei és egyéb művészeti események, fesztiválok zöld törekvéseit. A Greener Festival csapata évente egy díjat is meghirdet, melyre a világ bármely pontjáról pályázhat az a rendezvény, mely a különböző környezetvédelmi kritériumok többségének megfelel. Így például rendelkezni kell környezetvédelmi politikával, számot kell adni, mennyire támogatja a zöld kezdeményezéseket és például milyen erőfeszítéseket tesz az újra felhasználás és újra hasznosítás területén.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

159. oldal / 161