2019. Július 22., Hétfö

Külvilág

Határtalan szórakozás az EFOTT-on

E-mailNyomtatásPDF

EFOTT

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója 2011. július 12-17. között a djuice támogatásával Szolnok-Tiszaliget helyszínen került megrendezésre. A legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválon összesen 67 420 fő szórakozott és élvezte végig a legjobb koncerteket. Gönczi Gábor és a Smile, Haddaway, Fluor, Kovács Kati közös műsora nyitotta a bulit a 0. napon.

Címkék: beszámoló | efott | fesztivál

Bővebben...

85 ezren búcsúztatták a hegyalját

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja

Rekordszámú hegyaljás járt az elmúlt négy napban Tokajban és Rakamazon. Az eddigi legerősebb nyitónapon a Scooterre, majd a többi, közel 200 fellépőre, a Slayerre, a Guano Apesre, a Mastodonra, a stand up comedysekre és a többiekre összesen 85 ezren voltak kíváncsiak. Szombaton a 30Y a fesztiválozókat is a színpadra hívta virtuálisan, a hatalmas zárókoncertet a Kosheen adta. A 12. Hegyalján, tökéletes fesztiválidőben, bemutatkozott az új helyszín, a világzenés MR2 Furmint Klub és a fesztiválkártya.

Címkék: fesztivál | hegyalja | hírek

Bővebben...

Hegyalja: megérkezett a Slayer

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja

Teltházas hip-hop bulikon és rocklegendák koncertjein tombolt csütörtökön a Hegyalja közönsége. A Foreign Beggars, Nathan „Flutebox” Lee és a Magyarországon első nagykoncertjét adó Mastodon osztoztak a fesztiválozók tömegein. Csak a Hegy’re jött haza Németországból az Ektomorf, Téglás Zoli a Pennywise élén érkezett, hogy a Hegy’ backstage-ben készülő utánozhatatlan marhapörköltet megkóstolhassa. A Firkin klipet forgatott, a Kiscsillag a borfalu finomságaival ismerkedett. A Guano Apes már hangol az esti koncertjére a Hegy’ Nagyszínpadon, a Slayer busza pedig most gurult be a fesztiválterületre, ahol zavartalanul süt a nap.

Címkék: fesztivál | hegyalja | hírek

Bővebben...

Szupertorony a Szigeten

E-mailNyomtatásPDF

Vodafone Torony @ Sziget

Egy tíz emelet magas szupertorony-komplexum monumentális látványa tárul idén a Szigetre érkező látogatók elé a fesztivál központjában. A Vodafone-toronyban Dj programok, mobil játékok, ingyenes internet használat és megannyi más szolgáltatás és látványosság fogadja a „digitális kánaán” vendégeit.

Címkék: fesztivál | hírek | sziget | vodafone

Bővebben...

Rekordszerdával indult a Hegyalja Fesztivál

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja

Szerda délután, a Hegyalja Fesztivál kapunyitására már 15 ezren érkeztek meg a fesztiválra, és estig folyamatosan növekedett a fesztiválozók száma. Nem véletlen az érdeklődés: a Hegy’ Nagyszínpadon a Scooter lépett fel, a Pepsi Nagyszínpadon pedig az Airbourne. Az igéretesen alakuló látogatószámmal kapcsolatban köszönetet mondott Bukovinszky a hazai fellépőknek is: nélkülük nem vált volna lehetővé, hogy a Hegyalja Fesztivál jegyárai ne emelkedjenek tavalyhoz képest. A fesztiválszervező arra számít, hogy a résztvevők száma idén 5-10%-kal haladja meg a tavalyit.

Címkék: fesztivál | hegyalja | hírek

Bővebben...

Megnyitott a 12. Hegyalja Fesztivál

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja Fesztivál

Délután négy órakor megnyitott a Hegyalja Fesztivál. A kempingek már két napja várják a fesztiválozókat, így a fesztiválterület nyitásakor már több ezer sátor ölelte körül a zenei színpadokat. Az elkövetkező négy napban, többek között, a Slayer, a Ladytron, a Mastodon, a Kosheen lép fel a fesztiválon, de már ma este is nagy durranásra számíthatnak a fesztiválozók, hiszen a Scooterrel melegíthetnek be a tokaji zenés nyaralásra.

Címkék: fesztivál | hegyalja | hírek

Bővebben...

Fesztiválhangulat árnyékben és mobilon a Hegyalján

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja

A Hegyalja Fesztivál holnap startol, de Tokajba már rengeteg zenerajongó leköltözött a hétre. A kempingben állnak a sátrak, de a később érkezőknek még van hely a fák árnyékában, és a környék vendéglátóinál is. A következő négy napra rengeteg napsütés, zene, furmint és kabaré várható. Hogy melyik mikor, azt a hegyaljások már az okostelefonjukon is pár kattintással megnézhetik, ahogy azt is, hogyan jutnak le leggyorsabban a fesztiválra.

Címkék: fesztivál | hegyalja | hírek

Bővebben...

Ismét Budapesten a Boris

E-mailNyomtatásPDF

Boris

Az, hogy az „experimentális” közkedvelt jelzője lett a nemzetközi rocksajtónak az utóbbi években, jóformán csak annak köszönhető, hogy a világ bármely pontján is próbálták, valahogy sosem tudták megfogni, hogy valójában mit is játszik a japán Boris. Azt nyilván mindenki érezte, hogy benne van a noise rock minden húzós riffje és laza hajlítása, na meg a drone fülsüketítő üressége, és a japán popzenét meg a punkot sem szabad kihagyni a repertoárból, de a lemezmegjelenéseik és kollaborációik, sőt, saját dalaik és lemezeik újbóli átdolgozása terén is módfelett termékeny bandát talán nem is kell megfogni.

Címkék: boris | dürer kert | hírek | koncert

Bővebben...

Hegyalja: visszaszámlálás, a tokaji buli bagolytávlatból

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja Fesztivál

Jövő szerdától dübörögnek a koncertek a Hegyalján, de az ország legnagyobb zenés nyaralása már a hétvégén elkezdődik. Rengetegen egész hétre, vagy még hosszabb időre leköltöznek a történelmi borvidékre. A fesztivál idén még több árnyékos sátorhellyel, új fesztiválhelyszínnel, bor- és gasztro élményekkel várja a látogatókat. Aki a sátor hűse helyett az ágyából indulna, hogy meghallgassa az olasz Helia, a Kerekes Band, vagy a Foreign Beggars koncertjeit, az bőven talál még szállást a környéken. Elővételben vasárnapig váltható belépő a tokaji vakációra. Sanyi a Bagollyal válogattunk az idei kínálatból.

Címkék: fesztivál | hegyalja | hírek

Bővebben...

Fúziós királyság a SZIN-en

E-mailNyomtatásPDF

Diana King

Az R’n’B, a reggae, a pop és a dancehall hullámai fonódnak egybe és sodorják majd magukkal a fesztiválozókat a Tisza partján: Diana King, a legjobb zenei irányzatokat ötvöző fúziós reggae műfaj megteremtője teszi át zenei királyságának székhelyét Szegedre. Az uralkodásban osztoznak vele a legjobb magyar bandák is, elektrot a NEO, pop-rockot a Zanzibár hoz, zenél a Magashegyi Underground, és újra fesztiválszínpadon áll Barabás Lőrinc. A négynapos szegedi bulira bérletet váltani vasárnapig éri meg a legjobban.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

Fishing on Orfű 2011

E-mailNyomtatásPDF

A pénteki napot a a sok slágert hozó Heaven Street Seven koncertjével kezdtük. A rossz idő ellenére szépen megtelt a a domboldal és az első sorokban tombólok adtak is az érzésnek. Egy könnyed vacsora után hallgattunk néhány számot a Quimbytől majd siettünk az A38 színpadhoz. Talán a következő csapatot senkinek sem kell bemutatni, hiszen egy fogalommá váltak. Belga. A közönség soraiban mindenki üvöltötte a (nem túl bonyolult) szövegeket és tombolt miközben Bauxit egy trambulinon ugrált.

Címkék: beszámoló | fesztivál | fishing on orfű

Bővebben...

152. oldal / 161