2019. Július 23., Kedd

Külvilág

Fishing on Orfű – Karácsonyi meglepetés

E-mailNyomtatásPDF

Fishing on Orfű

A Fishing on Orfű történetében a 2011-es év rendkívülire sikerült: a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszínül szolgáló Panoráma Kempingben több száz új sátorhely került kialakításra, valamint az utolsó estére - a FOO történetében először - a bejáratra kikerült a “Megtelt” tábla is. A fesztivál alapkoncepciójának megfelelően az előrelépés viszont nem csak mennyiségi, de sokkal inkább minőségi is volt: a családias hangulat továbbra is maradt, viszont szélesebb és színesebb programkínálat várta az érdeklődőket.

Címkék: fesztivál | fishing on orfű | hírek

Bővebben...

Ismét Budapestre látogat az Opeth

E-mailNyomtatásPDF

Opeth

Nagy örömmel jelentjük be, hogy hét hosszú és tartalmas év után ismét Budapestre látogat Svédország egyik legfontosabb progresszív rockzenei exportcikke és legnagyobb büszkesége, az Opeth, akik ezúttal a nyolc évvel ezelőtti E-Klubos fellépésük példájára ismét klubkoncertet fognak adni a Club 202-ben.

Címkék: hírek | koncert | opeth | zene

Bővebben...

RaM Colosseum 2011. decemberi programok

E-mailNyomtatásPDF

ExperiDance Produkció: Nagyidai cigányok

Az Experidance Tánctársulat és a Nemzeti Táncszínház közös bemutatója Arany János azonos című vígeposzából készült két részes táncjáték, mely a szabadságharc paródiájaként – megtörtént eseményen alapul: Perédi várkapitány, Puch generális labanc seregei elől menekülve átadja Nagyidai vár kulcsait Csóri vajdának és cigányainak, hogy ezután védjék azt ők. Arról, hogy mekkora öröm mekkora ünnep, és főleg mekkora dicsőség fogta el a hős Nagyidai cigányokat mesél az este két felvonásban, sok-sok humorral, bravúros táncokkal, reméljük mindannyiunk örömére. Zene: Czomba Imre.

Címkék: hírek | ram colosseum

Bővebben...

Februári post-punk őrület a Dürer Kertben

E-mailNyomtatásPDF

The Sounds

Az indie szerelmeseinek igazán nem lehet okuk panaszra, hiszen még mindig a The Horrors budapesti bemutatkozásának hatása alatt lesznek, mikor értesülnek arról, hogy februárban egy hasonló színvonalú hiánypótlásra kerül sor, amikor napjaink egyik legnépszerűbb és legelismertebb és legizgalmasabb zenekara, a svéd The Sounds veszi birtokba a Dürer Kert nagytermét. 

Bővebben...

Villám nyereményjáték!

E-mailNyomtatásPDF

Közeleg a hatodik Grindrise fesztivál, ahol a magyar underground metal/hardcore/punk mezőny jeles képviselői (The Southern Oracle, Till We Drop, The Sharon Tate, Aetrigan), és egy friss reménység - Téveszme - mellett a Budapestre szinte hazajáró Washington DC-beli Darkest Hour veszi birtokba a Dürer Kert színpadát 2011. november 11-én, pénteken. Az esemény már csak azért is rangos, mivel a Grindesign és a Grindrise Clothing mögött álló Borbás Róbert munkáiból tekinthető meg délután egy kiállítás.

Címkék: ascension 46 | hírek | játék | zene

Bővebben...

A RAM Colosseum novemberi műsora

E-mailNyomtatásPDF

Monte CristoDumas – Szomor – Pozsgai: Monte Cristo grófja – Fővárosi premier!

  • 2011. November 13. Vasárnap 19:00

Szerelem, intrika, bosszú és szenvedély – ahogy Dumas örökérvényű regényében, a színpadi műben is minden együtt van egy lebilincselő estéhez. A fiatal Edmond Dantest a rendőrség If várának börtönébe veti, ahonnan nincs visszatérés. Hosszú évek után sikerül megszöknie és birtokosa lesz egy mesés vagyonnak is. Monte Cristo grófjaként elindul hát, hogy bosszút álljon azokon, akik börtönbe vetették. A RaM Colosseum nagyszínpadán, a fővárosi premieren Szomor György dalaival és előadásában mutatkozik be a klasszikus alkotás monumentális és látványos musical változata.

Címkék: hírek | ram colosseum

Bővebben...

Halloween trend: idén az Angry Birds és a Black Swan a menő a Google szerint

E-mailNyomtatásPDF

Angry Birds

A Google keresések összegzéséből tisztán kiviláglik: az Angry Birds szavakat keresték az elmúlt hónap folyamán a legtöbben a jelmez szóval összefüggésben. Nemrégiben azonban a mérges madaraknak egy újabb, szintén tollas kihívójuk akadt. A cég a meglepő tényeket a tegnapi nap során hozta nyilvánosságra, egyértelműen mutatva: idén a madarak a legtrendibbek.

Címkék: angry birds | halloween | hírek

Bővebben...

A Coldplay nemet mond a streaming-re

E-mailNyomtatásPDF

Coldplay

A CNET forrása szerint a Coldplay, akik már eddig is arról voltak ismeretesek, hogy nagy gonddal vigyázták szerzői jogaikat, nemrégiben bejelentették: a továbbiakban nem engedélyezik a zenéik streamingelését az olyan oldalak számára, mint a Spotify és a Rdio. A CNET-nek az EMI-től továbbá arról is beszámoltak, hogy a Coldplay kiadója a céggel közölte „kissé zavarban van az együttes döntése miatt”.

Címkék: coldplay | hírek | zene

Bővebben...

Ismét Budapestre látogat a Rise Against

E-mailNyomtatásPDF

Rise Against

Két évvel a teltházas klubkoncertet, és egy évvel a módfelett emlékezetes Sziget-fellépést követően ismét Budapestre látogat a minőségi nagykiadós rádiópunk valaha volt talán legnagyobb alakja, a Rise Against, akik vendégeik tekintetében is gondoskodnak arról, hogy a rajongók már márciusban átélhessék az év koncertjét.

Címkék: hírek rise against | zene

Bővebben...

Mike Watt: Budapesten az And So I Watch You From Afar vendégeként!

E-mailNyomtatásPDF

Mike Watt

Ugyan lélekben már többen is rákészülhettek arra, hogy 2011 nem feltétlenül tartogat már meglepetéseket, a november 3-án esedékes And So I Watch You From Afar-koncert mégis felborítja az előzetes számításokat, ugyanis az észak-ír zenekar vendégeként nem más teszi tiszteletét a Dürer Kertben, mint a The Stooges és a Minuteman soraiból is ismert Mike Watt.

Bővebben...

Marketing Expo 2011

E-mailNyomtatásPDF

Wolf Gábor

Az idei Marketing Expo 2011 szeptember 22-én került megrendezésre a Lurdy-házban, amelyen mi is ott voltunk, és egész nap szívtuk magunkba a jobbnál-jobb ötleteket. A koránkelők akár már hajnali nyolckor is becsekkolhattak, majd az előadások kezdetéig a különböző kiállítók termékeit, illetve az áruház nyújtotta lehetőségeket is élvezhették. Sőt, még egy nyereményjátékban is részt lehetett venni, amin laptopot nyerhettünk.

Bővebben...

151. oldal / 161