2018. Szeptember 22., Szombat

Külvilág

Dark The Suns – Sleepwalking In A Nightmare(2010)

E-mailNyomtatásPDF

Dark The Suns - Sleepwalking in A Nightmare

Amint láthatjuk megérkezett az új line-up. A Dark The Suns a tagcserék bejelentését egészen a friss korong megjelenéséig halogatotta. Mostanra azonban világossá vált, Juha helyét Antti Auhtola fogja betölteni. Valamint a dobkészlet is gazdát váltott, így a bőrök püföléséért immár Pekka Rinna az Argon és a Blindmann másodállású ritmusszekciósa felel.

Címkék: dark the suns | kritika | sleepwalking in a nightmare

Bővebben...

A Muse zárta az idei Szigetet

E-mailNyomtatásPDF

Muse

A Sziget zárónapot azért szeretjük, mert minden évben tartogat valami olyan nagy kaliberű fellépőt, akiért muszáj kimenni. A tavalyi Faith No More koncertet sem feledem el egyhamar, és így vagyok az idei Muse-zal is.

Bővebben...

Dark The Suns - Sleepwalking in a Nightmare(előzetes)

E-mailNyomtatásPDF

Dark The Suns - Sleepwalking in A Nightmare

Jyväskyläi, azaz finn származású ízig-porig nordikus-melodikus muzsikát játszó csapat a Dark The Suns. Nemcsak a műfaj, de minden bizonnyal már a név is elárulja, hogy a négytagú banda nem a vígabb oldaláról énekli meg az életet. Most pedig a már eddig is búskedélyű finnek, harmadik albumukhoz érkezve kijelentették, minden eddiginél mélyebben melankólikus és szívet tépően szimfonikus hangzást kreáltak. 

Címkék: dark the suns | hírek | sleepwalking in a nightmare

Bővebben...

Koncertajánló

E-mailNyomtatásPDF

Koncert

November vége felé már mindenki egy kicsit áhítozik a karácsonyra. Vagy legalábbis a december és az óév befejeződésével járó ivászatokra, banzájokra, szünidőre, matinéra és tizenharmadik havi fizetésre… Az a tény azonban, hogy még egy laza hónapot várhatunk arra, hogy női felmenőink kisipari mennyiségű bejglit szuszakoljanak belénk, elkeserítő. Ha nem omladozna, köbméternyi biflázásra váró anyag a szobámban, én biza válogatnék a következő néhány koncert közül, csakúgy akár szívderítőnek…

Címkék: ajánló | hírek | koncert | zene

Bővebben...

Sirenia – The Enigma of Life (előzetes)

E-mailNyomtatásPDF

Sirenia - The Enigma of Life

A norvég-spanyol illetőségű plasztik-gót banda 2011-ben új lemezzel fenyeget. A mostanában kissé bogaras Morten Veland (Mortemia, ex-Tristania) által vezetett csapat odáig jutott immár az előkészületekben, hogy a borítót és a trekklistát is nyilvánosság előtt villogtathatják.

Címkék: hírek | sirenia | the enigma of life | zene

Bővebben...

Hírmorzsák a metálszíntérről

E-mailNyomtatásPDF

Gotthard - Heaven

Halasztódik a Gotthard emlékkiadványa. A Steve Lee respektálására összeszedett Heaven – Best of Ballads Part II című kollekció a gyártásban felmerült problémák miatt csak december 3-án érkezik. Az más kérdés, hogy az ügy mennyiben a Nuclear Blast sara, hiszen az ő felelősségük volna a tervezet betartása, ám úgy tűnik mainstream szinten nem divat a tisztelet.

Címkék: hírek | metál | zene

Bővebben...

Doro Pesch feat. Tarja Turunen – megint együtt

E-mailNyomtatásPDF

Doro - Fear No Evil

Sokadjára látható, hogy a metálzenélés két királynője előszeretettel dolgozik együtt. Korábban Tarja EP-jén megjelent próbálkozásuk, a The Seer című dal hódított, sőt ez előtt is voltak kooperálási kísérletek. Doro ugyan most semmi újat nem művelt, mégis elérkezettnek látta az időt, hogy egy közös fellépés videó anyagát publikálja, mely mind közül a Fear No Evil album Walking With The Angels c. remeke.

Címkék: doro | tarja turunen | zene

Bővebben...

Destruction: mindkét borító megjelenik, bemutatkozik az új dobos

E-mailNyomtatásPDF

Destruction - Day of Reckoning

Nemrégiben felbukkant a Destruction vadonatúj albumának, a Day of Reckoning-nak borítója a neten. Ezt követóen azonban újabb képek kerültek fel egy másik szintén hivatalosnak tűnő fedlapról. Nem sokkal ezután azonban a német thrash legendái tisztázták a helyzetet: mindkét borító megjelenik hivatalosan. Az első limitált szériás kiadás azonban nem tartalmazza a belsó füzetecskében lévő Destruction logót, míg az utánnyomott kiadás és a vinyl verzió is pici piros Destruction koponyával kerül a boltokba.

Címkék: destruction | hírek | zene

Bővebben...

Stratovarius – Jens Johansson bejelentése

E-mailNyomtatásPDF

Jörg Michael

Nemrégiben az összes Stratovarius rajongóhoz szólt Jens Johansson, billentyűs. A bejelentés sajnos rossz híreket tartalmazott az elképzelhető legrosszabb fajtából. Jörg Michael rákos.. A dobos nemrégiben egy kisebb daganatot fedezett fel a torkán, majd amikor orvosához fordult, az azonnali operáció mellett döntött. 

Címkék: hírek | stratovarius

Bővebben...

My Dying Bride – 20 éve

E-mailNyomtatásPDF

My Dying Bride

Az 1990-es alapítású angol My Dying Bride kereken 20 esztendeje működik a death/doom műfajban. Az immár csak két alapító taggal büszkélkedő együttes mostanra 10 stúdióalbumot, 4 válogatás lemezt, egy élőben felvett korongot, 3 EP-t, egy demokollekciót és egy élő CD/DVD kiadást tudhat maga mögött.

Címkék: hírek | my dying bride | zene

Bővebben...

Stúdióban a Hammerfall

E-mailNyomtatásPDF

Hammerfall

Két héten belül stúdióba vonul a svéd HammerFall, hogy rögzítsék nyolcadik stúdiólemezüket, a 2008-as No Sacrifice, No Victory méltó folytatását. A szerzemények már csak nem felvételkészek, a gitáros Oscar Dronjak elmondása szerint pedig: „Az új anyag nagyon sokban friss nézeteket mutat az eddigi elvekhez képest, egyszerre próbáljuk megőrizni a HammerFall fogalom esszenciáját és mégis fejleszteni a megközelítést és kivitelezést. Mindenképpen keményebb, bár talán kicsit kevésbé szókimondó, mint az eddigi albumok, mégis hű ahhoz a heavy metálhoz, amiben hiszünk.”

Címkék: hammerfall | hírek | zene

Bővebben...

151. oldal / 156