2017. November 22., Szerda

Cooltúra

Ismét tehetséges írókat vár a Canon

E-mailNyomtatásPDF

A Canon és a Magyar Írószövetség a hagyományokhoz híven idén is meghirdeti Digitális Könyvnyomtatási Pályázatát. Az elmúlt években a zsűri döntése nyomán nyolcvannál is több pályázó kapott lehetőséget arra, hogy bemutassa alkotását a nagyközönségnek.

A Magyar Írószövetséggel közösen meghirdetett pályázatra bárki jelentkezhet kézirata szerkesztett változatával, mely korábban még nem került kiadásra a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, lehetőség szerint úgy, hogy már egy könyvkiadó is a szerző mellett áll. A nyertes műveket a Canon 250-250 példányban díjmentesen nyomtatja ki, a pályázókat csak a kötészeti díj terheli. A zsűri által kiválasztott könyvek a „Legszebb Könyv” versenyen is indulnak.

Címkék: canon | hírek | írás | pályázat

Bővebben...

Virtuális szabadulószobát programoztak az idei Scratch Meccset megnyerő lányok

E-mailNyomtatásPDF

Egyházi Hanna, Viszus Virág és Zsíros Anna nyerte el a lányoknak szóló idei Scratch Meccs játékfejlesztő verseny első díját. A 14 és 15 éves lányok Menekülés a Marsról címmel egy olyan játékot készítettek, amelyben a játékosnak különböző tárgyakat kell felkutatnia, amelyek segítségével a szabadulószobákéhoz hasonló módon kell megszöknie az idegen bolygóról. A verseny nyerteseiként a Palacsinták csapatnévvel induló lányok egy tanulmányúton vehetnek részt: egy napot tölthetnek el a Facebook varsói irodájában.

Címkék: facebook | hírek | scratch | verseny

Bővebben...

Bemutatkoznak az Exek az édenben kezdő lányjátékosai

E-mailNyomtatásPDF

Azt már tudtuk, hogy a VIASAT3 legújabb párkereső realityje Bali szigetén játszódik, és azt is, hogy a műsorvezető Bódi Sylvi lesz. Most viszont végre az is kiderül, kik azok a lányok, akik elsőként költözhetnek be az április 18-án kezdődő valósághow gyönyörű luxusvillájába.

Címkék: exek az édenben | hírek | viasat3

Bővebben...

Ezért lett világhírű Kemény Dénes csapata

E-mailNyomtatásPDF

Kemény Dénes a magyar vízilabda válogatott edzője pontosan tudja, hogy mi az akaraterő. Az április elsején megrendezésre kerülő Wake-Up! Day egyik inspirációs előadójaként megosztja a hallgatósággal, hogy számára mit jelent a kitartás, a motiváció.

Kemény Dénes edző megtestesíti a sikeres ember fogalmát. A sikert sokszor irigyeljük mástól, és nem akarunk mögé látni. Megelégednénk a siker meglétével, az ahhoz vezető rögös út már közel sem olyan vonzó.

Címkék: hírek | kemény dénes | wake-up! day

Bővebben...

50 ezer eurót nyerhetnek innovatív egészségügyi vállalkozások

E-mailNyomtatásPDF

Egészségügyi újításokkal foglalkozó start-upok, kis- és középvállalkozások számára írt ki versenyt az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health. Az EIT Health a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs kezdeményezése. Tagjai közt megtaláljuk Európa vezető egészségipari és gyógyszeripari vállalatait, kutatóintézeteit valamint a kontinens tíz leginnovatívabb egyeteme közül nyolcat is. Magyarországról két kategóriában nevezhetnek az érdeklődők. Az InnoStars Awards április 30-ig várja azon - prototípussal már rendelkező - projektek és start-up vállalkozások jelentkezését, amelyek új, innovatív termékkel vagy szolgáltatással szeretnének megjelenni a piacon. A szintén április végén záruló European Health Catapult kategóriában olyan – a piacon már bevezetett termékkel rendelkező – kis- és középvállalkozások versenghetnek, amelyek egy másik EIT Health tagállam például Belgium, Hollandia, Franciaország, Egyesült Királyság, Írország, Skandináv országok, Spanyolország vagy Németország piacára szándékoznak belépni. A beérkezett pályázatokat szakértők bírálják el, majd a legjobbak bemutathatják termékeiket, szolgáltatásaikat nagyvállalatok képviselőinek, innovátoroknak és befektetőknek, akik felkészítik a csapatokat a piacra lépéshez szükséges további megmérettetésekre is.

Címkék: hírek | innováció | vállalkozás

Bővebben...

A Sony World Photography Awards kiválasztotta Magyarország legjobb fotóját

E-mailNyomtatásPDF

A 2017-es Sony World Photography Awards szakmai zsűrije a mai napon bejelentette, hogy Csoboth Edina “Oliver” című fotómunkája nyerte a magyar Nemzeti díjat az idei évben.

A Nemzeti díj a világ legnagyobb fotóversenyének, a Sony World Photography Awards-nak egy globális programja, amely – szakmai tudástól függetlenül - minden fotós előtt nyitva áll.  Célja, hogy a nevezett 65 ország fotósainak fényképeiből kiválassza a legjobb, egyetlen képből álló munkát.

Címkék: fotózás | hírek | kiállítás | sony | swpa | verseny

Bővebben...

Ötszáz táncos vett részt Magyarország legnagyobb hip hop versenyén

E-mailNyomtatásPDF

Véget ért a VI. Hungarian Hip Hop Dance Championship. Az ország legelismertebb street dance versenyén több mint ötszáz táncos, közel száz produkcióját értékelte a nemzetközi zsűri. A verseny négy kategóriájának dobogós helyezettjei jogosultságot szereztek arra, hogy az amerikai világbajnokságon képviselhessék hazánkat. Az első magyar hip hop válogatott a harmadik helyezést érte el a kategóriájában, így biztosan részt vehetnek a Hip Hop Olimpián.

Címkék: hip hop | hírek | tánc | verseny

Bővebben...

Közel 5,5 milliárd pixel a 35. Magyar Sajtófotó Kiállításon

E-mailNyomtatásPDF

Megnyitotta kapuit a 35. Magyar Sajtófotó kiállítás, mely május végéig várja a látogatókat akár angol nyelvű tárlatvezetéssel is. Idén 234 fotós több mint hatezer fotóval jelentkezett, melyek közül egy öt fős nemzetközi zsűri válogatta ki a nyertes fotókat.

A kiállítás képeit 20 éve nyomtató Canon idén is önálló tárlattal látható a kiállításon, ezúttal Facebook rajongóinak alkotásai kerülhettek falra egy OCÉ Arizona 318 GL nyomtatónak köszönhetően. A vállalat „Minden kép mögött van egy történet” címmel hirdette meg fotópályázatát, arra irányítva ezzel a figyelmet, hogy a profi és az amatőr fotósok képei mögött egyaránt egy-egy érdekes történet húzódik meg. A több száz pályázat közül végül 13 rajongó képeit választotta ki a MÚOSZ által delegált zsűri.

Címkék: canon | hírek | kiállítás

Bővebben...

Oszd meg méltán híres gourmet pillanatodat!

E-mailNyomtatásPDF

Szemet gyönyörködtető vacsora, tökéletes fények és egy pohár selymes whisky – téged is fotózásra csábít a pillanat? Most Skócia kedvenc whiskyje is kíváncsi legszebb gasztronómiai élményeidre: a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok fotópályázatra április 26-ig nevezhetnek az Instagram vállalkozó kedvű gasztrofotósai.

Címkék: fotópályázat | hírek | the famous grouse

Bővebben...

Szabadulószoba-világbajnokok lettek szomszédaink

E-mailNyomtatásPDF

A hétvégén kiderült, melyik nemzet a legügyesebb a szabadulásban. Szombat este Budapest adott otthont a világ első szabadulószoba-világbajnokságának: a Red Bull Mind Gamers escape room döntőjét Szlovénia nyerte, megelőzve a másik döntős ukrán csapatot, illetve további, a szabadkártyás játékosokkal együtt összesen 22 ország legjobbjait. Az eseményen ott volt a magyarok győztes csapata, az RRR team is, valamint Rubik Ernő, és további világhírű szaktekintélyek.

Címkék: hírek | red bull | red bull mind gamers

Bővebben...

Hosszú Katinka és Shane Tusup motivátorként is a sikerre hajt

E-mailNyomtatásPDF

Háromszoros olimpiai, ötszörös világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok kétségtelenül kishazánk egyik legsikeresebb magyar sportembere, nem csupán hazai viszonylatban, de világszinten is az egyik legelismertebb úszónk egyike. A ma csak Iron Lady néven ismert  Hosszú Katinka, aki a valódi erő és kitartás élő mintaképe, hamarosan Magyarországon tart motiváló előadást edző-férjével, Shane Tusuppal a Wake Up! Day-en.

Címkék: hírek | hosszú katinka | shane tusup | sport | wake-up! day

Bővebben...

9. oldal / 197