2019. Augusztus 22., Csütörtök

Cooltúra

A RaM Colosseum 2012. áprilisi műsora

E-mailNyomtatásPDF

RAM Colosseum

ExperiDance Produkció: Nagyidai cigányok

Az Experidance Tánctársulat és a Nemzeti Táncszínház közös bemutatója Arany János azonos címû vígeposzából készült két részes táncjáték, mely a szabadságharc paródiájaként - megtörtént eseményen alapul: Perédi várkapitány, Puch generális labanc seregei elõl menekülve átadja Nagyidai vár kulcsait Csóri vajdának és cigányainak, hogy ezután védjék azt õk. Arról, hogy mekkora öröm mekkora ünnep, és fõleg mekkora dicsõség fogta el a hõs Nagyidai cigányokat mesél az este két felvonásban, sok-sok humorral, bravúros táncokkal, reméljük mindannyiunk örömére. Zene: Czomba Imre.

Címkék: hírek | ram colosseum

Bővebben...

Robin Hood - a tolvajok fejedelme

E-mailNyomtatásPDF

Robin Hood

A RaM Colosseum Miklós Tibor és Szomor György musicalének köszönhetően sherwoodi erdővé alakul. Robin Hood az angol mondakör egyik legismertebb hőse, aki társai segítségével fosztogatja az angliai Nottinghamshire megyében utazókat. A történet minden ember elé a legnemesebb célokat vetíti. Ha a múltba tekintünk, akkor vannak emberek, akik példaképnek számítanak. Egyik hősünk, aki ilyen ember sokak számára nem más, mint Robin Hood a sherwood-i erdők királya.

Címkék: ram colosseum | robin hood | színház | vélemény

Bővebben...

Revolutionary Festival - 4 banda, 4 koncert, 1 cél: ROCK

E-mailNyomtatásPDF

The Bubble Babes

Vagány csajok, olcsó belépő, jó hangulat, na meg persze nem utolsó sorban olcsó pia - mi az, ami egy kellemes, mégis őrült éjszakához kell még? Te! Éppen ezért a Trafik Klub szeretettel vár Téged a március 14-én megrendezendő Revolutionary Fesztiválra, ahol a két bemutatkozó zenekar mellett két, már jól összeszokott, és igen merész bandát láthatsz majd a színpadon!

Címkék: hírek | koncert | revolutionary festival | trafik klub

Bővebben...

Mindenkinek kellemes kikapcsolódást ígér a Trafik Klub márciusban

E-mailNyomtatásPDF

Tengs Lengs

A Tengs Lengs nem csak hogy túl élte a rendszerváltás hozta zenei idegen divathullámokat, hanem a blues vonalat meglovagolva kiemelkedtek, és a mai napig tevékenykednek a szakmában. A Vadhús zenekar neve kissé bizarr, de a srácok is kitesznek magukért. Ha koncert, akkor biztos a jó hangulat, a tánc.  

Címkék: hírek | programajánló | trafik klub

Bővebben...

Liliomfi újraálmodva

E-mailNyomtatásPDF

Liliomfi

1849-ben írta Szigligeti Ede a művet, majd 1956-ban Makk Károly filmesítette meg mely nagy sikert aratott Darvas Iván főszereplésével. Az alkotás még a mai korban is megállja a helyét, főleg ha egy olyan ember értelmezi újra, mint Román Sándor. Ezt bizonyítja mostani munkája is, hisz Szigligeti remekművét sikerült színpadra állítania. Az előadás az ExperiDance (Román Sándor Tánctársulata) és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója. 

Címkék: experidance | kritika | liliomfi | vélemény

Bővebben...

A RaM Colosseum 2012. februári műsora

E-mailNyomtatásPDF

RAM Colosseum

KFKI Kamarabalett: Bogármese

„Egyszer, amikor a gonosz páncélfejû grafitbogarak uralkodtak az erdõben, egy reggelre gyönyörû gyógyító erejû virág nõtt a rét közepén, és a varázsvirág visszakergette a szürkebogarakat a föld alá.”  A Bogármese a szeretetrõl, a barátságról, az odafigyelésrõl szól. Lázár Zsófia és Lázár Ervin közös mûve a mese által életre keltett erdõ meséje: amikor lehajolunk, leguggolunk, és elmerülünk a bogárhátban és a kék pettyes gombában, hogy (újra)felfedezzük a világot.

Címkék: hírek | ram colosseum | színház

Bővebben...

A RaM Colosseum januári műsora

E-mailNyomtatásPDF

RAM Colosseum

A Zugló Filharmónia Zenekara bemutatja: JOHANN STRAUSS – ÚJÉVI GÁLAKONCERT

  • 2012. január 02. hétfő, 19:00

Az este folyamán a Zugló Filharmónia Zenekara által kiváló hangszerelésben elhangzanak JOHANN STRAUSS legszebb, leg fülbemászóbb, valóban boldogsághormonokat termelő parádés művei, olyanok mint a „Denevér – nyitány”, „Mesél a bécsi erdő”, „Anna polka”, „Tere fere – polka”, „Mennydörgés és villámlás”, „Császárkeringő”, „Egy éj Velencében – nyitány”, „Pizzicato polka” vagy az  „Éljen a Magyar!”, a „Kék Duna keringő” és zárásnak az elmaradhatatlan „Radetzky induló”. Mindez 60 kiváló zenész, egy nagy szimfonikus zenekar tolmácsolásában.

Címkék: hírek | ram colosseum

Bővebben...

RaM Colosseum 2011. decemberi programok

E-mailNyomtatásPDF

ExperiDance Produkció: Nagyidai cigányok

Az Experidance Tánctársulat és a Nemzeti Táncszínház közös bemutatója Arany János azonos című vígeposzából készült két részes táncjáték, mely a szabadságharc paródiájaként – megtörtént eseményen alapul: Perédi várkapitány, Puch generális labanc seregei elől menekülve átadja Nagyidai vár kulcsait Csóri vajdának és cigányainak, hogy ezután védjék azt ők. Arról, hogy mekkora öröm mekkora ünnep, és főleg mekkora dicsőség fogta el a hős Nagyidai cigányokat mesél az este két felvonásban, sok-sok humorral, bravúros táncokkal, reméljük mindannyiunk örömére. Zene: Czomba Imre.

Címkék: hírek | ram colosseum

Bővebben...

A RAM Colosseum novemberi műsora

E-mailNyomtatásPDF

Monte CristoDumas – Szomor – Pozsgai: Monte Cristo grófja – Fővárosi premier!

  • 2011. November 13. Vasárnap 19:00

Szerelem, intrika, bosszú és szenvedély – ahogy Dumas örökérvényű regényében, a színpadi műben is minden együtt van egy lebilincselő estéhez. A fiatal Edmond Dantest a rendőrség If várának börtönébe veti, ahonnan nincs visszatérés. Hosszú évek után sikerül megszöknie és birtokosa lesz egy mesés vagyonnak is. Monte Cristo grófjaként elindul hát, hogy bosszút álljon azokon, akik börtönbe vetették. A RaM Colosseum nagyszínpadán, a fővárosi premieren Szomor György dalaival és előadásában mutatkozik be a klasszikus alkotás monumentális és látványos musical változata.

Címkék: hírek | ram colosseum

Bővebben...

Marketing Expo 2011

E-mailNyomtatásPDF

Wolf Gábor

Az idei Marketing Expo 2011 szeptember 22-én került megrendezésre a Lurdy-házban, amelyen mi is ott voltunk, és egész nap szívtuk magunkba a jobbnál-jobb ötleteket. A koránkelők akár már hajnali nyolckor is becsekkolhattak, majd az előadások kezdetéig a különböző kiállítók termékeit, illetve az áruház nyújtotta lehetőségeket is élvezhették. Sőt, még egy nyereményjátékban is részt lehetett venni, amin laptopot nyerhettünk.

Bővebben...

Nem csak fesztivál volt Szegeden - Kajak-kenu világbajnokság 2011

E-mailNyomtatásPDF

Magyarország a kajak-kenu világbajnokságok történetének legsikeresebb országa. A 2011-es világbajnokság kezdetéig 169 arany, 130 ezüst és 111 bronz, összesen 410 érmet gyűjtött. A legsikeresebb női versenyző a VB kezdetéig Kovács Katalin, aki eddigi pályafutása során összesen 38 (29,6,3) érmet gyűjtött. A legsikeresebb férfi versenyző Kolonics György, aki 2008-ban bekövetkezett haláláig 28 érmet szerzett (15,9,4).

Címkék: beszámoló | kajak-kenu | világbajnokság

Bővebben...

201. oldal / 205