2019. Május 23., Csütörtök

Cooltúra

Idén is szoros verseny várható a Comet-en

E-mailNyomtatásPDF

Június 14-én 12. alkalommal rendezik meg a magyar könnyűzene díjátadó rendezvényét, a VIVA Comet gálát. Az idei jelöltek kilétére április 17-én, a Symbol Budapest-ben derült fény. Az áprilisban teljes arculati és tartalmi megújuláson keresztül ment csatorna átalakulása a Comet jelöltek felhozatalában is érezteti hatását, sokkal színesebb lett a paletta. Bár a jelöltek névsorában van eltérés, az öt kategória idén is változatlan.

Címkék: comet | hírek | viva | zene

Bővebben...

Siklósi Edit: Tüskék

E-mailNyomtatásPDF

Tüskék

Április 27-én kerül bemutatásra Siklósi Edit színdarabíró, dalszövegíró, dalszerző Tüskék, avagy ami még belénk szorult című előadásának premiere az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ A13 színházának előadásában. Siklósi Editet kérdeztem pályafutásáról, és arról, hogy kinek ajánlja darabját:

Hogyan kezdtél el dalokat írni?

„Egy nap hozzá fogtam írni. A zene megérintett. Meg akartam mutatni a világnak, hogy szerintem milyen is az igazi zene, mert manapság ez a modern dörömbölés úgymond elbutítja az embert. Túl monoton a rádiók ontotta tuc-tuc. Ebből lett elegem. Aztán egyre több szerzeményem lett, melyet egy kis szintetizátor mellett ülve írtam.”

Bővebben...

Idén is gazdára találnak a Comet gömbök

E-mailNyomtatásPDF

Viva Comet 2012

Kiderült az idei VIVA Comet gála időpontja és helyszíne. Az áprilisban megújuló zenecsatorna június 14-én rendezi meg nagyszabású díjátadóját a Papp László Budapest Sportarénában, immáron 12. alkalommal. A VIVA Comet gála évek óta a nyár egyik legfontosabb zenei és társasági eseménye, amely idén is óriási meglepetéseket tartogat. A látványos show-elemekben bővelkedő díjátadót a tavalyi siker után ismét a Papp László Budapest Sportarénában tartják majd, ezúttal június 14-én.

Címkék: comet | hírek | viva

Bővebben...

A RaM Colosseum 2012. áprilisi műsora

E-mailNyomtatásPDF

RAM Colosseum

ExperiDance Produkció: Nagyidai cigányok

Az Experidance Tánctársulat és a Nemzeti Táncszínház közös bemutatója Arany János azonos címû vígeposzából készült két részes táncjáték, mely a szabadságharc paródiájaként - megtörtént eseményen alapul: Perédi várkapitány, Puch generális labanc seregei elõl menekülve átadja Nagyidai vár kulcsait Csóri vajdának és cigányainak, hogy ezután védjék azt õk. Arról, hogy mekkora öröm mekkora ünnep, és fõleg mekkora dicsõség fogta el a hõs Nagyidai cigányokat mesél az este két felvonásban, sok-sok humorral, bravúros táncokkal, reméljük mindannyiunk örömére. Zene: Czomba Imre.

Címkék: hírek | ram colosseum

Bővebben...

Robin Hood - a tolvajok fejedelme

E-mailNyomtatásPDF

Robin Hood

A RaM Colosseum Miklós Tibor és Szomor György musicalének köszönhetően sherwoodi erdővé alakul. Robin Hood az angol mondakör egyik legismertebb hőse, aki társai segítségével fosztogatja az angliai Nottinghamshire megyében utazókat. A történet minden ember elé a legnemesebb célokat vetíti. Ha a múltba tekintünk, akkor vannak emberek, akik példaképnek számítanak. Egyik hősünk, aki ilyen ember sokak számára nem más, mint Robin Hood a sherwood-i erdők királya.

Címkék: ram colosseum | robin hood | színház | vélemény

Bővebben...

Revolutionary Festival - 4 banda, 4 koncert, 1 cél: ROCK

E-mailNyomtatásPDF

The Bubble Babes

Vagány csajok, olcsó belépő, jó hangulat, na meg persze nem utolsó sorban olcsó pia - mi az, ami egy kellemes, mégis őrült éjszakához kell még? Te! Éppen ezért a Trafik Klub szeretettel vár Téged a március 14-én megrendezendő Revolutionary Fesztiválra, ahol a két bemutatkozó zenekar mellett két, már jól összeszokott, és igen merész bandát láthatsz majd a színpadon!

Címkék: hírek | koncert | revolutionary festival | trafik klub

Bővebben...

Mindenkinek kellemes kikapcsolódást ígér a Trafik Klub márciusban

E-mailNyomtatásPDF

Tengs Lengs

A Tengs Lengs nem csak hogy túl élte a rendszerváltás hozta zenei idegen divathullámokat, hanem a blues vonalat meglovagolva kiemelkedtek, és a mai napig tevékenykednek a szakmában. A Vadhús zenekar neve kissé bizarr, de a srácok is kitesznek magukért. Ha koncert, akkor biztos a jó hangulat, a tánc.  

Címkék: hírek | programajánló | trafik klub

Bővebben...

Liliomfi újraálmodva

E-mailNyomtatásPDF

Liliomfi

1849-ben írta Szigligeti Ede a művet, majd 1956-ban Makk Károly filmesítette meg mely nagy sikert aratott Darvas Iván főszereplésével. Az alkotás még a mai korban is megállja a helyét, főleg ha egy olyan ember értelmezi újra, mint Román Sándor. Ezt bizonyítja mostani munkája is, hisz Szigligeti remekművét sikerült színpadra állítania. Az előadás az ExperiDance (Román Sándor Tánctársulata) és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója. 

Címkék: experidance | kritika | liliomfi | vélemény

Bővebben...

A RaM Colosseum 2012. februári műsora

E-mailNyomtatásPDF

RAM Colosseum

KFKI Kamarabalett: Bogármese

„Egyszer, amikor a gonosz páncélfejû grafitbogarak uralkodtak az erdõben, egy reggelre gyönyörû gyógyító erejû virág nõtt a rét közepén, és a varázsvirág visszakergette a szürkebogarakat a föld alá.”  A Bogármese a szeretetrõl, a barátságról, az odafigyelésrõl szól. Lázár Zsófia és Lázár Ervin közös mûve a mese által életre keltett erdõ meséje: amikor lehajolunk, leguggolunk, és elmerülünk a bogárhátban és a kék pettyes gombában, hogy (újra)felfedezzük a világot.

Címkék: hírek | ram colosseum | színház

Bővebben...

A RaM Colosseum januári műsora

E-mailNyomtatásPDF

RAM Colosseum

A Zugló Filharmónia Zenekara bemutatja: JOHANN STRAUSS – ÚJÉVI GÁLAKONCERT

  • 2012. január 02. hétfő, 19:00

Az este folyamán a Zugló Filharmónia Zenekara által kiváló hangszerelésben elhangzanak JOHANN STRAUSS legszebb, leg fülbemászóbb, valóban boldogsághormonokat termelő parádés művei, olyanok mint a „Denevér – nyitány”, „Mesél a bécsi erdő”, „Anna polka”, „Tere fere – polka”, „Mennydörgés és villámlás”, „Császárkeringő”, „Egy éj Velencében – nyitány”, „Pizzicato polka” vagy az  „Éljen a Magyar!”, a „Kék Duna keringő” és zárásnak az elmaradhatatlan „Radetzky induló”. Mindez 60 kiváló zenész, egy nagy szimfonikus zenekar tolmácsolásában.

Címkék: hírek | ram colosseum

Bővebben...

RaM Colosseum 2011. decemberi programok

E-mailNyomtatásPDF

ExperiDance Produkció: Nagyidai cigányok

Az Experidance Tánctársulat és a Nemzeti Táncszínház közös bemutatója Arany János azonos című vígeposzából készült két részes táncjáték, mely a szabadságharc paródiájaként – megtörtént eseményen alapul: Perédi várkapitány, Puch generális labanc seregei elől menekülve átadja Nagyidai vár kulcsait Csóri vajdának és cigányainak, hogy ezután védjék azt ők. Arról, hogy mekkora öröm mekkora ünnep, és főleg mekkora dicsőség fogta el a hős Nagyidai cigányokat mesél az este két felvonásban, sok-sok humorral, bravúros táncokkal, reméljük mindannyiunk örömére. Zene: Czomba Imre.

Címkék: hírek | ram colosseum

Bővebben...

200. oldal / 204