2018. December 17., Hétfö

Cooltúra

Amerikai Gyereknap sztárokkal

E-mailNyomtatásPDF

Vastag CsabaFelejthetetlen családi élményt és felhőtlen szórakozást ígér kicsiknek és nagyoknak az Amerikai Gyereknap alkalmából a Dallas Étterem. Ingyenes programokkal és a legnagyobb sztárok fellépésével várják az érdeklődőket most vasárnap, június 3-án, 11-18 óráig, Óbudán. Radics Gigi a Megasztár idei nyertese, Kasza Tibi, valamint Vastag Csaba, a 2010-es X-Faktor legjobb hangja is koncertet ad a helyszínen, amely kihagyhatatlan zenei élményt ígér az idelátogatóknak.

Bővebben...

Bebizonyosodott: létezik lengyel-magyar slam poetry barátság is

E-mailNyomtatásPDF

Slam PoetryLengyel és magyar nyelv. Közös bennük, hogy óriási küldetés elsajátításuk. Ám tagadhatatlanul gyönyörűen dallamos mindkettő, élvezet hallgatni, pláne, ha versekbe szedett szövegekről van szó. Erről bizonyosodhattunk meg a D-Link soron következő kultúrestjén, ahol egy igazi nemzetközi színvonalú slam poetry show-n lépett fel a lengyel Weronika Lewandowska magyar kollégái mellett.

Bővebben...

Láthatatlan érzelmek látható képeken

E-mailNyomtatásPDF

Láthatlan rajzok

Csütörtök este 18 órakor megnyílt Magyarósi Éva képzőművész kiállítása a Műcsarnok Mélycsarnoknak keresztelt (és jelenleg átalakítás alatt álló) termében. A kiállítást az alkotó, Magyarósi Éva, a kurátor, Iványi-Bitter Brigitta és a Műcsarnok igazgatója, Gulyás Gábor nyitották meg. A megnyitó aláfestő zenéjét Víg Mihály adta elő, aki a kisfilmben hallható zenéért is felelős. Tarr Béla sajnos nem tudott megjelenni a megnyitón.

Címkék: hírek | kiállítás

Bővebben...

Tavasz végi szerelem – Aida a RaM-ban

E-mailNyomtatásPDF

Adida

Ha egy produkciót Tim Rice és Elton John neve fémjelez, már tudhatjuk: remek hangszerelésű és jól kidolgozott musical-re számíthatunk. Radames és Aida, a núbiai hercegnő szerelme május végén, Szurdi Miklós rendezésében ismét lángra lobban a RaM Colosseumban. Az 1871-ben bemutatott Verdi-operából ismert, lebilincselő és tragikus történet nyomán írt musical első változatát még 1998-ban mutatták be Atlantában.

Címkék: aida | hírek | ram colosseum | színház

Bővebben...

A RAM Colosseum májusi műsora

E-mailNyomtatásPDF

RAM Colosseum

Monte Cristo grófja (a Jókai Színház és az ExperiDance Tánckarának koprodukciója) PREMIER!

  • Május 11. péntek 19:00 és Május 12. szombat 15:00 és 19:00

Szerelem, intrika, bosszú és szenvedély – ahogy Dumas örökérvényû regényében, a színpadi mûben is minden együtt van egy lebilincselõ estéhez. A fiatal Edmond Dantest a rendõrség If várának börtönébe veti, ahonnan nincs visszatérés. Hosszú évek után sikerül megszöknie és birtokosa lesz egy mesés vagyonnak is. Monte Cristo grófjaként elindul hát, hogy bosszút álljon azokon, akik börtönbe vetették. A RaM Colosseum nagyszínpadán, Szomor György dalaival és elõadásában mind és egyre többször a klasszikus alkotás monumentális és látványos musical változata.  Koreográfus: Román Sándor.

Címkék: hírek | ram colosseum

Bővebben...

Ganxsta Zolee bukik a dögös szurkolólányokra!

E-mailNyomtatásPDF

Én pedig csak egyetérteni tudtam az ízlésével. Az első Cokeball Egyetemi Kidobós Kupa döntöjén nem csak az első igazán meleg tavaszi, már-már nyárias nap gondoskodott a felhevült hangulatról, de a csapatokat buzdító, lengén öltözött lányok mellett sokszor még a spori is csak a pálya szélére tudott koncentrálni.  Természetesen a kiváló hangulat nem csak ennek volt köszönhető.

Bővebben...

Tavaszi hadjáratot indít a Morning Show

E-mailNyomtatásPDF

Morning Show

A rádiózás pimasz fenegyerekei bőröndbe pakolják a Morning Show stúdióját és nyakukba veszik az országot. Balázs, Feri és Jani ezerdecibeles jókedvvel, fenomenális játékokkal és pörgős slágerekkel robbantják ki a hallgatókat az ágyból. Ki ne szeretné energiától duzzadva, nevetéstől feltöltődve, teli pénztárcával kezdeni a reggelt! Álom, édes álom? A Morning show csapatával nem az, ezt Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani be is bizonyítja majd az elkövetkező hetekben. 

Címkék: class fm | hírek | morning show | rádió

Bővebben...

Idén sem marad el a Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál

E-mailNyomtatásPDF

Samsung

A Samsung Electronics Magyar Zrt. 2012. május 1-jén, kedden immár harmadik alkalommal rendezi meg a Samsung Olimpiai Zöld Fesztivált a Hármashatár-hegyen, híres olimpikonok, sportolók, közéleti személyiségek, valamint az SOS Gyermekfalvak lakóinak részvételével. Az előző két évben mintegy 5000 résztvevővel lezajlott sportesemény számtalan versenyzési lehetőséggel, sportbemutatóval, valamint Besenyei Péter látványos légishow-jával várja a sportolni vágyó családokat, baráti társaságokat.

Címkék: hírek | olimpia | samsung

Bővebben...

Idén is szoros verseny várható a Comet-en

E-mailNyomtatásPDF

Június 14-én 12. alkalommal rendezik meg a magyar könnyűzene díjátadó rendezvényét, a VIVA Comet gálát. Az idei jelöltek kilétére április 17-én, a Symbol Budapest-ben derült fény. Az áprilisban teljes arculati és tartalmi megújuláson keresztül ment csatorna átalakulása a Comet jelöltek felhozatalában is érezteti hatását, sokkal színesebb lett a paletta. Bár a jelöltek névsorában van eltérés, az öt kategória idén is változatlan.

Címkék: comet | hírek | viva | zene

Bővebben...

Siklósi Edit: Tüskék

E-mailNyomtatásPDF

Tüskék

Április 27-én kerül bemutatásra Siklósi Edit színdarabíró, dalszövegíró, dalszerző Tüskék, avagy ami még belénk szorult című előadásának premiere az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ A13 színházának előadásában. Siklósi Editet kérdeztem pályafutásáról, és arról, hogy kinek ajánlja darabját:

Hogyan kezdtél el dalokat írni?

„Egy nap hozzá fogtam írni. A zene megérintett. Meg akartam mutatni a világnak, hogy szerintem milyen is az igazi zene, mert manapság ez a modern dörömbölés úgymond elbutítja az embert. Túl monoton a rádiók ontotta tuc-tuc. Ebből lett elegem. Aztán egyre több szerzeményem lett, melyet egy kis szintetizátor mellett ülve írtam.”

Bővebben...

Idén is gazdára találnak a Comet gömbök

E-mailNyomtatásPDF

Viva Comet 2012

Kiderült az idei VIVA Comet gála időpontja és helyszíne. Az áprilisban megújuló zenecsatorna június 14-én rendezi meg nagyszabású díjátadóját a Papp László Budapest Sportarénában, immáron 12. alkalommal. A VIVA Comet gála évek óta a nyár egyik legfontosabb zenei és társasági eseménye, amely idén is óriási meglepetéseket tartogat. A látványos show-elemekben bővelkedő díjátadót a tavalyi siker után ismét a Papp László Budapest Sportarénában tartják majd, ezúttal június 14-én.

Címkék: comet | hírek | viva

Bővebben...

197. oldal / 202