1000 négyzetméteres virágszőnyegbe borult a Március 15. tér

1000 négyzetméteren, 40.000 virággal ajándékozták meg a magyar nőket Budapest szívében. Az ország valaha volt legnagyobb virágszőnyege egy egész napos vasárnapi esemény keretein belül, 50 ember közreműködésével, 12 óra alatt, 10 különféle cserepes és szálas növényből épült meg, a Danone Activia-nak és a KIOSK-nak köszönhetően. A rendhagyó virágzó installációval a szervezők célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a nők mindennapi helytállására, odaadó munkájára. Ráadásul a szőnyeget alkotó virágokat estig szét is osztották a helyszínre látogatók között, hogy mindenki köszönthesse a számára rendkívüli hölgyeket.

Szokatlan köztéri akció hívta fel a figyelmet a nők odaadó és rendkívüli munkájára. A szervezők szerették volna méltó módon megköszönni a hölgyeknek, hogy ők környezetük támaszai, inspirálói, ezért egy hatalmas virágszőnyeget építettek a Március 15. téren, Budapesten. A virágszőnyeg különlegességét a célja, mérete, komplexitása mellett az is jelentette, hogy a nap folyamán az összes virágot ajándékként osztották szét az arra járók között, hogy mindenki kifejezhesse elismerését az életében rendkívüli szerepet betöltő hölgyek iránt.

„A mai nap több szempontból is különleges, hiszen egy 1000 négyzetméteres virágszőnyeget terítettünk le a Danone Activia-val a Március 15. térre, amit a nap folyamán az idelátogató vendégek ingyen elvihettek, ráadásul nem csak virággal készültünk, hanem 1000 adag limonádéval is” – kezdte Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK és a Babel tulajdonosa. „Fontos, hogy meglássuk a bennünk rejlő szépséget, illetve felfedezzük a pozitív élmények boldogságot okozó erejét is. A KIOSK mottója is azt hirdeti, hogy a boldogság nem egy cél, hanem egy életmód, egy életfelfogás. Folyamatosan törekszünk arra, hogy színes, egyedi és lehetőleg ingyenes programokat hozzunk a Március 15. térre. Ebben az évben is készülünk még további meglepetésekkel” – tette hozzá Hubert.

Magyarországon soha nem készítettek még ekkora, és ilyen összetett elvihető virágszőnyeget. Az 1000 négyzetméteren elterülő, káprázatos színekben pompázó virágos képet, a Debreceni Virágkarneválokról is ismert Gulyás Tamás vezetésével 50 ember építette, 12 óra alatt. A virágszőnyeg elkészítéséhez az alkotók 10 féle különböző szálas és cserepes növényt használtak, amelyeket éjszaka 4 kamion szállított a helyszínre. Összesen több mint 40.000 darab petúniából, begóniából, bársonyvirágból, paprikavirágból, mézvirágból, szalmarózsából, sóvirágból, krizantémból, rózsából, liliomból, kálából, gerberából, és zöld díszítés gyanánt Normann-fenyőből, arália- és robellini pálmalevelekből áll össze az alkotás annak érdekében, hogy a virágzó kép motívumai és színei is a női szerepek sokféleségére hívják fel a figyelmet.

„Ennek a rendkívüli, 1000 négyzetméteres virágszőnyegnek a megalkotása komoly előkészületeket igényelt. A felhasznált növényeket külön erre a célra termesztettük, ami másfél hónapot jelent, továbbá mérnöki pontossággal kellett megterveznünk ezt a bonyolult geometrikus képet, hiszen minden centiméter számít. Annak érdekében, hogy minden pontos legyen, fontos volt annak biztosítása is, hogy az összes növény egyszerre virágozzon, ami óriási kihívás volt számunkra. Az eredmény azonban magáért beszél, mindenki ámulva nézi az elkészült virágzó képet" – mondta Gulyás Tamás virágszobrász.