2017. Április 24., Hétfö

Cooltúra

Bejelentették a világ legnagyobb fotóversenyének nyerteseit

E-mailNyomtatásPDF

A World Photography Organisation bejelentette, hogy a belga fotóművész, Frederik Buyckx nyerte az Év Fotográfusa címet a 2017-es Sony World Photography Awards-on.  A szakmai zsűri szerint Buyckx "Fehér Világ" című munkája lett a világ legjobb képsorozata az idei évben.

2017-ben a világ legnagyobb fotóversenyére több mint 227 000 nevezés érkezett mintegy 183 országból.  Az idei győztes és shortlistes munkákból, valamint a Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók díját elnyerő brit fotóművész, Martin Parr fényképeiből kiállítás nyílik április 21. és május 7. között a londoni Somerset House-ban.

Címkék: díjátadó | fényképezés | hírek | kiállítás | sony | swpa

Bővebben...

Muroja fantasztikus győzelmet aratott San Diegoban

E-mailNyomtatásPDF

Josihide Muroja karrierje második győzelmét szerezte meg a húsvéti hétvégén az Egyesült Államokban, így magabiztosan készülhet a júniusi japán futamra. Muroja mellett Podlunsek és a címvédő Dolderer állhatott dobogóra a 2017-es Red Bull Air Race második futama után.

A Red Bull Air Race világbajnokság április 15-16-án, nyolc év kihagyás után tért vissza a kaliforniai helyszínre, ahol az egyik legnagyobb meglepetést Joshide győzelme mellett kétségtelenül Peter Podlunsek okozta. A szlovén pilóta, aki tavaly csatlakozott a Red Bull Air Race mezőnyéhez megszerezte karrierje első dobogós helyezését, ráadásul rögtön egy ezüstérmet, ezzel megelőzve többek között a címvédő Matthias Dolderert is.

Címkék: hírek | red bull | red bull air race | san diego | sport

Bővebben...

San Diegoba látogat a Red Bull Air Race versenysorozat

E-mailNyomtatásPDF

A Red Bull Air Race világbajnokság április 15-16-án, nyolc év után először tér vissza egyik közkedvelt helyszínére, a kaliforniai San Diegoba. Az Abu-Dzabiban megrendezett februári versenyhétvégén Martin Sonka magasra tette a lécet karrierje első futamgyőzelmével, így izgalmas folytatásra számíthatunk.

Nyolc év kihagyás után a Red Bull Air Race mezőnye visszatér április 15-16-án a napsütötte San Diegoba, ahol a műrepülők 370 km/órás sebességgel cikáznak majd az öböl felett felállított 25 méteres pilonok között.  A kaliforniai futam minden csapat számára döntő jelentőségű lehet, hiszen az első helyezett pilóta nagy eséllyel pályázhat a végső győzelemre is. Legalábbis tavaly így történt, amikor Matthias Dolderernek a szezon második futamától egészen a világbajnoki címig sikerült megőriznie első helyét a ranglistán. Az idei szezonnyitó versenyen Martin Sonka és Juan Velarde kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hiszen előbbinek sikerült megszereznie karrierje első futamgyőzelmét, utóbbi pedig első dobogós helyezését érte el. Vajon Sonka és Velarde tudják tartani tavalyi lendületüket, vagy Dolderer visszavág nekik?

Címkék: hírek | red bull | red bull air race | san diego | sport | verseny

Bővebben...

Így készülnek a húsvétra az Irigy Hónaljmirigy sztárjai

E-mailNyomtatásPDF

Lassan a nyakunkon a húsvét, ami a karácsony után talán a második legnagyobb családi esemény, amikor kicsit mindenki visszavesz a munkából, és a szeretteivel tölti az időt. Megkérdeztük az Irigy Hónaljmirigy tagjait, hogy ők hogyan készülnek a tavasz egyik legszebb ünnepére.

Sipos Peti idén nem otthon tölti az ünnepeket, a feleségével közösen utaznak egy görög hajóútra, bár elmondása szerint nem volt szándékos az időpontválasztás. Két fia itthon marad ugyan, de nem aggódik miattuk. „Már most fő a sonka, készülnek az ételek, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a fiúk nagymamája tökéletesen elkényezteti majd őket a négy nap alatt. Amikor még kicsik voltak, jártunk közösen locsolkodni, de most már nem tudom őket rávenni - kicsit sajnálom is, hogy nem érdekli őket ez a népi hagyomány. Az anyjuk meg az unokahúguk azonban sosem maradhat ki a jóból, őket minden évben meglocsolják” – nevetett Peti.

Címkék: hírek | húsvét | irigy hónaljmirigy | zene

Bővebben...

Új többségi tulajdonos a Trezexben

E-mailNyomtatásPDF

A Trezex többségi tulajdonának megszerzésével jelentős, több száz milliós forintos beruházást hajtott végre a készpénzlogisztika és értékszállítás piacán a GB & Partners. Az Exim Növekedési Alapból történt tőkeinjekció célja, hogy a jelentős átalakulását élő iparágban vezető pozíciót szerezzen meg a Trezex.

A Magyarországon több mint 20 milliárd forintot teljesítő készpénz-logisztikai szektor az elmúlt években gyökeresen átalakult: a nemzetközi hátterű, régi szereplőket, új, jobbára hazai tulajdonosi szerkezetű cégek váltották fel. A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő úgy ítélte meg, hogy a folyamatosan változó piac kimagasló üzleti lehetőségekkel kecsegtet.

Címkék: hírek | trezex

Bővebben...

Több ezren ébredtek együtt a Wake-Up! Day-en [GALÉRIA]

E-mailNyomtatásPDF

Hatalmas sikerrel zárult Magyarország első inspirációs napja, amit a hétvégén rendeztek meg a Papp László Budapest Sportarénában. A Wake-Up! Day-en világhírű trénerek és ismert magyar előadók történeteiből tanulhatott a közönség.

Nem kisebb előadók tartottak előadást a Wake-Up! Day-en a Papp László Sportarénában, mint Lisa Nichols transzformációs tréner, Marisa Peer, a hipnózis nagymestere és Jeffrey Allen lifecoach, energiagyógyász. A külföldi tekintélyes előadók mellett hazánk egyik büszkesége, Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup lépett színpadra, de előadást tartott Dr. Kemény Dénes, Pásztor Anna és Litkai Gergely is.

Címkék: egészség | hírek | hosszú katinka | litkai gergely | pásztor anna | rendezvény | wake.up day

Bővebben...

Ismét tehetséges írókat vár a Canon

E-mailNyomtatásPDF

A Canon és a Magyar Írószövetség a hagyományokhoz híven idén is meghirdeti Digitális Könyvnyomtatási Pályázatát. Az elmúlt években a zsűri döntése nyomán nyolcvannál is több pályázó kapott lehetőséget arra, hogy bemutassa alkotását a nagyközönségnek.

A Magyar Írószövetséggel közösen meghirdetett pályázatra bárki jelentkezhet kézirata szerkesztett változatával, mely korábban még nem került kiadásra a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, lehetőség szerint úgy, hogy már egy könyvkiadó is a szerző mellett áll. A nyertes műveket a Canon 250-250 példányban díjmentesen nyomtatja ki, a pályázókat csak a kötészeti díj terheli. A zsűri által kiválasztott könyvek a „Legszebb Könyv” versenyen is indulnak.

Címkék: canon | hírek | írás | pályázat

Bővebben...

Virtuális szabadulószobát programoztak az idei Scratch Meccset megnyerő lányok

E-mailNyomtatásPDF

Egyházi Hanna, Viszus Virág és Zsíros Anna nyerte el a lányoknak szóló idei Scratch Meccs játékfejlesztő verseny első díját. A 14 és 15 éves lányok Menekülés a Marsról címmel egy olyan játékot készítettek, amelyben a játékosnak különböző tárgyakat kell felkutatnia, amelyek segítségével a szabadulószobákéhoz hasonló módon kell megszöknie az idegen bolygóról. A verseny nyerteseiként a Palacsinták csapatnévvel induló lányok egy tanulmányúton vehetnek részt: egy napot tölthetnek el a Facebook varsói irodájában.

Címkék: facebook | hírek | scratch | verseny

Bővebben...

Bemutatkoznak az Exek az édenben kezdő lányjátékosai

E-mailNyomtatásPDF

Azt már tudtuk, hogy a VIASAT3 legújabb párkereső realityje Bali szigetén játszódik, és azt is, hogy a műsorvezető Bódi Sylvi lesz. Most viszont végre az is kiderül, kik azok a lányok, akik elsőként költözhetnek be az április 18-án kezdődő valósághow gyönyörű luxusvillájába.

Címkék: exek az édenben | hírek | viasat3

Bővebben...

Ezért lett világhírű Kemény Dénes csapata

E-mailNyomtatásPDF

Kemény Dénes a magyar vízilabda válogatott edzője pontosan tudja, hogy mi az akaraterő. Az április elsején megrendezésre kerülő Wake-Up! Day egyik inspirációs előadójaként megosztja a hallgatósággal, hogy számára mit jelent a kitartás, a motiváció.

Kemény Dénes edző megtestesíti a sikeres ember fogalmát. A sikert sokszor irigyeljük mástól, és nem akarunk mögé látni. Megelégednénk a siker meglétével, az ahhoz vezető rögös út már közel sem olyan vonzó.

Címkék: hírek | kemény dénes | wake-up! day

Bővebben...

50 ezer eurót nyerhetnek innovatív egészségügyi vállalkozások

E-mailNyomtatásPDF

Egészségügyi újításokkal foglalkozó start-upok, kis- és középvállalkozások számára írt ki versenyt az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health. Az EIT Health a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs kezdeményezése. Tagjai közt megtaláljuk Európa vezető egészségipari és gyógyszeripari vállalatait, kutatóintézeteit valamint a kontinens tíz leginnovatívabb egyeteme közül nyolcat is. Magyarországról két kategóriában nevezhetnek az érdeklődők. Az InnoStars Awards április 30-ig várja azon - prototípussal már rendelkező - projektek és start-up vállalkozások jelentkezését, amelyek új, innovatív termékkel vagy szolgáltatással szeretnének megjelenni a piacon. A szintén április végén záruló European Health Catapult kategóriában olyan – a piacon már bevezetett termékkel rendelkező – kis- és középvállalkozások versenghetnek, amelyek egy másik EIT Health tagállam például Belgium, Hollandia, Franciaország, Egyesült Királyság, Írország, Skandináv országok, Spanyolország vagy Németország piacára szándékoznak belépni. A beérkezett pályázatokat szakértők bírálják el, majd a legjobbak bemutathatják termékeiket, szolgáltatásaikat nagyvállalatok képviselőinek, innovátoroknak és befektetőknek, akik felkészítik a csapatokat a piacra lépéshez szükséges további megmérettetésekre is.

Címkék: hírek | innováció | vállalkozás

Bővebben...

1. oldal / 189