2017. Február 25., Szombat

Cooltúra

SZERETNI MÉG – Országos középiskolai dalfeldolgozó pályázat

E-mailNyomtatásPDF

„Jó volna szeretni még, bár nem tudjuk, hogy szeretni mért jó..." – így szól a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar egyik kedvenc dala. És nálatok hogy szólna? Találjátok ki, és mutassátok meg mindenkinek!

A Fel! Dolgozás! Szeretni még pályázat ötlete onnan jött, hogy a tatabányai Árpád Gimnázium diákjai ottani fellépésünkkor azzal a meglepetéssel várták a zenekart, hogy egy szál gitárkísérettel előadták a dalt, majd nemsokára elküldték az erről készült videófelvételt is, amely itt érhető el: https://youtu.be/9ju5ervexFE

Címkék: dalfeldolgozás | felhívás | hírek | pályázat | zene

Bővebben...

Szabadítsd ki Puskás Petit!

E-mailNyomtatásPDF

Közeledik minden idők legelső szabadulószoba VB-je: Amerikától Ázsiáig a Red Bull Mind Gamers döntőre készülnek a földkerekség legjobbjai, és velük együtt Puskás Peti is. A The Biebers frontemberét február 27-én egyedül bezárják egy szabadulószobába, ahonnan csakis a Te segítségeddel fog tudni kijutni. Kövesd élőben a próbatételt online és segíts Petinek megoldani a logikai és ügyességi feladatokat. Egymaga nem fog tudni boldogulni, ide virtuális csapatmunka kell. A tét: Puskás Peti szabadsága!

2017. február 27. hétfőn 19 órakor egy bunker ejti foglyul Puskás Petit, ahol 30 perc alatt kell hatástalanítania egy bombát. Számos logikai feladat vár rá – ám ezeket egyedül nem fogja tudni megoldani, így online mellé szegődő csapattársaira támaszkodik majd. Ha letelt a fél óra, a bomba felrobban, a kérdés, hogy Petivel, vagy nélküle... Kapcsolódj be online, bízd magad logikai, vizuális és stratégiaalkotó képességeidre és segíts Petinek a Facebook oldalán keresztül az élő közvetítés alatt 2017. február 27-én 19:00-tól 19:30-ig!

Címkék: hírek | puskás peti | red bull | red bull mind gamers

Bővebben...

Fajdkakas a tányérban

E-mailNyomtatásPDF

Magyarországon egyre ismertebbé válnak a prémium minőségű whiskyk, és mára már a bárokban sem olyan gyakran hallani az „Egy whisky-kólát, köszi!” mondatot. Mind többen vannak azok az ínyencek, akik tisztán akarják élvezni egy jó minőségű single malt, vagy blended whisky ízvilágát. Kevesen tudják azonban, hogy egy-egy jól megválasztott whisky az ételeknek is kiváló kísérője lehet.

Címkék: hírek | the famous grouse

Bővebben...

Kis hazánk, nagy tervezőink és a nemzetközi divatpiac

E-mailNyomtatásPDF

Tehetség, elkötelezettség, nyitottság, rugalmasság, szerencse, kapcsolatok, kitartás és támogatás – azt mondják, mindez egyformán fontos ahhoz, hogy valaki nemzetközi sikereket érhessen el. Van, aki szerint könnyebb, mások szerint nehezebb a dolga azoknak, akik magyarként próbálják elérni, hogy külföldön is ismerjék nevüket. A GLAMOUR Women of the Year Az év divattervezője és Az év kiegészítőtervezője kategóriák jelöltjei közül három hazai tervezőt kérdeztünk, ők milyennek találják a magyar és a nemzetközi helyzetet divatfronton.

Címkék: díjátadó | glamour | hírek | rendezvény | szavazás

Bővebben...

Elfogytak a jegyek a Red Bull Pilvakerre - nyilvános lesz a főpróba

E-mailNyomtatásPDF

Öt perc alatt fogytak el a jegyek az idei jubileumi Red Bull Pilvaker 18.00 és 21.00 órakor kezdődő előadásaira. A kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel a szervezők a március 15-ei dupla előadáson túl a március 14-ei főpróbát is megnyitják a nagyközönség előtt. A különleges, kulisszatitkokkal teli produkcióra február 22-én 09.00-től kezdődik a jegyértékesítés.

A Red Bull Pilvaker évek óta dupla teltházzal zárja március 15-ét az Erkel Színházban, tavaly a 2 x 1848 darab jegy alig egy óra alatt kelt el. Idén rekordidő, mintegy öt perc alatt fogytak el a jegyek, ezért a kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel idén a március 14-ei főpróbára is válthat belépőt a közönség. A jegyárusítás február 22-én 09.00-kor kezdődik, a jegyár változatlanul 2990 forint.

Címkék: előadás | hírek | red bull | red bull pilvaker

Bővebben...

Új programokkal bővült a BT debreceni oktatási programja

E-mailNyomtatásPDF

A BT (British Telecommunications) tavalyi évben indított átfogó, háromoldalú együttműködést a Debreceni Egyetemmel és Debrecen városával, amelyben a cég többek között középiskolák és az egyetem informatikai eszközparkjának frissítésével, egyedülálló ösztöndíjprogrammal, üzleti kompetenciák fejlesztésével, valamint üzleti nyelvi oktatási programmal vesz részt. A megkezdett együttműködés következő állomására került sor a BT debreceni irodájában, ahol Szabó Zoltán ügyvezető 20 darab laptopot adott át a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnázium igazgatójának. Mint az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, a BT globálisan és helyi szinten is vallott értékrendjének megfelelően, elengedhetetlenül fontos a tudásba való befektetés, amelyet már középiskolákkal történő együttműködések során megkezd, majd egyetemi, felsőoktatási képzések útján teljesít ki a vállalat.

Címkék: debrecen | hírek | oktatás

Bővebben...

Ötödik éve pörög a Szavak Forradalma

E-mailNyomtatásPDF

Több mint 30 átdolgozott vers, közel 60 fellépő, több tízezer néző és egy piros betűs ünnep - öt éves jubileumát ünnepli idén a Red Bull Pilvaker. Az évforduló alkalmából a produkcióban résztvevők még hosszabb és színesebb műsorral készülnek az Erkel Színházban, ahol a nézők öt év klasszikusai mellett vadonatúj verseket is hallhatnak. Az idei év egyik legújabb feldolgozása a Befordultam a konyhára, melyben Fluor, Wolfie, Marsalkó Dávid, Fura Csé, Meszes Balázs és Deego is közreműködik.

Bővebben...

Légy otthon abban, amit viselsz!

E-mailNyomtatásPDF

Tetoválás? Testékszerek? Rikító hajszínek? Könnyedén szert tehetünk bármelyikre. De talán mégsem kell ilyen extrém lépéseket tenni az önkifejezéshez és az önmegvalósításhoz. A XXI. század trendje arról szól, hogy nincsenek korlátok, a határ mi magunk lehetünk. Ezt a határt, valódi énünket érdemes megfigyelni, megismerni, hogy ténylegesen magunkat adhassuk. Segítségünkre vannak ebben hazánk divattervezői, akik a GLAMOUR Women of the Year 2017 Az év divattervezője és Az év kiegészítőtervezője kategória jelöltjeiként mesélnek arról, hogyan lehet kiaknázni az öltözködésben, mint önkifejezési csatornában rejlő lehetőségeket.

Címkék: díjátadó | glamour | hírek | rendezvény | szavazás

Bővebben...

„Mesterséges intelligencia és digitális tanulás” a következő Okostelefon Akadémia témája

E-mailNyomtatásPDF

Míg a mesterséges intelligenciával (AI, artificial intelligence) vezérelt alkalmazásokban és robotokban sokan a mindennapi életünk megkönnyítőjét látják, mások egyenesen az emberiség végítéletének gondolják a gépek és programok önállósodását. A február 22-i Telenor Okostelefon Akadémia ezúttal a mesterséges intelligencia jelenét és lehetséges jövőjét járja körbe.

2017 első Telenor Okostelefon Akadémiáján kiderül, hogy mi is pontosan az a mesterséges intelligencia, hogyan befolyásolja az életünket, és milyen szerepe lehet a mobiltelefonok világában. Hogyan lehet egy gépet tanulásra bírni, és hogyan lehet az embereket egyszerűbben, ugyanakkor izgalmasabban tanítani digitális eszközökkel.

Címkék: előadás | hírek | okostelefon akadémia | telenor

Bővebben...

New Yorkban is hódít a Nanushka

E-mailNyomtatásPDF

A világ vezető divatipari újságíróinak is bemutatkozott a Nanushka New Yorkban. Sándor Szandra legújabb kollekciója a Vogue és az ELLE magazin után a New York Times és Wall Street Journal szerkesztőségében is osztatlan sikert aratott.

Páratlan sikert aratott New Yorkban a Nanushka új kollekciója. Sándor Szandra tervező a New York-i Fashion Week előtt egy hetet töltött a városban, amelyet arra használt fel, hogy a nemzetközi sajtó körében  még ismertebbé tegye a márkát és az SS17 kollekciót.

Címkék: hírek | nanushka

Bővebben...

Cseh győzelem a Red Bull Air Race szezonnyitóján

E-mailNyomtatásPDF

Aranyéremmel indította az idei szezont a cseh Martin Sonka a hétvégén Abu-Dzabiban. A pilóta 2010-ben csatlakozott a Red Bull Air Race versenysorozat mezőnyéhez, a dobogó legmagasabb fokára most először, a Red Bull Air Race 75. “gyémánt” futamán állhatott fel. A szombati döntőt a Perzsa-öböl feletti szelek tették még kiélezettebbé, hiszen ilyenkor a pálya szinte életre kel és a pilótáknak még precízebben kell repülniük a 25 méter magas pilonok között. Sonka 53.139-es idejével lett aranyérmes, Velarde 54.166-os eredménye pedig karrierje során először a dobogó második fokáig repítette. A harmadik helyen Pete McLeod végzett.

Címkék: hírek | red bull | red bull air race | sport

Bővebben...

1. oldal / 186