Szombaton is dübörög a Legendák Fesztiválja!

E-mailNyomtatásPDF

Deák Bill GyulaA Legendák Fesztiváljának első napján nemcsak a rendezvény legnagyobb fellépő helyszínén, hanem a Sztár FM utcabálján és a SYMA Csarnokban kialakított Blikk Nagyszínpadon is generációkat összehozó koncertek zajlottak.

Amint a szabadtéri nagyszínpadon a Mezzofortésok befejezték a játékot, elkezdődött a Legendák Fesztiváljának monstre utcabálja a Legendák Fesztiváljának gasztronómiai különlegességeket kínáló főutcájában. A StarGarden gasztronegyedében megrendezett utcabálos őrületet a Karthago vezére, Takáts Tamás indította útjára. Takáts Tamásnak a koncert előtt sokan mondták, hogy lehetetlen egy szabadtéri helyszínen esős időben jó blues koncertet adni. A Takáts Tamás Dirty Blues Band azonban jó szokásához híven megint nem hátrált meg a kihívásoktól, hanem megalkuvást nem ismerő blues klasszikusaival még a Legendák Fesztiválján felállított vendéglátó ipari egységek dolgozóit is önfeledt léggitározásra késztette. Nem is beszélve a Korál koncertjének befejeztével a Sztár FM színpada elé érkező fesztiválozókról, akik korosztálytól függetlenül perdültek táncra a Takáts Tamásékat váltó LGT Emlékzenekar koncertjén, amely fél hatkor vette kezdetét, és csaknem másfél óráig szórakoztatta Presszer Gáborék legnagyobb slágereivel mindazokat, akik a bor-, pálinka-, és egyéb gasztronómiai csemegék mellett még egy megidéző koncerten is jól akarták érezni magukat.

Deák Bill Gyula, Kőbánya lelke, szíve és hangja a Sztár FM-es utcabállal egy időben blues kocsmát nyitott a SYMA csarnokban. A nemrég Fonogram életműdíjjal kitüntetett zenész koncertjén nemcsak a világon egyedülálló hazai blues zenét régóta figyelemmel követő rajongók, hanem a műfajjal még csak ismerkedő fiatalok is megjelentek. A Deák Bill Blues Bandet este fél kilenc után pár perccel a Horváth Charliet és Jamie Winchestert is soraiban tudó Tátrai Tibor Blues Band váltotta a Blikk Nagyszínpadán. Tátrai Tibor egy fantasztikus gitárszólóval indította a koncertet, melyen a legnagyobb közönségsikert a The Rolling Stones Sympathy For The Deviljének magyar átirata aratta. Nagy Feró és a Beatrice időközben elfoglalta a Sztár FM színpadát. Nagy Feró az Omega koncertjének kezdésekor Adjon Isten jó napottal üdvözölte a közönséget, és mielőtt még előadta volna a legnagyobb Beatrice számokat Eric Burdon tiszteletére, Agócs Gergely felvidéki népzenésszel eldudáltatta a The Animals legendás számát, a The House Of The Rising Sunt. A SYMA csarnokban Hobo blues monológjaival értek véget a nyitónapi programok. Földes László a StarGarden közönségét életművének legjobb számaival és Circus Hungaricus című új albumának legjobb darabjaival kerítette hatalmába, ismét bebizonyítva rajongóinak, hogy Thomas Mann Márió és a varázslójának főhőséhez, Cipollához hasonlóan nemcsak lovag, színész, táncos és zenész, hanem egy igazi halhatatlan művész.


Címkék: fesztivál | stargarden

Share/Save/Bookmark