Sziget 2010 - Friss infók, hírek

E-mailNyomtatásPDF

SzigetAz elmúlt pár napban befutott pár hír a nagy múltra visszatekintő Sziget Fesztiválról, mely idén is megrendezésre kerül, természetesen. Nézzük is őket szépen, sorban, egy csokorba szedve. Ingyen heti- és napi jegy, casting, reklámforgatás, friss infó a fellépőkről, valamint a mínusz egyedik nap programja is napvilágot látott. Részletes infók a tovább mögött!

 

  

Casting 

Csinos, legalább 25 éves hölgyeket keresnek a szervezők casting, valamint reklámfilm forgatás céljából. A szerencsések napi-, vagy akár hetijegyben is részesülhetnek. Bővebb információ ezen a linken.

Programfüzet 1.0

Nem egészen két hónap múlva kezdődik a fesztivál, a honlapon pedig már elérhető több színpad részletes programjának első verziója. Köztük van a Nagyszínpad, az A38-Wan2, Rock-Metal színpad, valamint a Party Aréna fellépőinek listája is. A Nagyszínpad már napi bontásban is elérhető. Természetesen a programok még bővülni fognak, de már most elkezdhetünk tervezni a hivatalos honlapon található személyes programfüzet segítségével. A rendezvények listája itt tekinthető meg.

Nagyszínpad

És ha már a Nagyszínpadnál,  valamint a programoknál tartunk, örömmel jelentjük, hogy elkészült a hivatalos műsorfüzet augusztus 9-től 16-ig. A korábbi évek legnagyobb bulijaiért felelős előadók, valamint hazánkban kevésbé ismert előadók is jelen lesznek. A magyar alter rajongói utoljára láthatják a nem rég felbomlott Kispál és a Borz zenekart, akik a Szigeten játsszák búcsúkoncertjüket a mínusz egyedik napon. A nulladik napon Reggae-Ska Örömünnep várja a látogatókat.

Szerda

A fesztivált az amerikai Gwar együttes nyitja, majd a brit punk banda, a The Toy Dolls követi őket. A tavalyi sikerkoncert után idén ismét a Szigeten szervez nemzetközi ska-találkozót a Ska-P. A skandináv rock kedvelői sem panaszkodhatnak, hisz visszatérő vendégként a The Hives is fellép, mielőtt az egyik legnagyobb házibuli zenekar, a Madness birtokába venné a Nagyszínpadot a Sziget első napján.

Csütörtök

A második napon a többségében berlini tagokból álló K.I.Z. kezdi a bemelegítést, majd őket követi a Young Punx. Őket Johnny Rotten zenekara, a Public Image Ltd. követi, majd a tavaly életmű díjjal jutalmazott The Specials produkciója lesz hallható, látható. Az este fénypontját a már többszörös visszatérő Faithless jelenti.

Péntek

A napot az Európa szerte, ám hazánkban kevésbé ismert Lyapis Trubetskoy kezdi, akik számtalan díjat maguk mögött tudhatnak. Őket követi a világszerte hatalmas rajongótábornak örvendő Papa Roach fogja megmozgatni a tömegeket. Őket a német reggae művész, Gentleman követi. Az este egyik legtöbbek által imádott fellépője egy fiatal popcsillag, Mika lesz. A harmadik nap fő produkciójaként a kívánságlista egyik legnagyobb kedvencét, a Thirty Seconds To Mars-t is láthatják élőben a látogatók.

Szombat

Ha még mindig bírjuk szusszal, akkor megnézhetjük a Subsonica koncertjét, majd az őket követő The Cribset. A következő produkcióra érdemes összeszednie magát mindenkinek, hiszen a Nagyszínpad egyetlen magyar fellépőjeként a Tankcsapda igyekszik majd felrázni a hangulatot. Lukács Laciék nem kisebb nevet vezetnek fel, mint a legendás Iron Maiden-t.

Vasárnap

Az utolsó napra kilátogatók a Death Valley Screamers motorosaival kezdhetik majd a napot, majd őket a honfitárs Rada zenekar követi. A Danko Jones az idén májusban megjelent új lemezével érkezik hazánkba. Őket követi a kanadai Billy Talent, turnéjának budapesti állomására. A tavalyi év során több magazin által is az év albuma díjának tulajdonosaként érkezik a Kasabian eggyüttes. A Nagyszínpadon a fesztivált a Muse zenekar koncertje zárja majd.

 


Címkék: fesztivál | hírek | program | sziget

Share/Save/Bookmark