2018. December 11., Kedd

Buli / Fesztivál

Fesztiváldizájner kerestetik

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja Fesztivál 2010

Minden sablonos darab felejtős. Idén bárkiből lehet hivatalos Hegyalja Fashion megmondó. Akinek már ott van a fejében vagy a gépén minden idők legfrankóbb Hegy’-pólóterve, küldje bátran, a Hegyalja szervezői legyártják a legjobbat. A leendő fesztiváldivat-guruk április 30-ig küldhetik az ötleteiket. 

Címkék: fesztivál | hegyalja | tokaj

Bővebben...

Előhegyalja szombaton

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja Fesztivál 2010 Újabb súlyos indokok, amiért érdemes várni a Hegyalja Fesztivált: most először jön Magyarországra, egyenesen Wales-ből a csak külsőségeiben emo rockbanda, a Funeral for a Friend.

Bővebben...

SZIN 2010: RE:pohár az ökorandin

E-mailNyomtatásPDF

SZINA honi fesztiválpaletta első fenntartható fesztiválja, a nemzetközi The Greener Festival díjas Szegedi Ifjúsági Napok tavaly már letette a „zöld” fesztiválozás első mérföldkövét azzal, hogy – egyéb kezdeményezések közt - bevezette a fesztiválon a visszaváltható, azaz RE:poharat. Idén további zöld megoldásokra készül a SZIN, az ország legnagyobb ökorandija, augusztus 25 és 29 között.

Mitől fenntartható egy fesztivál? Hát nem feltétlenül attól, hogy a bevételek meghaladják a kiadásokat, hanem ha a rendezvény ökolábnyoma nem haladja meg a fenntarthatóság mértékét.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

Ákos idén Tokajba jön

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja Fesztivál 2010A londoni vonal erős lesz a nyár tokaji zenei fesztiválján: Roots Manuva és a Herbaliser mellett még a Groove Armada is a Hegyalja színpadait koptatja júliusban – a banda Magyarországon eloőzör élőben a tokaji feszten lép fel.

Címkék: ákos | epica | fesztivál | goldie | groove armada | hegyalja | neo | tokaj

Bővebben...

Négy év után ismét felvonul a Motörhead a tokaji feszten

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja Fesztivál 2010„Mi vagyunk a Motörhead és rock n’ roll-t játszunk.” – a banda szerény koncertnyitó-mondata idén a Hegyalja Fesztiválon hangzik majd el. 

Bővebben...

Közönségcsúcs a nyárzárón

E-mailNyomtatásPDF

SZINA tavalyinál 4 ezerrel többen, közel 62 ezren pörögtek a Tisza-parton, a legnagyobb nyárzáró bulin, a Szegedi Ifjúsági Napokon. A fesztivál közönsége már az egész fesztiválon re:pohárból sörözhetett, a környezetvédelmi miniszter átadta a Zöld Fesztivál díjat, mindenki boldogan fesztiválozott, a helyi önkormányzat jegyzője pedig elnémíttatta a zenét a zárónap éjszakáján. Soha ennyien nem buliztak az Újszegedi Partfürdőn a SZIN „újkori” története óta. A hazai fesztiválnyarat búcsúztató rendezvényen az ország minden pontjáról érkeztek látogatók, hogy kihasználják a sulikezdés előtti meleg napokat. És jól is érezték magukat: a SZINen végzett kutatás gyorsjelentése szerint a fesztiválozók 82%-a meg-, illetve teljesen meg volt elégedve a rendezvénnyel.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

Zöld fesztivál lett a SZIN

E-mailNyomtatásPDF

SZINImmár a Környezetvédelmi minisztérium „Zöld Fesztivál” minősítését is magáénak tudhatja a Szegedi Ifjúsági Napok, mely a hazai fesztiválok között elsőként tűzte zászlajára a fenntartható fejlődés, az ökotudatos életmód népszerűsítését.

A Szegedi Ifjúsági Napok, teljesítve a meghatározott környezetvédelmi kritériumokat idén elnyerte a Zöld Fesztivál címet, amelyet Szabó Imre miniszter adott át a fesztivál szervezőinek. A zöldfesztiválok rendezőinek 4 környezettudatos alapkövetelményt kötelező vállalnia, és ezen felül, legalább 4 szabadon választható kritériumot kell teljesítenie a választható 8-ból.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

Számos adat, SZINes programok

E-mailNyomtatásPDF

SZINMacy Gray, Guano Apes, Gabriella Cilmi, Woodstock életérzés, re:pohár, ökotudatosság, -1. nap. Csak pár ízelítő program-érdekesség az aug. 25 és 30 között megrendezésre kerülő Szegedi Ifjúsági Napok kínálatából. A legnagyobb nyárzáró zenei fesztivál előkészületei javában zajlanak az Újszegedi Partfürdőn, hogy a keddi 17 órai kapunyitásra a SZIN teljes „pompájában” fogadja a látogatókat. Ehhez sok ember összehangolt munkájára van szükség. Így…

Akik az építést végzik: 150 ember dolgozik azon, hogy a 15 programhelyszín (sátrak és színpadok) időre felépüljön. Feladatuk idén sem kicsi, hiszen 1500 m2 színpad és 3750 m2 sátor felállítását kell elvégezniük 3 nap alatt.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

Kék ég, zöld fű, szőke Tisza és SZIN-es programok

E-mailNyomtatásPDF

SZINAz augsztus 25-én, a Woodstock emléknappal indító Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) zárja az idei fesztiválnyarat. A színpadokon 220 fellépő – köztük Macy Gray, Gabriella Cilmi, a Guano Apes, a Russkaja és a !Deladap – és számos egyéb program várja a látogatókat a szegedi Tisza-part medencékkel tarkított partfürdőjén.

Kék ég, zöld fű, szőke Tisza és SZIN-es programok – ezt ígéri idén is a Szegedi Ifjúsági Napok, mely egyedi jelzők sokaságát tudja magáénak.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

GhettoBlaster, masszőr és virágok az öltözőbe

E-mailNyomtatásPDF

SZIN

Már javában készülnek a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői, hogy augusztus utolsó hétvégéjén, a fesztiválnyár nagy záróbuliját celebrálják. Ahhoz hogy minden klappoljon, a fellépő sztárok kívánságait is ki kell majd elégíteni. Erős női vonalat vonultat fel idén a Szegedi Ifjúsági Napok, hiszen fellép majd Macy Gray és Gabriella Cilmi is a legnagyobb nyárzáró fesztiválunkon. Egyikük úgy gondolta, hogy semmi extrát nem kér, csak jön és énekel, míg a másik azért jelzett náhány kívánságot. Így például rózsákkal szeretné telerakni öltözőjét, de emellett egy vanília illatú gyertyát is akar.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

Arcadom-fal a Szigeten

E-mailNyomtatásPDF

Sziget 2009Nagy sikere volt a Szigeten a Berlini Fal lebontásának emlékére felállított Arcadom-falnak. Az 50 méter hosszú 2 méter magas fal egyik oldalát, 6 magyar és 5 külföldi street-art művész festette ki. A külföldiek közt volt ukrán, cseh, szlovák és francia művész is,

Címkék: fesztivál | sziget

Bővebben...

98. oldal / 103