Buli / Fesztivál

Számos adat, SZINes programok

E-mailNyomtatásPDF

SZINMacy Gray, Guano Apes, Gabriella Cilmi, Woodstock életérzés, re:pohár, ökotudatosság, -1. nap. Csak pár ízelítő program-érdekesség az aug. 25 és 30 között megrendezésre kerülő Szegedi Ifjúsági Napok kínálatából. A legnagyobb nyárzáró zenei fesztivál előkészületei javában zajlanak az Újszegedi Partfürdőn, hogy a keddi 17 órai kapunyitásra a SZIN teljes „pompájában” fogadja a látogatókat. Ehhez sok ember összehangolt munkájára van szükség. Így…

Akik az építést végzik: 150 ember dolgozik azon, hogy a 15 programhelyszín (sátrak és színpadok) időre felépüljön. Feladatuk idén sem kicsi, hiszen 1500 m2 színpad és 3750 m2 sátor felállítását kell elvégezniük 3 nap alatt.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

Kék ég, zöld fű, szőke Tisza és SZIN-es programok

E-mailNyomtatásPDF

SZINAz augsztus 25-én, a Woodstock emléknappal indító Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) zárja az idei fesztiválnyarat. A színpadokon 220 fellépő – köztük Macy Gray, Gabriella Cilmi, a Guano Apes, a Russkaja és a !Deladap – és számos egyéb program várja a látogatókat a szegedi Tisza-part medencékkel tarkított partfürdőjén.

Kék ég, zöld fű, szőke Tisza és SZIN-es programok – ezt ígéri idén is a Szegedi Ifjúsági Napok, mely egyedi jelzők sokaságát tudja magáénak.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

GhettoBlaster, masszőr és virágok az öltözőbe

E-mailNyomtatásPDF

SZIN

Már javában készülnek a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői, hogy augusztus utolsó hétvégéjén, a fesztiválnyár nagy záróbuliját celebrálják. Ahhoz hogy minden klappoljon, a fellépő sztárok kívánságait is ki kell majd elégíteni. Erős női vonalat vonultat fel idén a Szegedi Ifjúsági Napok, hiszen fellép majd Macy Gray és Gabriella Cilmi is a legnagyobb nyárzáró fesztiválunkon. Egyikük úgy gondolta, hogy semmi extrát nem kér, csak jön és énekel, míg a másik azért jelzett náhány kívánságot. Így például rózsákkal szeretné telerakni öltözőjét, de emellett egy vanília illatú gyertyát is akar.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

Arcadom-fal a Szigeten

E-mailNyomtatásPDF

Sziget 2009Nagy sikere volt a Szigeten a Berlini Fal lebontásának emlékére felállított Arcadom-falnak. Az 50 méter hosszú 2 méter magas fal egyik oldalát, 6 magyar és 5 külföldi street-art művész festette ki. A külföldiek közt volt ukrán, cseh, szlovák és francia művész is,

Címkék: fesztivál | sziget

Bővebben...

Csúcsdudorgás a Szigeten

E-mailNyomtatásPDF

Sziget 2009Az öt fesztiválnap látogatóival számolva és a Tankcsapdára összegyűlt tömeggel együtt összesen 390 ezren voltak a Szigeten, ami 5 ezerrel írta felül a korábbi években többször is beállított rekordot. A Fátnómore napján 68 ezren dudorogtak a kultúrdiszkóban,

 

Címkék: fesztivál | sziget

Bővebben...

Nagyvonalú crossover a hazai independent zenében

E-mailNyomtatásPDF

Sziget 2009Szakcsi Lakatos Béla (billentyűs hangszerek), akit műfajában a világ egyik legnagyobb improvizáló zongorajátékosaként tartanak számon, a Jazzy Chanson Duóban itthon és külföldön már adott néhány sikeres koncertet Müller Péter Sziámival, a magyar független rockzenében több formációt (URH, Kontroll Csoport, Sziámi) fémjelző költő-énekessel.

Bővebben...

Majd kilopkodjuk a fellépő öltözőjéből

E-mailNyomtatásPDF

Sziget 2009Fatboy “Norman Cook” Slim óriási bulival készül a Szigetre. Olyan fénytechnikát kért, melynek nagy részét Németországból és Ausztriából kellett összeszedni. S a sztárokról kiderült az is, hogy bírják az édességet, a magyar sört és szeretik a friss virágot.

Címkék: fesztivál | sziget

Bővebben...

Boldog születésnapot Tankcsapda!

E-mailNyomtatásPDF

Öt évestől a hatvan fölöttiig minden korosztály képviseltette magát a Sziget mínusz egyedik napján a Tankcsapda 20. Szülinapi buliján. A Szigeten ezen a napon 50 ezren voltak.

A Sziget mínusz egyedik napjának estjére

 

Címkék: fesztivál | sziget

Bővebben...

Hétfőtől indul a buli!

E-mailNyomtatásPDF

Szerte a világból - összesen 41 országból - majd’ 200 külföldi fellépő érkezik az idei Szigetre, Elefántcsontparttól Ausztráliáig, Malitól Japánig, Szenegáltól Kubáig. És persze a hazai zenei élvonal, na meg a műfajok kavalkádja,

 

Címkék: fesztivál | sziget

Bővebben...

Re:pohár, sörkollektor, zöld rendőrség

E-mailNyomtatásPDF

SZINA fenntartható fesztiválozás honi népszerűsítésének élharcos fesztiválján, a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) idén már a sört - mint megannyi európai fesztiválon – visszaváltható, ún. Re:pohárból ihatják a fesztiválozók. De lesz ökoteregetés, zöld rendőrség, komposzt étkészlet, ökolábnyom mérés, fair trade kávézó, riksataxi is.

RE:POHÁR – már ismerős ez a fogalom a hazai fesztiválozók között, hisz tavaly a SZIN hozta be a köztudatba, akkor még egy vendéglátóban alkalmazva a fesztiválon. A visszaváltható pohár lényege, a környezet terhelésének csökkentése. Az, hogy szemben a hagyományos műanyag poharakkal, vagy akár a „komposztálható” poharakkal, nem keletkezik hulladék, hiszen a poharat visszaváltjuk, azt elmosva (mint akár az üvegpoharakat) újra felhasználjuk.

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

SZINnel zár a nyár

E-mailNyomtatásPDF

SZINAugusztus végén végleg lezáródik az idei fesztiválnyár, és a nagy záróesemény nem más, mint a szegedi Tisza-part medencékkel tarkított partfürdőjén rendezendő Szegedi Ifjúsági Napok. A színpadokon a hazai zenei élet krémje mellett ott lesz Macy Gray, Gabriella Cilmi, a Guano Apes, a Russkaja és – mások mellett – a !Deladap. A SZIN idén már 5 naposra bővült: a mínusz egyedik napon, azaz augusztus 25-én az idén 40 éves Woodstocknak állít emléket a fesztivál

Címkék: fesztivál | hírek | szin

Bővebben...

97. oldal / 101