Kezdődik a StarGarden!

E-mailNyomtatásPDF

Party

 Június első hétvégéjén a Népstadion Kertben a külföldi és a hazai zenei élet legendái adják egymásnak a mikorfont a Deep Purpletől az Omegáig. A sokszínű, műfajilag változatos és generációkat összetartó fesztivál második napjával egy időben a Magyar Televízió karitatív műsorában elárverezik ismert magyar és külföldi zenészek tárgyait,

a budapesti StarGarden pedig minden belépőjegy árából ezer forintot ajánl fel azokat segítve, akiknek a lakhatása veszélybe került a közelmúlt árvízei miatt. 

 

Az idén először megrendezésre kerülő fesztivál szinte minden műfajban világszínvonalú produkciókkal várja az érdeklődőket a Népstadion Kertjébe. A keményzenei megfejtések iránt fogékony fesztiválozókat a világ leghangosabb hard rock zenekarának számító Deep Purple és a világ zenei arculatát a hatvanas években a rock'n'roll képére formáló British Invasion korszak legismertebb zenekara, az Eric Burdon & The Animals keríti majd hatalmába a StarGarden Nagyszínpadán. A Legendák Fesztiválján fellép még többek között a magyar rocktörténelem legsikeresebb zenekara, az Omega, a Frenreisz Károly vezette Skorpió, a nyolcvanas évek legnépszerűbb rock zenekara, a Bikini, Nagy Feró Beatricéje és a Karthago is. Ákos ezúttal egy nagyszabású rock koncerttel készül megmozgatni híveit, a KFT az alternatív rock zene világát képviseli majd a fesztiválon, a Korál pedig a StarGarden szabadtéri Nagyszínpadán lép majd fel.

A Legendák Fesztiváljának programja nemcsak rock fronton erős. A blues műfaja olyan kimagasló hazai előadókkal és népszerű zenekarokkal képviselteti magát, mint Hobo, Deák Bill Gyula vagy a Takáts Tamás Dirty Blues Band, de a StarGarden második napján a szabadtéri Nagyszínpadon lép fel a brit blues atyja, John Mayall is.

Világzenei vonalon a negyven éves múltra visszatekintő afro-pop zenekar, az Osibisa színesíti a StarGarden amúgy is sokszínű programját, melyben még fúziós jazz bandák is helyet kaptak. Itt lesz a több mint harminc éve változatlan felállásban zenélő izlandi Mezzoforte, valamint a Blood Sweat & Tears fúziós jazz kollektívája is, amely a világhírű nyugati zenekarok közül elsőként jutott el a Vassfüggönyön túlra a hetvenes években. A funky zene szerelmeseit a műfaj leghíresebb és legsikeresebb zenekara, a világhírű Kool and the Gang veszi majd le a lábáról a fesztivál zárónapi programjának utolsó nagyszínpados produkciójaként.

A műfajilag rendkívűl sokszínű fesztivál minden belépjegy árából ezer forintot ajánl fel azokat segítve, akiknek az otthona veszélybe került a közelmúlt árvízei miatt, a Magyar Televízió szombati, 20:40-kor kezdődő karitatív műsorában pedig ismert magyar és külföldi zenészek tárgyait árverezik el, hogy az így befolyt összegekből is segítsék a természeti katasztrófa áldozatait.


Címkék: fesztivál | stargarden

Share/Save/Bookmark