Hegyaljás hangháború a Subscribe vezényletével

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja Fesztivál 2010Gitárropogással, éles rifftöltetekkel és dobdübörgéssel robban bele a május egybe a Battle of Universities tehetségkutató döntős különítménye.

 A Dürer Kertben a feltörekvő zenekarok végső ütközete után a Subscribe zúz a fesztiválszezon előtti utolsó budapesti klubkoncertjén, hogy a júliusi Hegyaljáig se felejtsétek el, milyen is az igazán ütős zene.

Az egyetemi tehetségkutató sorozat kilenc, fináléba jutott bandája hosszú utat tett meg a végső összecsapásig. De szombaton, a Subscribe nyárindító őrülete előtt minden eldől.
Az első jutalma előzenekari státusz egy Subscribe bulin, ami minden modern metál együttes álma. A Hegyaljával egyidős együttes nemrég zárta 18 állomásos kislemez-bemutató turnéját, a Dürer Kerti zúzás után pedig indítja a 30 nagyszínpados fellépést és a fesztiválszezont. A jazz, magyar népzenei, funky, reggae elemeket keményebb metal/hc témákkal gond nélkül vegyítő hatfős csapat új előzenekara a Subscribe nyomdokai lépve egyszer talán modern metal kultikus csapata, a svéd Meshuggah következő magyar előzenekarává is kinőheti magát. Addig azonban a kilenc döntős a Subscirbe-bal és a hegyaljásokkal együtt már most készülhet az idei tokaji Meshuggah koncertre.
A Battle of Universities első helyezettjének persze a Subscribe-előzenekari státuszon kívül kedvezményes stúdióidő és ingyenes menedzselés is jár. Ezért a csomagért a közönség mellett a szakmai zsűrit kell levenniük a lábukról a zenészeknek. A Blind Myself-es Zahorán Csaba és a Fish!-es Binges Zsolt előtt érdemes lesz mindenkinek felkötnie a gatyáját, és erősen kapaszkodnia a hangszereibe.
Bár mindegyik csapat ott van a szeren, az erősítés tutira jól jön nekik, úgyhogy gyertek el és támogassátok őket elsöprő tapsviharral, és azzal, hogy a Ti részeteket hozzáteszitek a bulihoz.

A sorrend:

17.00-19.30-ig az Aeternum, a Pygmalion, az X-Punkhairs és az Indeed játszik,
19.30-21.30-ig a The Smash, az alterDistrict és a Patent uralja a színpadot,
21.30-22.30-ig az Angel's Revenge és a Crime and Hole tolja.
22.30-tól a Subscribe vezeti a metáltankot, és kemény dallamokkal sorozza meg a közönséget.


Címkék: dürer kert | fesztivál | hegyalja | tokaj

Share/Save/Bookmark