Hegyalja 2011

Eljöttek a várva várt napok: július 13-17. Mindenki tudja, hogy ekkor, ha jó hangulatot, borokat, vízpartot, külföldi és hazai fellépőket, zenéket akar az ember, akkor Kelet- Magyarország felé kell venni az irányt. Rakamaz-Tokaj területén ismét megtalálható volt a Hegy’ ,,feeling”. Az időjárás is velünk volt ebben a pár napban, de a negyven fokos hőséget könnyebb volt elviselni ilyen környezetben. 

Több mint 200 fellépő gondoskodott arról, hogy a fiatalok az idén is jól szórakozzanak a Hegyen. Volt itt minden, ami csak lehetett, többek között sportprogramok, csónaktúrák, beszélgetések, stand-uposok, hazai és külföldi muzsikusok. 

Már a kapunyitáskor 15 ezren voltunk, persze nem véletlenül, hiszen a Hegy’ Nagyszínpadán Scooter lépett elénk, ez pedig nemcsak a techno kedvelőket mozgatta meg, hanem más fajta zene hódolóit is.  Szerdán lépett a közönség elé az ausztrál hard rock banda az Airbourne, aki pedig az utóbbi évek meghatározó rockzenéjére vágyott annak itt volt a helye. Magyarországon először a Hegyen lépett fel az epikus folk-metál megteremtője, a finn Amorphis is, akik a vadonatúj albumukat mutatták be.  Tehát már a kezdőnapon megkaptuk az alapokat és ettől csak a következő napokban felfelé tartott az ív. 

Ellátogatott hazánkba és fergeteges koncertet adott az atlantai csapat a Mastodon, akik mind zeneileg és látványilag is egyaránt felejthetetlent alkottak. A californiai Slayer is betért hozzánk, akik csak a Hegy kedvéért négy új számot is hoztak. A német metalcore zenészek, a Heaven Shall Burn zúzós hangsúlyt adott kritikus, szociális tartalmú mondandójuknak.  A Malátabárba érkezett The Clinic, a fuvolás, beatbox, a flutebox műfaj megteremtője Nathan Flutebox Lee, de ide hozta a legújabb nuskuul D&BV-t John B is. 

Jelen voltak a magyar zenekarok is, többek között a Belga, Depresszió, Edda Művek, Beatrice, Belmondo, Vad Fruttik, Kiscsillag, Heaven Strret Seven, Kowalsky meg a Vega, Depresszió, PASO, 30Y, Magashegyi Underground, Irei Maffia, Magna Cum Laude, akik nagyon jó hangulatot teremtettek.

A bejárat előtt MR2 Furmint Klub színpad került felállításra, körbe véve hangulatos bódékkal ahol italokat lehetett kóstolgatni. Itt pedig a zenéről többek között a Csík zenekartól kezdve egészen a Folkfusion Banden keresztül sokan gondoskodtak.

A fesztivál 2009-ben megkapta a Zöld Fesztivál címet és ehhez idén is hűek maradtak, ugyanis 2011-ben ismét kevésbé terhelte a szemét a környezetet illetve a településeket. 

A 2011-es évben se volt hiány tehát fellépőkben, vicces stand-uposokban, borokban, vízben és jó hangulatban.  Olyan csapatokat állított a Hegy a színpadra, hogy minden stílus kedvelői megtalálhatták a maguk szórakozását. Kíváncsian várjuk a 2012-es felhozatalt, addig is vágyakozva gondolunk vissza a nyárra, a dübörgő zenékre, a Tiszára, a finom borokra és a kellemes hangulatra.