Fishing on Orfű 2011

A pénteki napot a a sok slágert hozó Heaven Street Seven koncertjével kezdtük. A rossz idő ellenére szépen megtelt a a domboldal és az első sorokban tombólok adtak is az érzésnek. Egy könnyed vacsora után hallgattunk néhány számot a Quimbytől majd siettünk az A38 színpadhoz. Talán a következő csapatot senkinek sem kell bemutatni, hiszen egy fogalommá váltak. Belga. A közönség soraiban mindenki üvöltötte a (nem túl bonyolult) szövegeket és tombolt miközben Bauxit egy trambulinon ugrált.

A Jäger sátorban DJ Jutasi játszotta a talp alá valót aki azok kevesek táborába tartozik aki régi Magyar zenékből készít drum and bass remixeket. Többek közt szerencsére játszotta is őket. Sajnos az időjárás nem kedvezett ezen az estén sem a campingbe látogatóknak, Jutasi setje alatt el is eredt az eső úgyhogy a Tesco-s sátrak minőségét tekintve nem vállaltuk az ottalvást.

Elérkeztünk az utolsó, szombati naphoz. A fesztivál buszon gondosan kiterveltük a mai programot is.Amikorra odaértünk a 2. Nagyszínpadon éppen a Velőrózsák játszottak.  A srácok kitettek magukért, viszont a korai időpont miatt (és a viszonylag kevés elfogyasztott sör miatt) elég áldogálósra sikerült a koncert.  Következő állomás a Fish!  volt akiket azt hiszem senkinek nem kell bemutatni…

Ez már csak abból is látszott, hogy már koncert kezdetekor is jó ¾-ig volt a sátor és az emberek leginkább csak jöttek és nem mentek. Zúzós zenéjükkel és Senior Hal hangulat korbácsolásával mindenkinek megalapozták az esétéjét. A Fish! után egy kis Francia punk-al próbáltuk emelni az este hangulatát. Ebben a Washington Dead Cats segített nekünk. Most, hogy besötétedett és mindenki megitta a megfelelő mennyiséget, már a második nagyszínpad előtt is megkezdődött a darálás. A francia bandát félbeszakítva visszamentünk a focipályán felállított sároba, ahol már javában zenélt az Erik Sumo Band.

Hozzátenném, hogy az egykori Amorf Ördögös Tövisházi Ambrus az egyik kedvenc Magyar zeneszerző-billentyűs-énekesem. A populáris, néhol melankólikus máshol pedig pörgős zenéjük jó alapot adott a PASO-nak akik egy kis bemelegítés után bele is vágtak a SKA-ba. Ök azok, akik olyan pörgős koncertet adnak, hogy még ha fizetnének is a közönségnek, akkor sem tudnának egyhelyben ülni. A koncert után útnak indultunk vacsorát “vadászni” majd némi iszogatás után betértünk a Jäger sátorba ahol DJ Superman játszott aki a folkos breakbreat-tel és a popular drum and bassel teletűzdelt settjével azt hiszem sokunknak méltó mód zárta a fesztivált.