Fesztiváldizájner kerestetik

E-mailNyomtatásPDF

Hegyalja Fesztivál 2010

Minden sablonos darab felejtős. Idén bárkiből lehet hivatalos Hegyalja Fashion megmondó. Akinek már ott van a fejében vagy a gépén minden idők legfrankóbb Hegy’-pólóterve, küldje bátran, a Hegyalja szervezői legyártják a legjobbat. A leendő fesztiváldivat-guruk április 30-ig küldhetik az ötleteiket. 

A három legtöbb szavazatot kapott terv lesz a nyerő. A tervezők 2 fős VIP bérletükkel a Hegyalja VIP-teraszról nézhetik végig, hogyan lesz a rajzukból Hegy’feszt-divat, menő pólóra nyomva. Ha a kép már ott motoszkál, de még nem öltött formát, a finisben Gróf Balázs, a profi Hegy’dizájner tavalyi terveiből minden leendő fesztiváldizájner ihletet meríthet. Érdemes Balázsra hallgatni, hiszen a bírálatban is részt vesz majd.
„A 2009-es grafikák közül az egyik három képkockából állt. Az elsőn egy hegység látszott, amely a fesztivál nevére és földrajzi helyzetére utalt. A következő kockán első ránézésre ugyanezeket a hegyvonulatokat láttuk, más színben. Ha azonban a harmadik kocka is képbe került, kiderült, hogy a két domborulat nem is annyira hegység, mint inkább két női mell, amelyek egy meztelen női altestben végződnek” – mesélte a tervező. Gróf Balázs szerint a tervezés egyik lehetséges útja egy hasonlóan meglepő grafikai csavar, egy jól eltalált képi geg lehet.
A másik út pedig, amire Balázs további két tavalyi tervét építette, a karikírozás. „Ezeken a mintákon gitározó figurák szerepeltek, amelyeknél a külsődleges jegyek, például a hajviselet ráerősítésére (tépett haj) vagy éppen ellenpontozására (lenyalt haj) építettem. Az összekuszálódott végtagokkal pedig kedvesen karikírozva ábrázoltam a Hegyaljára jellemző féktelen fesztiválhangulatot.”
Azok tervezők, akik ebben az évben Gróf Balázs nyomdokai lépnénének, április 30-ig szállhatnak versenybe, hogy dizájnerkarrierjük az idei Hegyaljával együtt induljon. Az alapanyagot a Fundango biztosítja.


DIVATDIKTÁTORRÁ VÁLNI ILYEN EGYSZERŰ:

 

  1. Töltsd le a pólóalapot a Hegy’ weboldalról (www.hegyaljafesztival.hu).
  2. Izzítsd az egeredet, a rajztábládat, szkenneredet, Hegy’ezd a ceruzádat!
  3. Figyelj arra, hogy a terv fekete és fehér alapon is jól mutasson, és ne tervezz kifutóra!
  4. Színátmenet jöhet, vektoros grafika nem feltétel.
  5. Küldd a munkád a [email protected] e-mail címre április 30-ig.
  6. Mozgósítsd minden ismerősöd, hogy a pólótervek közül szavazzon a tiédre a Hegyalja weboldalán. (A szavazás május 1-től május 15-ig tart.)
  7. A nyertes Hegy’dizájnerek munkáit a Hegyalja weboldalon az online és a fesztivál ideje alatt a helyszíni a Hegy’butikban találod.

Egy pólótervező extrán örülhet: a Fundango különdíjasa 100.000 Ft értékben válogathat a legjobb cuccok közt a Westendben található Fundango márkaboltban.


Címkék: fesztivál | hegyalja | tokaj

Share/Save/Bookmark