Versenyezzen online Besenyei Péter gépével

A Red Bull Air Race játék legújabb verziójában a világ leggyorsabb motorsport versenyének rajongói többfordulós bajnokságban tehetik próbára képességeiket, és elnyerhetik a virtuális Red Bull Air Race világbajnoki címet is.

Az okostelefonokra készült, népszerű Red Bull Air Race – The Game legújabb, 2015-ös verziójában immár egy virtuális Red Bull Air Race Világbajnokság sorozat is szerepel a valóságban zajló rendezvénysorozat mintájára. A virtuális bajnokság méltó lezárásaként az egyes versenyek győztesei Las Vegasba szóló meghívót nyernek, ahol összemérhetik erejüket egymással az első virtuális Red Bull Air Race világbajnoki címért, valamint különleges vendégként élőben megnézhetik a 2015. évi versenysorozat záróversenyét. A virtuális világbajnoki cím győztesének járó díjat a valódi Red Bull Air Race világbajnok adja át. A díj részeként a győztes (utasként) kipróbálhat egy igazi, kétüléses Air Race repülőt, és a saját bőrén érezheti, milyen gyorsulási erők hatnak az igazi pilótákra.

„A Red Bull Air Race – The Game iszonyú jó” – mondta az amerikai Kirby Chambliss, a 2006-os Red Bull Air Race világbajnok. „A grafika és az irányíthatóság nagyon élethű. Olyan, mintha tényleg egy igazi Red Bull Air Race gépet vezetne az ember.” Az amerikai Chambliss mellett három másik pilóta, a kanadai Pete McLeod, az ausztrál Matt Hall és az osztrák Hannes Arch kapott lehetőséget a játék előzetes kipróbálására, amely azonnal magával ragadta őket, különösen az, hogy az alkalmazás a valódi pályákat részletesen tartalmazza. Az új játéknak köszönhetően a versenyzők virtuálisan megismerkedhettek a május 16-17-én Japánban (Chiba) tartandó futam új pályájával is. „Imádom ezt a játékot” – mondta McLeod, aki a többiekhez hasonlóan a 2015-ös versenysorozat többi pályájába is belekukkantott. „A verseny pontosan olyan, mint amikor a valóságban versenyzünk például a Round of 14 vagy a Round of 8 esetén. Nagyon klassz, hogy ízlés szerint testre szabhatod a saját gépedet.”

Ez is az új verzió egyik újdonsága – az Airplane Shop. A játékosok kiválaszthatják és megvehetik saját repülőjüket 4 különböző osztályba tartozó 16 féle gép közül. Az okostelefonokra készült játék – számos új funkcióval, a nemzetközi bajnoksággal és fenomenális fődíjakkal – ingyen letölthető az iOS és az Android operációs rendszerre. A játékosok a 2015-ös világbajnoki versenysorozat mind a nyolc pályáján kipróbálhatják vezetési tudásukat. Összesen több mint 140 eseményen lehet részt venni és gyakorolni, Exhibition, Challenger, Master és Super versenyosztályban. Mivel az összes versenyző karaktere szerepel a játékban, akár Besenyei Péter bőrébe is belebújhatunk és az ő gépével is repülhetünk.

„A játék lehetővé teszi a rajongók számára, hogy virtuálisan részt vegyenek a világ leggyorsabb motorsport versenysorozatában, igazán valósághű környezetben” – mondta Hall, az Ausztrál Királyi Légierő (RAAF) korábbi vadászpilótája, aki mindig igyekszik új módokon javítani felkészültségét. „A versenyzés és a repülés szerelmesei imádni fogják.” Arch, aki 2008-ben elnyerte a Red Bull Air Race világbajnoki címét, az új funkciókról is elismerően nyilatkozott. „Valódi Red Bull Air Race pilótaként játszani olyan pályákon, ahol tényleg repülni szoktunk, nagyon klassz dolog” – mondta Arch. „Gyors, igazi versenyhangulatot áraszt, és a játékosok megtapasztalhatják, milyen érzés az alacsony pályán elhelyezett pilonok között navigálni.”

Hasonlóan a Red Bull Air Race Világbajnokság menetéhez, a játékban is először gyakorlásra kerül sor a szlovéniai táborban (pilot camp), ahol a versenyzőket felkészítik a versenyre és megtanulják a gépek irányítását. A játékban a korábbi Career és Global Tournament módok továbbra is elérhetőek lesznek. Minden pálya nagyon hasonlít a valódi helyszínek pályáira. Azok, akik a párharcot is kipróbálnák, a Global Tournament módban tehetik meg, ahol más játékosokkal kell összemérniük tudásukat.

A Red Bull Air Race – The Game alkalmazás ingyen letölthető (játékon belüli vásárlási lehetőségekkel) az App Store-ból és a Google Play áruházból német, angol, olasz, spanyol, francia, brazíliai portugál, japán, kínai, koreai és orosz nyelven. www.redbullairrace.com.

A játék bemutató videója az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=Q5Hdjfs79Gc