Rovio Account: végre mindenhol ugyanott tarthatsz az Angry Birdsben

Angry Birds

A mobilos játékok egyik legidegesítőbb tulajdonsága, hogy nincs szinkronizálás a különböző eszközök - vagy akár platformok - között. Az Electronic Arts erre már készített valami félkész felhő alapú megoldást a Real Racing harmadik részében, valamint a Google is kiadott egy API-t, ami pontosan erre jó - ugyanakkor nem cross-platform. A Rovio azonban áthidalta a problémát, ha minden igaz.

A nemes egyszerűséggel Rovio Account-nak keresztelt dolog a tegnapi nap során mindenki számára elérhetővé vált. A regisztráció után lehetőség nyílik az adott játékállás mentésére, szinkronizálására, majd egy másik eszközön bejelentkezve ugyanonnan lehet folytatni a mókázást, ahol az előzőn abbahagyta az ember. Az account létrehozásához el kell indítani a játékot, majd megnyomni az Account gombot.

A dolognak azonban van egy kis hátulütője: jelenleg csak az eredeti Angry Birds és a The Croods esetén működik - de mondjuk ez is több, mint a semmi. Elméletben cross-platformnak kéne lennie a dolognak, de erről nem igazán nyilatkoztak a cég munkatársai.