Öntsünk tisztva vizet abba a Mass Effect 3 DLC pohárba

Mass Effect 3

Mint minden mai játékhoz, természetesen a Mass Effect 3-hoz is lesz legalább egy DLC. A From Ashes ingyenesen klesz letölthető azoknak, akik előrendelték az N7 Collector's Edition-t, mindenki másnak pedig 10 jó amerikai dollárt kell majd kicsengetnie (természetesen a defektes Origin-ben, de erről majd később). De ez még mindig a kevésbé vicces dolog, a poén akkor jött, amikor a cég egy képviselője elárulta, hogy a DLC amúgy rajta van a lemezen. És mindezt egy kis hekkeléssel elő is lehetne hozni.

El tudom képzelni a pánikot, ami a HQ-ban zajlott. Amellett, hogy a drága munkatársnak már vitték a felmondó levelét.

De a PR gépezet olajozottan működik, így hamarosan előálltak egy nyilatkozattal:

"A From Ashes egy 600MB+ letölthető kiegészítő, melyben olyan új tartalmak vannak, mint az Eden Prime-i küldetés, új párbeszéd lehetőségek, Javik-kal való beszélgetés lehetősége, új videók, és új megjelenés a csapat tagjainak. Ezek a fő játék utolsó fázisában készültek, és nincsenek rajta a lemezen. Ahhoz azonban, hogy a DLC megfelelően működjön, bizonyos elemeket bele kellett integrálnunk az alap játékba. Hasonló történt, mint Zaeed és Kasumi esetében a második résznél."

Szóval mindenkit el kell keserítsek, de nincs lehetőség egy-két kapcsoló átállításával bepotyázni a kiegészítőt. Meg kell venni, és persze imádkozni, hogy gond nélkül települ.