Még karácsony előtt jön az EA ajándéka

Dead Space 2

A borzongás szerelmesei már öt héttel a játék hivatalos megjelenése előtt átélhetik Isaac Clarke fedélzeti mérnök vérfagylaló kalandjait: az Electronic Arts Inc. stúdiójaként működő Visceral Games ma bejelentette a nagy sikerű akció-horrorjáték, a Dead Space 2 demóverzióját. A világszerte december 21-én megjelenő demó játékosai megismerhetik a Church of Unitology titkait, és segíthetnek Isaacnek visszaverni a nekromorf inváziót a Sprawl űrállomáson zajló kegyetlen, véres ütközetek során.

A 2011 januárjában megjelenő Dead Space 2, amely az E3 kiállításon elnyerte a GameSpot „Legjobb Xbox 360 játék” díját, várhatóan 2011 első nagy sikerjátéka lesz.

A Dead Space 2 demóban a játékosok Isaac Clarke mérnök bőrébe bújva idegborzoló utazásra indulhatnak a Unitology templomának zegzugos folyosóin, ahol a biztonság kezdeti illúziója mögül csakhamar előbukkan a rémisztő, halálos valóság, miközben a nekromorfok elözönlik a Sprawl űrállomást. Hősünknek számos új fegyver áll rendelkezésére a nekromorfok elleni küzdelem során, beleértve a vadonatúj szigonyvetőt (javelin gun), a frissített sztázisújratöltő mechanikát és továbbfejlesztett telekinetikus képességeket. A játékosok emellett kipróbálhatják a kísérleti védőruha-prototípust, amely a beépített fúvókáinak köszönhetően 360 fokos irányíthatóságot tesz lehetővé súlytalanság esetén.

„Az ünnepek alatt a kikapcsolódásé és szórakozásé a főszerep, és mi alig várjuk, hogy az akció- és horrorműfaj rajongóinak betekintést engedhessünk a Dead Space 2 torokszorító izgalmakban bővelkedő univerzumába” – nyilatkozta Steve Papoutsis, a Dead Space sorozat ügyvezető producere. „Azáltal, hogy a megjelenés előtt öt héttel hozzáférhetővé tesszük a játék demóját, a játékosok nem csupán újra felvehetik Isaac Clarke történetének fonalát, de egyben ízelítőt kapnak a játék lebilincselő, megdöbbenő fordulataiból. Egyet megígérhetek: őrült jó lesz!”

A Dead Space 2 még több akcióval, vérfagyasztó pillanattal és zsigeri rettegéssel várja a horrorműfaj rajongóit. A játék hőse, a Szaturnusz egyik holdjához lehorgonyzott hatalmas űrvárosban feleszmélő Isaac Clarke egy újabb elsöprő erejű, pusztító nekromorf invázió kellős közepén találja magát. Az élőhalott szörnyek hajmeresztő sikolyai és visszhangzó zajok kísértetieslüktetése közepette Isaac útitervet készít a Sprawl labirintusán keresztül… A Dead Space 2 lélegzetelállító akcióhorror játékélményt ígér, amely új szintre emeli a játékosra nehezedő nyomást és a mélyűr rettenetét.