Látogass el Asgardra kedvenc Bosszúállódként! [INTERJÚ]

Marvel Heroes

A héten került a mozikba a Thor: Sötét világ, amellyel párhuzamosan a Marvel Heroes történetének eddigi legjelentősebb frissítésén esett át. A Game Update 2.0 új történetekkel és küldetésekkel várja a játékosokat, ezúttal Thor bolygórjára, Asgardra kalauzolva minket. Az új tartalmakról, a játék kapcsolatáról a filmekkel és a sorozattal kapcsolatban Jeff Donais-t, a fejlesztésért felelős Gazillion kreatív igazgatóját kérdeztük.

PC Pult: A Marvel az elmúlt években komoly rajongótáborra tett szert a filmek világában. Ez segíti valamilyen módon a játék népszerűségét?

Jeff Donais: Természetesen! Nagyon jó dolog, hogy a Marvellal közösen dolgozunk és igyekszünk a lehető legjobban kihasználni a filmek népszerűségét. Nem véletlen, hogy a Game Update 2.0 teljesen új asgardi tartalmat és történetet mutat be.

Ennek a sikernek köszönhetően olyan karaktereket is bemutatnak majd a filmvásznon, akik kevésbé ismertek a nagyközönség számára a Guardians of the Galaxy című filmen keresztül. A játékban is elérhetőek ilyen kevésbé ismert hősök?

JD: A Marvel bíztatott minket, hogy tegyük bele a játékba Rocket Raccoon-t, aki már a kezdetek óta szerepel a választható karakterek között. Volt pár játékosunk, aki nem értette, hogy mit is keres a játékban, de mára mindenkinek teljesen világossá vált!

Hogyan illeszkedik a játék története a filmek és az új sorozat világába? Vannak crossoverek vagy közös szálak?

JD: A játék sztoriját a saját világában kell vizsgálni, általánosságban véve nincs különösebb kapcsolatuk a filmek vagy a sorozat világával. De igyekszünk kapcsolatot teremteni ezekkel, mint például a Game Update 2.0-val bemutatásra kerülő tartalom, ami kifejezetten Asgardra koncentrál. Ezzel együtt pedig biztosra vehetitek, hogy Hulk mindenhol zúzni fog, ahol csak megjelenik.

Ahogy látom számos “meta-human” karakter és földönkívüli hős érhető el a játékon belül. Mi a helyzet a “hagyományos” emberekkel, mint például Hawkeye vagy Black Widow?

JD: Hawkeye és Black Widow egyaránt elérhetőek, de vannak még olyan normal emberi hőseink is, mint például a Punisher.

Vannak olyan hősök, amelyek exkluzívak a játék számára?

JD: Nem, az összes hősünk a Marvel képregényekből származik, akiket jól ismernek a rajongók.

Tervezitek olyan hősök bemutatását, akik nem szerepelnek a képregényekben?

JD: Csak olyan hősöket használunk, akik a képregényekben is felbukkannak, de olyan sokan vannak, hogy egy darabig biztos nem fogunk kifogyni belőlük.

Milyen új tárgyakat, hősöket mutattok be a frissítéssel?

JD: Különböző legendás tárgyak, mint például a Cask of Ancient Winters, Odin’s Spear, The Ultimate Nullifier, The Cosmic Control Rod vagy Excalibur mind megszerezhetőek lesznek, ráadásul a játékosok fejlődésével együtt ezek ereje folyamatosan nőni fog.

Az új játékosok hogy vehetik fel a harcot a veteránokkal szemben?

JD: A PvP módok kivételével az új és veteran játékosok csapatokba verődve indulhatnak csatába a küldetések során.

A hivatalos Marvel jelmezeken kívül lesznek egyéb lehetőségek a külső alakítására?

JD: Jelenleg a testreszabhatóság elsősorban a jelmezekre és egyenruhákra terjed ki, de vannak különböző olyan elemek, amik különböző apró külső jegyeket kölcsönöznek a játékosnak. Valamint ott vannak még az állatok is.

Lesz lehetőség oylan képességek megszerzésére, amik normal esetben nem szerepelnek egy karakter repertoárjában de elméletben használható lenne az adott hős számára? Olyasmire gondolok, mint például Iron Man JARVIS segítségével akár képes lenne íjat is használni.

JD: Bár ez lehetséges lenne, próbálunk olyan szupererőknél maradni, melyek az adott hőshöz kapcsolódnak. Azt az érzést akarjuk elérhetővé tenni, ami az adott hősre jellemző, így például Pókember a hálójának köszönhetően nem cask közelharci, de távolsági támadásokkal is rendelkezik.

Kik lesznek a főgonoszok?

JD: A játékban számos főgonosz található, mint például Dr. Doom és Venom.

Milyen lehetőségek vannak azok számára, akik elérték a történet végét? Vannak további mellékküldetések vagy lehetőségek a további fejlődésre?

JD: Rengeteg ilyen lehetőség áll a játékosok rendelkezésére. A sztori mód két további nehézségi szinten is elérhető, valamint vannak Legendary Questek is és további játékmódok is, mint például a Midtown Manhattan Patrol vagy az X-Defense. További hősöket is lehet szerezni az ellenségek által eldobott Eternity Splinterek segítségével.