Kiképzés szeptemberben, bevetés októberben - nyílt lesz a Battlefield 3 béta

Battlefield 3

Szeptember 11-én érkezik a DICE által fejlesztett, Frostbite 2 motorral felszerelt Battlefield 3 béta tesztje, az éles bevetés pedig október 25-én veszi kezdetét - derült ki az Electronic Arts konferenciáján. A videó a grafikus motor bámulatos képességeit mutatja be különböző helyzetekben, és meg kell hagyni, több, mint lenyűgöző.

A kaotikus tank ütközetek, a hatalmas területek, valamint a gyakorlatilag teljesen porig rombolható városok gyakorlatilag tényleg a játékos otthonába költöztetik a háborút - és a videót elnézve ezt igen realisztikus hatásokkal teszik.

A Battlefield 3 az úgynevezett BattleLog rendszerrel is fel lesz szerelve, mely teljesen ingyenes, és lehetőséget ad a játékosok számára, hogy csapatba verődhessenek ismerőseikkel, barátaikkal, beszélgethessenek, nyomon követhessék egymás statisztikáit, valamint megtervezhessék saját dögcédulájukat.

A két héttel a Call of Duty: Modern Warfare 3 előtt megjelenő játékból természetesen lesz speciális kiadás is, mely tartalmazni fogja a Back to Karkand kiegészítőt, mely frissített Battlefield 2 multiplayer mapokat tartalmaz.

Azok, akik a béta időszakban szeretnének már játszani, csak akkor tehetik meg, ha korábban beszerezték a stúdió másik játékának, a Medal of Honor-nak a limitált kiadását - bár ennek ellent mondani látszik, hogy a DICE képviselője szerint a béta nyílt lesz. Egyelőre azonban nem árulta el, hogyan lehet jelentkezni.