Karácsonyi Cut The Rope HD akcó

Cut The Rope

Az Experiments után a Cut The Rope eredeti HD változata is megkapta az 1 dolláros Play Store akciót. A játékban az Om Nom nevű, nos, zöld valamit kell cukorkával etetnünk egészen addig, amíg nem kap diabéteszt. Najó, talán ilyen messzire nem kell majd elmennünk, de a játék jelenleg több, mint 300 fejtörő pályát kínál. A továbbiakban a bemutatást Deni végzi, lévén az egyik kedvencéről van szó.

 

Ahogy a bemutatkozó cikkemben is írtam, a pályák különféle dobozokra vannak osztva, minden doboz 25 pályát rejt és minden doboz tartogat valami újdonságot, hogy semmiképpen se unatkozhassunk. A játék lényege, hogy a kötélen lógó édességeket úgy vágjuk le, hogy az valamilyen úton-módon Om Nom szájába kerüljön. Minden pályán 3 db cukorkát kell Om Nomhoz juttatnunk, minden célt ért finomságért 1000 pont jár és minél rövidebb idő alatt teljesítjük az adott pályát, annál több bónusz pont jár érte.

Ha csak egy vagy kettő cukor jut el Om Nomhoz, akkor sincsen baj, de lényegesen kevesebb pontot fogunk kapni az elvesztegetett finomságok miatt. Lehetőség van egy-egy pálya kihagyására is, ha nem sikerülne megbírkóznunk valamelyik feladattal. A következő dobozt viszont csak akkor nyithatjuk fel, ha bizonyos számú cukorkát már megszereztünk, emiatt minden újabb doboz kinyitása egyre nagyobb és nagyobb feladatnak ígérkezik majd.

Dizájn tekintetében alkotta talán a legnagyobbat a csapat, teljesen magával ragadó a grafika. Om Nom szörny mivolta még a legkisebbeket sem rémisztheti el egy kis játéktól, eszméletlen jól eltalált karakterről van szó, ami nem sokára akár a szobánkba is költözhet egy plüss figura formájában (amerikai oldalon lehet előrendelni, de Magyarországra is szállítanak). A különböző objektumok nagyon jól elkülönülnek egymástól, így egyáltalán nem fárasztja a szemünket az édességekre való koncentrálás, maximum megéhezünk tőle. A háttért sem hanyagolták el, nagyon kellemes atmoszféra lengi körül az egészet.

A teljes bemutató a Samsung Mob!lers blogon olvasható.