Hivatalos: Kinect támogatást kap a Mass Effect 3!

Mass Effect 3

A 2011-es E3 első napja a Microsoft konferenciájával kezdődött, ahol megjelent a BioWare alapítója és vezetője, Dr. Ray Muzyka is, aki bemutatta a Mass Effect 3-ban a Kinect által élvezhető előnyöket: a harcok során a játékos parancsokat oszthat (szóban) a csapat többi tagjának, valamint a karakterekkel történő beszélgetés során saját szavaival válaszolhat.

Később, az Electronic Arts standjánál felfedték, hogy a játék 2012 március 6-án kerül a boltok polcaira PC-re, PlayStation 3-ra, valamint Xbox 360-ra egyaránt.

A harmadik, és egyben utolsó részben a Föld a Reaperek ostroma alatt áll, akik az első Mass Effect történetének középpontjában álltak. A visszatérésük a legutolsó letölthető tartalomból, az “Arrival”-ból derült ki.

A megjelenés időpontja mellett a gyűjtői változatot is bejelentették, melyet már most le lehet foglalni az Amazon-on, 80 dollárért (~14.500 Forint). Ezért a pénzért egy limitált kiadású Dark Horse Mass Effect képregényt, N7 szövet felvarrót, 70 oldalas keményborítású artwork könyvet, valamit exkluzív játékon belüli tartalmakat lehet szerezni.