GPS alapú extrák az Angry Birds-ben

Angry Birds

Az Angry Birds számos formában utat tört már magának a szórakoztatóiparban: gyakorlatilag nincs olyan platform, amire nem lesz elérhető pár hónapon belül, emellett már ruhákat és egyéb kiegészítőket is kaphatunk a madarakkal díszítve. Plusz nem szabad megfeledkezni a két spin-off-ról sem, a Rio-ról és a Seasons-ről. Azonban a Rovio újabb meglepetéssel és extrákkal készül.

Az első még keveseket érint: NFC segítségével lehetőség lenne különböző extra tartalmakat elérni, melyhez szimplán csak egy másik NFS képes telefon közelébe kéne tenni saját készülékünket. Erre jelenleg csak a Nexus S képes, de várhatóan az új generációs iPhone, illetve egyre több Android-dal szerelt telefon is támogatja majd a technológiát.

Ami azonban mindenkit érint, és hamarosan elérhetővé válik, az a GPS alapú extra tartalom, mely a Magic nevet kapta. A lényege, hogy a felhasználók meghatározott helyeken állva olyan speciális dolgokat érhetnek el, mint például a Mighty Eagle, de a játék kinézete is megváltozik majd ezeken a helyeken.

A Rovio ígérete szerint ezek a helyek úgy lesznek meghatározva, hogy senkinek ne okozzon majd kellemetlenséget, illetve kényelmetlenséget pár kör játék.