E3 2012: a második nap fénypontjai

Gamer

Az idei E3 második napján egy újabb Star Wars játék bukkant fel, a dicsőség nagy részét azonban ismét a katonák, valamint a speciális alakulatok tagjai vitték el. De nem kell aggódnia a zombi-apokalipszis híveinek sem, a Dead Island folytatását is bejelentették, míg az Elder Scrolls V: Dawnguard a vámpíroknak ad majd otthont. Nagy nehezen megszületett a Magic: The Gathering 2013 megjelenési dátuma is - azonban a harc jóval hamarabb kezdődik, mint gondolnánk.

A Duels of the Planewalkers június 20-tól lesz elérhető Steam-en keresztül. A játék tartalmazni fogja a Magic 2013-as lapjainak alapvető szettjét, de további új deckekre is számíthatunk.

Az új kártyák mellett a multiplayer mód, valamint a deck manager is átesett némi ráncfelvarráson, a sajtó anyag pedig különböző fejtörőkről is szólt.

De tudom, hogy mindenki jobban szereti, ha egy játék hókusz-opókuszok nélkül is ingyenes: íme, bemutatkozik a Warface. Amellett, hogy az oroszoknál már milliós a jelentkezők tábora, a játék CryEngine 3-at használ. 

Aki már a béta tesztek alatt szeretné osztani az áldást, a hivatalos oldalon jelentkezhet.

És ha már az ingyen dolgoknál járunk... Rohan lovasai szeptember 5-én csatlakoznak a Lord of the Ring: Online harcosaihoz. A kiegészítőben llehetőség lesz lovakról is osztani az áldást, ami egy sor új képességet is elérhetővé tesz majd.

Ugrojunk a fantasy világából vissza New York-ba, ahol Psycho ismét magára öltötte a nano-ruhát. Az ígéretek szerint - annak ellenére, hogy ismét a városban harcolunk majd - az első rész szabadságából is visszakapunk majd valamennyit. Ez azt jelenti, hogy egy pályán több úton is végigmehetünk majd. Na persze nem csak Hawkeye módjára nyilazgatva, hanem a él várost rombadöntve. Ha épp ehhez van kedvünk.

Na de a második napon is volt Star Wars, szóval következzen a 1313 alcímet viselő játék, amelyben egy, Coruscant városaiban tevékenykedő fejvadászt irányíthatunk. A készítők ugyan nem árulták el mikor, milyen platformra érkezik majd az eddigieknél sötétebb, sokkal "felnőttebb" SW játék, de az idei E3 a high-end PC játékokról szól. Aminek mi csak örülünk, és ha esetleg, kivételesen először PC-re jelenik meg a játék, ez egy igen érdekes darab lesz. Bízzunk benne, addig is itt az Unreal 3 motorral készített demo:

Kicsit kevésbé akrobatikus vizekre evezve térjünk vissza a stadionokba. Tudom, hogy mindjárt itt az EB, és a foci sokak számára a hideg sörrel és nyelvünk legszínesebb részének ismételt reformálásával fog egyet jelenteni, de ez nem jelenti azt, hogy a kanapésportok kora leáldozik egyhamar. Jövőre is lesz FIFA, sorszám szerint a 13-as. Új labdaírányítás, szabadúgási taktikák, meg miegymás, nem értek én a villanymotorhoz.

Ha nem szeretünk 120 méteren oda-vissza rohangálni, és szeretjük, ha van nálunk pár menő fegyver, akár Sam Fisher-ként is róhatjuk a világot. Hősünk a negyedik Echelon vezéreként tér vissza, nem úgy, mint Michael Ironside, aki az eddigi részekben a hangját adta.

Az Ubisoft választása ezúttal Eric Johnson-ra esett. Az döntés okairól is nyilatkoztak egy keveset, íme:

Térjünk vissza az űrbe, hiszen hamarosan döntenünk kell, melyik oldalhoz csatlakozunk a Planetside 2-ben.

És ha már az űrben járunk, ugorjunk 2081-be, ahol a Miner Wars 2081-ben kell majd helyt állnunk. A játék saját motorral készül, amely lehetővé teszi, hogy szó szerint atomjaira bontsuk a teljes játékteret. Ha minden igaz, egy kisebb volumenű multiplayer, valamint egy MMO is készül. Ja, és minden rombolás örökérvényű. Azonban lehetőség lesz akár aszteroidák belsejébe is bázist építeni, ha épp a vakond-védelemben hiszünk.

A harcok nem csak az űrben, de a bázisokon is zajlanak majd.

Kicsit visszaugorva az időben következzen a War of the Roses, amely a középkorban játszódó multiplayer deathmatch vonalat erősíti. Kard-ki-kard, kezdődhet a York-ok és a Lancester-ek csatája!

A Dead Island folytatásáról sajnos több hírrel egyelőre nem tudunk szolgálni, mint hogy be lett jelentve. De ez is több, mint a semmi.

A Company of Heroes második részében lesznek mérnökök! Azonban nem csak a megszokott mérnöki feladataikat látják majd el: adj nekik egy kis benzint, na meg egy lángszórót, és ne vállald a felelősséget a tetteikért. Some men just wanna watch the world burn...

Végül, de nem utolsó sorban, az Elder Scrolls Online három frakciót tartalmaz majd: Ebonheart Pact, Aldmeri Dominion és Dagerfall Covenant.