Bemutatta legújabb PlayStation®4 és PlayStation®VR játékait a SIEA az idei E3-on

A Sony Interactive Entertainment America LLC (SIEA) az idei E3 sajtótájékoztatóján ismertette a PlayStation®4 és PlayStation®VR legújabb játékait. A rendkívüli lista olyan címeket tartalmaz, mint: Days Gone (SIE Bend Studio), Spider-Man (Insomniac Games), LEGO® Star Wars™: Az ébredő Erő (TT Games és Warner Bros Interactive Entertainment), God of War (SIE Santa Monica Studio), DEATH STRANDING (Kojima Productions), FINAL FANTASY® XV (Square Enix), valamint a RESIDENT EVIL® 7 biohazard (Capcom Co.).

A SIEA hivatalos közleménye szerint Észak-Amerikában 2016 októberében jelenik meg a PlayStation®VR (PS VR), olyan játékokkal, mint a Farpoint (Impulse Gear), Star Wars™ Battlefront™: X-Wing VR Mission (Electronic Arts), valamint a Batman™: Arkham VR (RockSteady és Warner Bros Interactive Entertainment).

„A PlayStation hosszú évek óta egyet jelent az innovációval és a páratlan otthoni szórakozás élményével. Legújabb PlayStation 4 tartalmainkkal, valamint a PlayStation VR megjelenésével ugyanezt az irányvonalat követjük a jövőben is” – mondta Shawn Layden, a SIEA és a SIE Worldwide Studios elnöke. „Olyan játékokkal, mint az alapjaiban újragondolt God of War, valamint a lenyűgöző Days Gone, az idei E3 játékfelhozatala az egyik legerősebb a PlayStation történetében. A közelgő PlayStation VR megjelenését a pár fős játékfejlesztőktől a legnagyobb stúdiókig izgatottan várja mindenki, hiszen ez az új technológia új távlatokat nyit az otthoni szórakozás terén.”

PlayStation®4
A világszerte több mint 40 millió példányszámban elkelt PS4 a PlayStation történetének eddigi legtöbbet eladott konzolja. A Los Angeles-i Shrine Auditorium színpadán olyan játékokat jelentettek be, amelyek még tovább tudják fokozni az otthoni játék élményét, ezek közül három a SIE Worldwide Studios (SIE WWS) játéka: a God of War, Spider-Man és a Days Gone. A Santa Monica Studio teljesen új köntösben, megújult játékmenettel álmodta meg a God of War történetének új fejezetét. A játék bejelentésekor a híres művész, Bear McCreary, a God of War zeneszerzője, élő szimfonikus társulatával adta elő a játék zenéjét.

Az Insomniac Games, a Marvel valamint a San Mateo Studio fejlesztésében készül az új Spider-Man játékadaptáció, amelynek magával ragadó története és vizuális világa garantáltan a játékosok kedvence lesz.

Hosszú idő után az elképesztően látványos Days Gone-nal tér vissza a Bend Studio. A játékosok a sajtótájékoztató végén bemutatott trailerben és gameplay videóban csodálhatták meg a teljesen nyitott Days Gone világát, amelyben reményvesztett hősünk történetét élhetjük át.

A SIE WWS olyan további kiemelkedő minőségű játékokat kínál, mint a Horizon Zero Dawn, Detroit: Become Human és a The Last Guardian. Utóbbi a 2016. október 25-i megjelenési dátumot kapta.  Hideo Kojima is bejelentette a SIE-vel közösen készített PS4 exkluzív játékát, a DEATH STRANDING-et, amelynek írója és rendezője is ő maga lesz. A játék főszereplője a híres színész, Norman Reedus.

A SIE WWS kiemelkedő játékainak, valamint a világ legismertebb fejlesztőinek és kiadóinak köszönhetően még mindig a PlayStation 4 a piacvezető játékplatform. A SIEA és az Activision hivatalos bejelentése szerint idén októberben visszatér a PlayStation közönségkedvenc karaktere, Crash Bandicoot, ugyanis 2017-ben az Activision és a Vicarious Visions-nek köszönhetően a rajongók felújított grafikával élhetik át újra az eddigi Crash kalandokat. A SIE és az Activision együttműködése a Call of Duty®: Infinite Warfare kapcsán is folytatódik.  PlayStation 4 tulajdonosok számára lesz elérhető először az Infinite Warfare összes letölthető pályája, valamint a megadott példányok előrendelői 30 nappal a megjelenés előtt hozzájuthatnak a Call of Duty: Modern Warfare Remastered kampányához.*

A sajtókonferencia során bejelentett játékok között szerepeltek még a LEGO Star Wars: The Force Awakens, RESIDENT EVIL 7 biohazard és a FINAL FANTASY XV  is. A PS4 tulajdonosok a régóta várt LEGO Star Wars: The Force Awakens demo verziójával, a PlayStation®Plus tagjai pedig a RESIDENT EVIL 7 biohazard demo verziójával elsőként játszhatnak hamarosan. Jó hír a horrorrajongóknak: a RESIDENT EVIL 7 biohazard teljesen PS VR kompatibilis lesz.

PlayStation®VR
2016. október 13-tól közel 40 millió játékos otthonába juthat el a PlayStation VR.** A jól ismert franchise játékok VR verziói és a legújabb PS VR exkluzív szoftverek is lélegzetelállító élményeket nyújtanak majd. A SIEA olyan PS VR exkluzív játékokat jelentett be, mint a Farpoint, Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission és a Batman: Arkham VR. Az Impulse Gear és a SIE San Mateo Studio közös űrutazós játékkal érkezik: a Farpoint új szintekre emeli a VR élményt.A Batman: Arkham VR az első olyan Batman videojáték a franchise történetében, amely támogatja a virtuális valóság eszközöket. A díjnyertes Rocksteady Studios játékában a rajongók a világ leghíresebb detektívjének szemszögéből fedezhetik fel Gotham városának misztikumait.

A Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission elhozza a Star Wars™ rajongók régóta dédelgetett álmát: egy X-szárnyú pilótájaként vághatnak neki a végtelen űrnek a virtuális valóságban. A Star Wars Battlefront tulajdonosai ingyen hozzájuthatnak a PS VR exkluzív tartalomhoz. ***


* PS4™ verziójú Call of Duty: Infinite Warfare Digital Deluxe, Digital Legacy, Legacy valamint a Legacy Pro kiadások előrendeléséhez Modern Warfare Remastered kampány hozzáférés jár 2016.10.05-én. Az ajánlat elérhető a PlayStation Networkön valamint az akcióban résztvevő kiskereskedőknél.
** A VR funkciók eléréséhez PlayStation VR headset és PlayStation kamera szükséges.
*** PS4™ verziójú Star Wars Battlefront,, PlayStation®VR, valamint PlayStation kamera szükséges a futtatáshoz (külön kapható kiegészítők).