Az év folyamán két új Battlefield játék jelenik meg

Mielőtt újra csatlakoznánk a Bad Company ‘B’ századához, a játékosok visszatérhetnek a második világháborúba a Battlefield 1943-ban.
 
Az Electronic Arts Inc. DICE stúdiója a bejelentette a Battlefield: Bad Company 2 játékot, mely a hasonló című tavaly megjelent kasszasiker folytatása. A Bad Company katonái ezúttal ismét az akció sűrűjében találják magukat, ahol a rendelkezésükre álló összes fegyvert és járművet fel kell használniuk a túlélés érdekében. A harc példátlan intenzitással bontakozik ki: modern háborús akciójátékban még sosem volt lehetőség járművekkel ilyen vad küzdelemre. A téli csatára felkészülésképpen a játékosok addig is harcba szállhatnak a vadonatúj Battlefield 1943 többszemélyes játékban, mely nyáron lesz elérhető a PlayStation Store-ban, az Xbox LIVE Piactéren, valamint PC-n. 

A Battlefield: Bad Company 2 játékban a ‘B’ század havas hegycsúcsokon, sűrű dzsungeleken és poros falvakon küzdi keresztül magát. A halálos fegyverek gazdag arzenáljával és járművek, széles választékával felvértezett egység kész bármit felrobbantani, szétlőni, lerombolni, eltörölni és teljesen elpusztítani, ami az útjában áll. A lényeg a totális rombolás, ahogyan azt csak a DICE új generációs Frostbite motorja képes megjeleníteni. Az online és offline csatákban az ellenfél hamar megtanulja, hogy nincs hová menekülnie. A Battlefield: Bad Company 2 Xbox 360 videojáték- és szórakoztató rendszerre, PLAYSTATION 3 számítógépes szórakoztató rendszerre, valamint PC-re jelenik meg idén télen.

Ugyanezzel a Frostbite motorral készül a Battlefield 1943, mely a második világháborúba repíti vissza a játékosokat. A játék sok-sok órányi 24 fős akciót kínál három klasszikus trópusi helyszínen; a Wake-szigeten, Guadalcanalnál és Iwo Jimán. A DICE ismét megeleveníti a gyalogos és járművel vívott online küzdelem sokat méltatott élményét a Battlefield 1943 csatáiban, ahol kegyetlen légi harcokat és intenzív lövészárok-háborút vívhatnak a játékosok. 

„A Bad Company 2 tartalmazza mindazt, amit a játékosok annyira szerettek az eredetiben, és még rádob egy lapáttal – több jármű, nagyobb pusztítás, erősebb csapatjáték” nyilatkozta Karl Magnus Troedsson, a Battlefield sorozat executive producere a DICE stúdiónál. „A Battlefield 1943 játékban a régi klasszikust vadonatúj technológia segítségével fantasztikus új formába hoztuk, és alig várjuk, hogy a játékosok kipróbálhassák.”