Az EA sikerjátékai az idei E3-on

E-mailNyomtatásPDF

Electronic Arts

Az Electronic Arts Inc. nagy örömmel jelenti be a Los Angeles Convention Centerben június 7-9. között megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expo (E3) kiállításon megtekinthető játékainak listáját. Az idei év kínálata számos stílust ölel fel, egyaránt található benne hardcore játékosoknak szánt akció és szerepjáték, forradalmi sportjáték a mozgás szerelmeseinek, továbbá mobil és alkalmi játékok az egész család számára.

Az idei év E3-as sajtótájékoztatója, a GAMECHANGERS: EA 2011 Preview olyan nagy sikerű EA címekről számol majd be, mint a Battlefield 3™, Need for Speed™ The Run, Madden NFL 12, FIFA 12, SSX™ és a Mass Effect™ 3, továbbá az új, várva-várt online szerepjáték (MMORPG), a Star Wars™: The Old Republic™. A sajtótájékoztatón hírek és bejelentések hallhatóak az új játékokról és digitális/online kezdeményezésekről is. A sajtótájékoztató teljes egészében exkluzívan megtekinthető lesz a SPIKE TV-n ma este 21:30-tól vagy a www.ea.com/e3 címen.

Az EA standján bemutatott játékok a következők:

Battlefield 3™

Battlefield 3

A Battlefield 3, a Battlefield sorozat következő darabja elhozza a modern hadviselés páratlan intenzitású élményét a Föld körül, Párizs zsúfolt utcáitól a Teheránt övező sivatag homoktengeréig. A Battlefield 3 idén megelőzni készül versenytársait: a Frostbite™ 2 játékmotornak köszönhetően forradalmi fejlődést jelent konzolon és PC-n egyaránt a karakter animáció, látvány leképezés, hangeffektek és pusztítható környezeti elemek terén. A Battlefield 3 az egyetlen Frostbite 2 motort használó FPS (belső nézetű akciójáték) a piacon, az egyetlen akciójáték, ahol a játékélményt ennyire élővé varázsolja a valóságközeli látvány, hang és mozgás. A Battlefield sorozat mindig is egyedülálló, díjnyertes szabad játékmenetéről, a hatalmas játékterületről, pusztítható környezeti elemeiről és széles járműkínálatáról volt híres. Ebben az évben ez hatványozottan igaz lesz a Frostbite 2 motorral szinte tapinthatóvá váló harcmezőn a szóló és többszereplős játékmódokban egyaránt.

 • Platformok: PlayStation®3, Xbox 360® és PC
 • Megjelenés: 2011 ősz
 • ESRB besorolás: “RP” – besorolás alatt 

FIFA 12 – Konzolon

FIFA 12

A bolygó legjobb sportjátéka a forradalmi Player Impact Engine, azaz új játékos ütközésmodell segítségével teremti újra a műfaj alapjait, ahol a fizikai interakciók ugyanúgy jelennek meg a pályán, mint a valóságban. A további játékmenet fejlesztések még valósághűbb, mélyebben átélhető futball élményt jelentenek az idei FIFA 12-ben. A precíziós labdavezetés pontosabb labdakezelést tesz lehetővé szűk helyeken, átgondoltabb támadásokat, jobban uralható játéktempót eredményezve. A támadás fejlesztéseit ellensúlyozzák a védelem számára készített újítások, melynek legfontosabb új eleme a taktikai védekezés. Ez alapjaiban változtatja meg a védelem felépítését, egyenlő hangsúlyt fektetve a helyezkedésre, passzok elfogására és labdaszerzésre. 

 • Platformok: Xbox 360 és PlayStation 3
 • Megjelenés: 2011 ősz
 • ESRB besorolás: “RP” – besorolás alatt 

FIFA 12 – Kézi konzolon

A FIFA 12 a leggazdagabb, legautentikusabb 3D futball élmény Nintendo 3DS™ platformon. Válj igazi céllövővé az opcionális érintőképernyős irányítással! A játékos nézetéből kiválasztható a cél az alsó képernyőn, majd hajszálpontosan helyezhető el a lövés. A játékosok valós szupersztár bőrében vagy saját magukat a játékba importálva egyaránt élvezhetik az új 3D Street Soccer Mode-ot, az első 3D utcai focit. Itt a környezet megelevenedik az innovatív ívelt pályának köszönhetően, amely maximálisan kihasználja a 3D effektusokat. A FIFA 12 több mint 500 licenszelt klubot és 8 játékmódot tartalmaz, mint a klasszikus 11-11 ellen, helyi vezetékmentes egymás elleni küzdelem, Be A Pro, bajnokság mód, több mint 50 valós verseny és teljes mélységű Career Mode.

 • Platform: Nintendo 3DS
 • Megjelenés: 2011 ősz
 • ESRB besorolás: “RP” – besorolás alatt

FIFA Superstars

A FIFA Superstars ingyenesen elérhető közösségi játék, ahol a játékosok a világ legjobb játékosaiból álló csapatot hozhatnak létre és menedzselhetnek, versenyre hívva Facebook barátaikat. Jelenleg ez a Facebook legnépszerűbb sportjátéka, átlagosan több mint havi 3 millió felhasználóval. A  FIFA Superstars  az EA SPORTS kiterjedt futball licenszeit használva 30 valós ligát, 500 csapatot és 15000 játékost tartalmaz. A rajongók fantasy ligákat is alkothatnak játékos átigazolásokkal, egymás elleni mérkőzésekkel, bajnoksági részvétellel, esetleg szélesebb körben kereshetnek kihívást a különböző ranglétrák használatával.

Need for Speed™ The Run

Need for Speed: The Run

A Need for Speed The Run lélegzetelállítóan izgalmas, veszedelmekkel teli futamra invitálja a játékosokat a Golden Gate-tól az Empire State-ig! A konkurencia kemény: a játékosok által megszemélyesített Jack a világ leghírhedettebb közúti versenyzőinek százaival kénytelen megmérkőzni. A sűrű városi forgalomban, jeges aszfaltú hegyi hágókon és égre törő sziklafalak közt is csúcssebességgel robogó mezőny tagjainak mindegyike az életét kockáztatja a győzelemért. A Black Box stúdió visszatér, hogy a Frostbite 2 grafikai motor fantasztikus látványeffektjei és fizikája segítségével új szintre emelje az autóverseny-szimuláció műfaját. A Need for Speed The Run páratlan élményt nyújt azok számára is, akik hozzáedződtek a versenyjátékok izgalmaihoz: a hollywoodi stílusú akciójelenetek és a világszínvonalú grafika mellett ütős háttértörténetet is felvonultat.

 • Platformok: Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo 3DS és PC
 • Megjelenés: 2011. november 15
 • ESRB Rating: „RP” (folyamatban)

The Sims™ 3 Nemzedékek

The Sims 3

A The Sims 3 Nemzedékek új élmények és élettapasztalatok sorozatát ígéri minden korosztálynak! A játékosok számos új módon fejezhetik ki kreativitásukat: újdonságok garmadája várja őket, az új ünnepségektől az élet drámai eseményeiig. Elsőként a gyerekkor varázslatos világát tapasztalhatják meg: az új maskarás láda jóvoltából jelmezbe öltöztethetik a simgyerkőcöket, és elnézhetik, ahogy a gyerekek a három egyedi lombházikó valamelyikében életre keltik a kedvenc meséiket. A gondtalan gyermekkort a mozgalmas kamaszévek követik, ahol a játékosok megismerhetik a fegyelmezés új eszközét, a büntetések rendszerét: a helytelenkedő kamaszokat a csínytevéseikért vagy a takarodó utáni kiszökdösésükért szobafogságra ítélhetik a zord ősök. Azok a tinik, akik rendelkeznek a lázadó jellemvonással, az átlagosnál nehezebben szánják rá magukat, hogy otthon maradjanak, és legszívesebben állandóan csínytevésekkel törnének borsot a környezetük orra alá. Eközben egyes kortársaik mindent megtennének, hogy a következő sulibálon bálkirállyá, illetve bálkirálynővé koronáztathassák magukat… A felnőttkor a végtelen szabadságot hozza el: a felhasználók legény- vagy lánybúcsúkat tarthatnak, majd hetedhét országra szóló lagzit csaphatnak, a kapuzárási pánik eljövetelével pedig újjávarázsolhatják a megjelenésüket, és még az is lehet, hogy új hivatást keresnek maguknak. A The Sims 3 Nemzedékek játékosai ráadásul a játék belső kamerájával nyomon követhetik és megörökíthetik simjeik életének nagy pillanatait, majd az emlékek új rendszerének segítségével feltölthetik és megoszthatják pillanatképeiket a hu.TheSims3.com oldalon, illetve a Facebookon. Akár építészként otthonokat terveznek, mesemondóként lebilincselő történeteket mesélnek el, vérbeli csínytevőként kísérleteznek, vagy nagyra törő célokat dédelgetve valóra váltják simük életének nagy álmát, a játékosok minden életszakaszban új és egyedi játékösszetevőkkel, hangulatmódosítókkal, tárgyakkal és egyéb újdonságokkal ismerkedhetnek meg.

 • Platformok – PC, Mac
 • Megjelenés dátuma: – 2011. június 2.
 • ESRB besorolás – „T” (Tizenéveseknek)

The Sims 3 Házi kedvenc

A The Sims 3 Házi kedvenc idén ősszel jelenik meg Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo 3DS és PC/Mac platformra. A The Sims 3 Házi kedvenc lehetővé teszi, hogy mindenki a saját kedve és stílusa szerint alakítsa a játékélményt: a játékosok eldönthetik, hogy a játék kreatív oldalát előtérbe helyezve összeillő háziállat-gazdi párosokat terveznek, a játékbeli célok megvalósításával jutalmakat gyűjtenek, kísérletező kedvüknek teret engedve a feje tetejére állítják a simek életét, vagy mesemondóként lebilincselő történeteket mesélnek el és osztanak meg a barátaikkal. Ráadásul – a sorozat történetében egyedülálló módon – immár az állatok felett is teljes irányítást élvezhetnek, és egyedi személyiséggel ruházhatják fel őket. A konzolos változatok egyedi sajátosságaként a felhasználók a gazdáik segítségére siető állatok társaságában nyomozásra indulhatnak, és rejtélyes esetek egész sorát oldhatják meg városszerte. Az Xbox 360 változat játékosai a Kinect™ érzékelő jóvoltából hangparancsokkal is irányíthatják simjeiket és állataikat. Végül, de nem utolsósorban: a PC/Mac verzió exkluzív újdonságaként a játékosok lovakat fogadhatnak örökbe! A simek a közlekedés egy új formájaként is használhatják hátasaikat, és olyan közös tevékenységeket végezhetnek együtt, mint a versenyzés és a díjugratás. A The Sims 3 Házi kedvenc játékosai simeket és állatokat hozhatnak létre, irányíthatják az életüket, és minden eddiginél izgalmasabb kalandokat élhetnek át együtt.

 • Platformok – Xbox360, PS3, Nintendo 3DS, PC/Mac
 • Megjelenés dátuma – 2011 ősze
 • ESRB besorolás – „RP” (Besorolás függőben)

The Sims Medieval™ - iOS

Középkori fantáziáid a The Sims™ jóvoltából most mobiltelefonon is életre kelhetnek, hogy útközben se kelljen elszakadnod a játéktól! A The Sims Medieval™ a középkorba repíti vissza a The Sims sorozatot – az iPhone és iPod touch változatok vadonatúj funkciók sokaságát, megújult grafikát és vadonatúj játékmenetet kínálnak. A játékosok a sorozat történetében először hősöket teremthetnek, kalandozni küldhetik őket, és harcba szállhatnak országuk ellenségeivel, miközben kalandokban, romantikában, valamint drámai és mulatságos helyzetekben bővelkedő középkori történeteket mesélnek el.

 • Platform – iPhone
 • Megjelenés dátuma – 2011. augusztus
 • ESRB besorolás – nincs

Star Wars™: The Old Republic™

Star Wars: The Old Republic

A Star Wars: The Old Republic történetalapú MMO a stílus elismert szakértői, a BioWare és a LucasArts műhelyéből. A játék új színt visz az MMO műfajába azzal, hogy a szokásos tartalmak – harc, a felfedezés és a karakterfejlesztés – mellett a történetre is komoly gondot fordít. A Star Wars: The Old Republic vérbeli MMO, mely az összes hagyományos jellemzőt – az egymás elleni harcot, a tárgykészítést és -cserét, illetve a kapcsolatépítést – felvonultatja. 3600 évvel Darth Vader felemelkedése előtt, a galaxist megosztó hidegháború idején játszódik; a fogyasztó állhat a Galaktikus Köztársaság vagy a Sith Birodalom oldalára, és nyolc hagyományos Star Wars karakter – Jedi lovag, fejvadász, csempész, Sith harcos, stb. – közül választhatja ki a leginkább kedvére valót. Minden játékos személyes története az általa hozott döntéseknek megfelelően alakul, így mindenki számára adott a lehetőség, hogy saját Star Wars sztorijának hősévé váljon. Utazásai során ki-ki számos kísérő karakterbe botlik, akik – döntései függvényében – hű társai, segítői vagy épp árulói lesznek. Közös kalandjaik során bebarangolhatják a Star Wars: The Old Republic lenyűgözően eleven galaxisának világait, hősi csatákat vívhatnak, és megtapasztalhatják a hamisítatlan Star Wars hangulatot árasztó harcrendszer izgalmait.

 • Platform: PC
 • Megjelenés: nincs kitűzve
 • ESRB besorolás: „RP” (folyamatban)

Címkék: e3 2011 | electronic arts | hírek | játék

Share/Save/Bookmark