Az EA és a Starbreeze Studios vadonatúj Jason Bourne játékon dolgozik

A Ludlum Entertainment kizárólagos jogot biztosít az EA számára Robert Ludlum művein alapuló videojátékok készítésére.
A Ludlum Entertainment kizárólagos, az egész világra kiterjedő licencet biztosít az Electronic Arts, Inc számára, hogy utóbbi videójátékokat készíthessen Robert Ludlum művei, köztük a világsikerű Jason Bourne sorozat alapján. A több évre szóló megállapodás alapján készülő első játékot, melynek alapjául a Jason Bourne kötetek szolgálnak, a svédországi Uppsalában működő Starbreeze Studios fejleszti.

„Robert Ludlum Jason Bourne figurája az utóbbi évtizedek legemlékezetesebb akcióhőse; kalandjai világszerte lenyűgözték a közönséget” – mondta Mike Quigley, az EA Games marketing részlegének alelnöke. „Az EA-t felvillanyozza a Ludlum Entertainmenttel való hosszútávú együttműködés, mely lehetőséget ad arra, hogy a játékosokkal is megismertessük Robert Ludlum regényeinek rejtelmeit, izgalmait és sodró lendületét”.

„Robert Ludlum műveinek évtizedek óta töretlen népszerűsége híven tükrözi a történetekbe és karakterekbe fektetett munka minőségét” – mutatott rá Jeffrey Weiner, a Ludlum irodalmi hagyatékát gondozó Ludlum Entertainment ügyvezető-elnöke. „Robert Ludlum történetei éppoly valószerűek, amilyen könnyen érthetők. Az EA ugyanezeket az erényeket vonultatja fel a játékiparban. Meggyőződésünk, hogy az EA egyedülálló gyártási tapasztalata és marketingje ugyanolyan sikeressé teszi a Jason Bourne sorozatot a játékok piacán, amilyen az a könyv- és filmiparban volt.”

A Ludlum Entertainment nemrég állapodott meg az Universal Stúdióval a Robert Ludlum irodalmi portfóliójába tartozó több tucat kötet filmes feldolgozásának, illetve a portfólión kívüli művek filmes hasznosításáról. A cég engedélyével jelenleg az Universal, az MGM a Paramount és a Summit Entertainment is dolgozik filmes projekteken. 

A Ludlum Entertainment és az EA közös játékportfóliójának kreatív fejlesztését és piaci bevezetését a játékipar veteránjának számító Matt Wolf koordinálja. A Ludlum Entertainment érdekeit a tranzakció során a Boesky & Company alapítója, Keith Boesky képviselte.